FRIT DEBATFORUM
Vil du reagere på denne meddelelse? Tilmeld dig forummet med et par klik eller log ind for at fortsætte.
Søg
 
 

Vis resultater som:
 


Rechercher Avanceret søgning

Seneste emner
» Sloppy Joe!
Dagens ret lørdag! EmptyIdag kl. 20:25 af Jojo

» Lidt fra Ukraines historie
Dagens ret lørdag! EmptyIdag kl. 19:54 af Jojo

» Bliver Ukraine delt op i fremtiden?
Dagens ret lørdag! EmptyIdag kl. 17:36 af Jojo

» Første muslimske borgmester.
Dagens ret lørdag! EmptyIdag kl. 17:30 af Jojo

» It svindel på Nettet?
Dagens ret lørdag! EmptyIdag kl. 17:16 af Jojo

» Spis rugbrød
Dagens ret lørdag! EmptyIdag kl. 17:08 af Jojo

» Taylor Swift?
Dagens ret lørdag! EmptyIdag kl. 15:46 af Gæst

» Maj kulde gør laderne fulde?
Dagens ret lørdag! EmptyIdag kl. 11:18 af ak31

» Så du pinsesolen danse?
Dagens ret lørdag! EmptyIdag kl. 11:17 af Nationalpigen


Dagens ret lørdag!

Go down

Dagens ret lørdag! Empty Dagens ret lørdag!

Indlæg af Admin Lør 13 Nov 2021, 10:01

Paneret flæsk med persillesovs - gulerødder og kartofler!

Kåret som Danmarks nationalret i 2014!

Stegt flæsk med persillesovs!

4 pers.

20 skiver stegeflæsk (Ca. 1 cm. tykke - måske lidt mere)
1 stort bundt kruspersille
2 spsk smør
2 spsk mæl
8 dl. sødmælk
Salt, peber og revet muskat
Kartofler

Salt flæskeskiverne og lad dem trække med saltet i en times tid ved stuetemperatur. Dup dem evt. tørre med køkkenrulle.

Fordel dem på en stor pande - evt. flere - og steg dem roligt ved ikke for høj varme mens de vendes regelmæssigt. Hæld evt. afsmeltet fedt fra undervejs.

Det tager sin tid, så vær ikke utålmodig. Når det meste af fedtet er smeltet fra og flæsket virker sprødt, tages det af panden og afdryppes på køkkenrulle. Drys evt. med lidt ekstra salt.

Til persillesovsen smeltes smørret i en gryde. Melet tilsættes og bages igennem uden at det tager farve. Tilsæt kold mælk lidt ad gangen mens der piskes kraftigt.

Lad sovsen koge igennem i nogle minutter ved svag varme. Smag den til med salt, peber og revet muskat.

Skær de grove stilke af persillen og blend dem med lidt ekstra mælk. Kom den blendede masse i sovsen. Hak resten af persillen fint og kom det i sovsen. Smag den til endnu engang.

Server det sprøde flæsk med kogte kartofler - meget gerne nye - samt persillesovsen.

Nogen vil også gerne have en syltet rødbede til.

Andre bruger gulerødder til retten!

Uhm..hvor lækker!


_________________
Jo mere uenig du er med en med debattør, jo mere pænt skal du skrive til ham/hende! Smile
Admin
Admin
Admin

Antal indlæg : 9560
Join date : 21/09/17
Age : 71
Geografisk sted : Danmark

https://dinedebatter.danskforum.net

Tilbage til toppen Go down

Dagens ret lørdag! Empty Sv: Dagens ret lørdag!

Indlæg af Gæst Lør 13 Nov 2021, 17:48

Admin skrev:Paneret flæsk med persillesovs - gulerødder og kartofler!

Kåret som Danmarks nationalret i 2014!

Stegt flæsk med persillesovs!

4 pers.

20 skiver stegeflæsk (Ca. 1 cm. tykke - måske lidt mere)
1 stort bundt kruspersille
2 spsk smør
2 spsk mæl
8 dl. sødmælk
Salt, peber og revet muskat
Kartofler

Salt flæskeskiverne og lad dem trække med saltet i en times tid ved stuetemperatur. Dup dem evt. tørre med køkkenrulle.

Fordel dem på en stor pande - evt. flere - og steg dem roligt ved ikke for høj varme mens de vendes regelmæssigt. Hæld evt. afsmeltet fedt fra undervejs.

Det tager sin tid, så vær ikke utålmodig. Når det meste af fedtet er smeltet fra og flæsket virker sprødt, tages det af panden og afdryppes på køkkenrulle. Drys evt. med lidt ekstra salt.

Til persillesovsen smeltes smørret i en gryde. Melet tilsættes og bages igennem uden at det tager farve. Tilsæt kold mælk lidt ad gangen mens der piskes kraftigt.

Lad sovsen koge igennem i nogle minutter ved svag varme. Smag den til med salt, peber og revet muskat.

Skær de grove stilke af persillen og blend dem med lidt ekstra mælk. Kom den blendede masse i sovsen. Hak resten af persillen fint og kom det i sovsen. Smag den til endnu engang.

Server det sprøde flæsk med kogte kartofler - meget gerne nye - samt persillesovsen.

Nogen vil også gerne have en syltet rødbede til.

Andre bruger gulerødder til retten!

Uhm..hvor lækker!


HaHa.
Og jeg tror også du ved hvorfor det blev til national retten i 2014  IKKE Twisted Evil

Gæst
Gæst


Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen


 
Forumtilladelser:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum