Søg
Seneste emner
Dagens ret lørdag!
Side 1 af 1
Dagens ret lørdag!
Paneret flæsk med persillesovs - gulerødder og kartofler!
Kåret som Danmarks nationalret i 2014!
Stegt flæsk med persillesovs!
4 pers.
20 skiver stegeflæsk (Ca. 1 cm. tykke - måske lidt mere)
1 stort bundt kruspersille
2 spsk smør
2 spsk mæl
8 dl. sødmælk
Salt, peber og revet muskat
Kartofler
Salt flæskeskiverne og lad dem trække med saltet i en times tid ved stuetemperatur. Dup dem evt. tørre med køkkenrulle.
Fordel dem på en stor pande - evt. flere - og steg dem roligt ved ikke for høj varme mens de vendes regelmæssigt. Hæld evt. afsmeltet fedt fra undervejs.
Det tager sin tid, så vær ikke utålmodig. Når det meste af fedtet er smeltet fra og flæsket virker sprødt, tages det af panden og afdryppes på køkkenrulle. Drys evt. med lidt ekstra salt.
Til persillesovsen smeltes smørret i en gryde. Melet tilsættes og bages igennem uden at det tager farve. Tilsæt kold mælk lidt ad gangen mens der piskes kraftigt.
Lad sovsen koge igennem i nogle minutter ved svag varme. Smag den til med salt, peber og revet muskat.
Skær de grove stilke af persillen og blend dem med lidt ekstra mælk. Kom den blendede masse i sovsen. Hak resten af persillen fint og kom det i sovsen. Smag den til endnu engang.
Server det sprøde flæsk med kogte kartofler - meget gerne nye - samt persillesovsen.
Nogen vil også gerne have en syltet rødbede til.
Andre bruger gulerødder til retten!
Uhm..hvor lækker!
Kåret som Danmarks nationalret i 2014!
Stegt flæsk med persillesovs!
4 pers.
20 skiver stegeflæsk (Ca. 1 cm. tykke - måske lidt mere)
1 stort bundt kruspersille
2 spsk smør
2 spsk mæl
8 dl. sødmælk
Salt, peber og revet muskat
Kartofler
Salt flæskeskiverne og lad dem trække med saltet i en times tid ved stuetemperatur. Dup dem evt. tørre med køkkenrulle.
Fordel dem på en stor pande - evt. flere - og steg dem roligt ved ikke for høj varme mens de vendes regelmæssigt. Hæld evt. afsmeltet fedt fra undervejs.
Det tager sin tid, så vær ikke utålmodig. Når det meste af fedtet er smeltet fra og flæsket virker sprødt, tages det af panden og afdryppes på køkkenrulle. Drys evt. med lidt ekstra salt.
Til persillesovsen smeltes smørret i en gryde. Melet tilsættes og bages igennem uden at det tager farve. Tilsæt kold mælk lidt ad gangen mens der piskes kraftigt.
Lad sovsen koge igennem i nogle minutter ved svag varme. Smag den til med salt, peber og revet muskat.
Skær de grove stilke af persillen og blend dem med lidt ekstra mælk. Kom den blendede masse i sovsen. Hak resten af persillen fint og kom det i sovsen. Smag den til endnu engang.
Server det sprøde flæsk med kogte kartofler - meget gerne nye - samt persillesovsen.
Nogen vil også gerne have en syltet rødbede til.
Andre bruger gulerødder til retten!
Uhm..hvor lækker!
_________________
Jo mere uenig du er med en med debattør, jo mere pænt skal du skrive til ham/hende!
Sv: Dagens ret lørdag!
Admin skrev:Paneret flæsk med persillesovs - gulerødder og kartofler!
Kåret som Danmarks nationalret i 2014!
Stegt flæsk med persillesovs!
4 pers.
20 skiver stegeflæsk (Ca. 1 cm. tykke - måske lidt mere)
1 stort bundt kruspersille
2 spsk smør
2 spsk mæl
8 dl. sødmælk
Salt, peber og revet muskat
Kartofler
Salt flæskeskiverne og lad dem trække med saltet i en times tid ved stuetemperatur. Dup dem evt. tørre med køkkenrulle.
Fordel dem på en stor pande - evt. flere - og steg dem roligt ved ikke for høj varme mens de vendes regelmæssigt. Hæld evt. afsmeltet fedt fra undervejs.
Det tager sin tid, så vær ikke utålmodig. Når det meste af fedtet er smeltet fra og flæsket virker sprødt, tages det af panden og afdryppes på køkkenrulle. Drys evt. med lidt ekstra salt.
Til persillesovsen smeltes smørret i en gryde. Melet tilsættes og bages igennem uden at det tager farve. Tilsæt kold mælk lidt ad gangen mens der piskes kraftigt.
Lad sovsen koge igennem i nogle minutter ved svag varme. Smag den til med salt, peber og revet muskat.
Skær de grove stilke af persillen og blend dem med lidt ekstra mælk. Kom den blendede masse i sovsen. Hak resten af persillen fint og kom det i sovsen. Smag den til endnu engang.
Server det sprøde flæsk med kogte kartofler - meget gerne nye - samt persillesovsen.
Nogen vil også gerne have en syltet rødbede til.
Andre bruger gulerødder til retten!
Uhm..hvor lækker!
HaHa.
Og jeg tror også du ved hvorfor det blev til national retten i 2014 IKKE
Gæst- Gæst
Side 1 af 1
Forumtilladelser:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum
|
|
Idag kl. 20:25 af Jojo
» Lidt fra Ukraines historie
Idag kl. 19:54 af Jojo
» Bliver Ukraine delt op i fremtiden?
Idag kl. 17:36 af Jojo
» Første muslimske borgmester.
Idag kl. 17:30 af Jojo
» It svindel på Nettet?
Idag kl. 17:16 af Jojo
» Spis rugbrød
Idag kl. 17:08 af Jojo
» Taylor Swift?
Idag kl. 15:46 af Gæst
» Maj kulde gør laderne fulde?
Idag kl. 11:18 af ak31
» Så du pinsesolen danse?
Idag kl. 11:17 af Nationalpigen