Søg
Seneste emner
Spiser du kage til kaffen?
Side 1 af 1
Spiser du kage til kaffen?
Panforte - Italiensk kage med frugt og nødder!
"Panforte
160 g flydende honning
130 g sukker
100 g valnødder, hakkede
100 g mandler, hakkede
100 g sukat, hakket
100 g syltet appelsinskal, hakket
100 g figner, hakkede
50 g kakaopulver
100 g tipo 00 mel
1/2 tsk. stødt muskatnød
1/2 tsk. stødt nellike
1/2 tsk. stødt koriander
1/2 tsk. stødt allehånde
Varm honning op i en lille gryde og kom sukkeret i. Lad det opløse og varm blandingen op til ca. 115 grader. (Brug sukkertermometer - eller dryp en lille smule af massen i koldt vand. Hvis der kan formes en lille blød kugle er den klar)
Bland alle de øvrige ingredienser godt sammen. Bland sukker-honning-blandingen i det øvrige. Det bliver en meget fast dej i konsistensen og svær at arbejde med – men bliv ved! Kom dejen i en velsmurt springform på 20-22 cm i diameter. Pres sammen og glat ud, til overfladen er ensartet og fylder formen.
Bag i ovnen ved 150 grader i ca. 30 minutter. Tag panforten ud af formen og lad den afkøle. Den kan holde sig i længe i en lufttæt beholder. Drys med flormelis og skær den i meget tynde stykker.
Smagen er krydret og intens. Det er ikke en kage, man spiser store mængder af. Men et lille stykke smager skønt til en kop kaffe."
"Panforte
160 g flydende honning
130 g sukker
100 g valnødder, hakkede
100 g mandler, hakkede
100 g sukat, hakket
100 g syltet appelsinskal, hakket
100 g figner, hakkede
50 g kakaopulver
100 g tipo 00 mel
1/2 tsk. stødt muskatnød
1/2 tsk. stødt nellike
1/2 tsk. stødt koriander
1/2 tsk. stødt allehånde
Varm honning op i en lille gryde og kom sukkeret i. Lad det opløse og varm blandingen op til ca. 115 grader. (Brug sukkertermometer - eller dryp en lille smule af massen i koldt vand. Hvis der kan formes en lille blød kugle er den klar)
Bland alle de øvrige ingredienser godt sammen. Bland sukker-honning-blandingen i det øvrige. Det bliver en meget fast dej i konsistensen og svær at arbejde med – men bliv ved! Kom dejen i en velsmurt springform på 20-22 cm i diameter. Pres sammen og glat ud, til overfladen er ensartet og fylder formen.
Bag i ovnen ved 150 grader i ca. 30 minutter. Tag panforten ud af formen og lad den afkøle. Den kan holde sig i længe i en lufttæt beholder. Drys med flormelis og skær den i meget tynde stykker.
Smagen er krydret og intens. Det er ikke en kage, man spiser store mængder af. Men et lille stykke smager skønt til en kop kaffe."
_________________
Jo mere uenig du er med en med debattør, jo mere pænt skal du skrive til ham/hende!
Side 1 af 1
Forumtilladelser:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum
|
|
Idag kl. 20:25 af Jojo
» Lidt fra Ukraines historie
Idag kl. 19:54 af Jojo
» Bliver Ukraine delt op i fremtiden?
Idag kl. 17:36 af Jojo
» Første muslimske borgmester.
Idag kl. 17:30 af Jojo
» It svindel på Nettet?
Idag kl. 17:16 af Jojo
» Spis rugbrød
Idag kl. 17:08 af Jojo
» Taylor Swift?
Idag kl. 15:46 af Gæst
» Maj kulde gør laderne fulde?
Idag kl. 11:18 af ak31
» Så du pinsesolen danse?
Idag kl. 11:17 af Nationalpigen