FRIT DEBATFORUM
Vil du reagere på denne meddelelse? Tilmeld dig forummet med et par klik eller log ind for at fortsætte.
Søg
 
 

Vis resultater som:
 


Rechercher Avanceret søgning

Seneste emner
» Sloppy Joe!
Julemedister! EmptyIdag kl. 20:25 af Jojo

» Lidt fra Ukraines historie
Julemedister! EmptyIdag kl. 19:54 af Jojo

» Bliver Ukraine delt op i fremtiden?
Julemedister! EmptyIdag kl. 17:36 af Jojo

» Første muslimske borgmester.
Julemedister! EmptyIdag kl. 17:30 af Jojo

» It svindel på Nettet?
Julemedister! EmptyIdag kl. 17:16 af Jojo

» Spis rugbrød
Julemedister! EmptyIdag kl. 17:08 af Jojo

» Taylor Swift?
Julemedister! EmptyIdag kl. 15:46 af Gæst

» Maj kulde gør laderne fulde?
Julemedister! EmptyIdag kl. 11:18 af ak31

» Så du pinsesolen danse?
Julemedister! EmptyIdag kl. 11:17 af Nationalpigen


Julemedister!

Go down

Julemedister! Empty Julemedister!

Indlæg af Admin Man 13 Dec 2021, 09:18



Er du parat til at lave julemedister om kort tid?

"Hjemmelavet medister

1 kg svinesmåkød
200 g spæk
2 små løg
1 tsk. stødt nellike
1 tsk. revet muskatnød
2 tsk. allehånde
Salt og peber
3 æggehvider
3 spsk kartoffelmel
3-4 dl kold bouillon, gerne på svin
Ca. 2 meter svinetarm

Skær kød og spæk i mindre stykker, og kør det hele gennem kødhakkeren 2 gange. Det er en stor fordel at have en elektrisk kødhakker, som kan påmonteres et pølsehorn, når man laver hjemmelavet medister.
Rør farsen grundigt med krydderier, æggehvide, fintrevet løg og kartoffelmel, og tilsæt bouillon, indtil farsen har en relativt blød konsistens. Den må ikke være flydende, men bestemt heller ikke for fast. Skyl svinetarmen godt igennem og kræng den på pølsehornet, mens den er våd. Hvis du sørger for, at farsen er stoppet helt ud i spidsen af pølsehornet, undgår du luftbobler – men skulle de opstå undervejs, må du punktere dem med en lille nål, ellers vil pølsen sprænge, når den koges eller steges. Stop farsen i svinetarmen – ikke alt for fast, da den udvider sig noget under tilberedningen. Jeg synes, pølsen bliver bedst, hvis man steger den langsomt i rå tilstand.
Klassisk tilbehør er stuvet grønlangkål og en god kras sennep.

Grønlangkål

600-700 g frisk grønkål
1 stk. skalotteløg
50 g smør
2-3 spsk. hvedemel
3 dl mælk
2 dl piskefløde
Salt og peber
Lidt revet muskat
Lidt sukker

Fjern ribbene på grønkålen, og kog den i 10 minutter i letsaltet vand. Kom kålen i en si og lad den dryppe af. Tryk det sidste væde ud af kålen med en grydeske. Kør den derpå igennem kødhakkeren med stor hulskive. Kør skalotteløget igennem til sidst.
Smelt smørret i en gryde og tilsæt melet. Lad det bage igennem under omrøring i et minuts tid og tilsæt så mælken lidt efter lidt, mens der piskes. Lad bechamelsaucen koge igennem i nogle minutter for svagt blus. Tilsæt den hakkede kål og kom fløde på, til konsistensen er lind og behagelig. Smag til med salt, peber og revet muskat samt et nip sukker."

_________________
Jo mere uenig du er med en med debattør, jo mere pænt skal du skrive til ham/hende! Smile
Admin
Admin
Admin

Antal indlæg : 9560
Join date : 21/09/17
Age : 71
Geografisk sted : Danmark

https://dinedebatter.danskforum.net

Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen


 
Forumtilladelser:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum