Søg
Seneste emner
Crepes Suzette!
2 deltagere
Side 1 af 1
Crepes Suzette!
Crepes Suzette!
Den klassiske dessert Crepes Suzette har efterhånden 126 år på bagen....
Og den er stadig go'! Så næste gang du gerne vil lave lidt show-off ved bordet, kunne du jo overveje disse flamberede pandekager med appelsinsauce! (Opskrift herunder)
Crepes Suzette
Til pandekagerne
170 g. hvedemel
1 spsk. sukker
1 nip salt
3 æg
3 dl. mælk
1½ dl. pilsner
Revet skal af 1 øko-appelsin
30 g. smeltet smør
Til saucen
2 spsk. sukker
Saft af 3-4 appelsiner
Saft af 1 citron
Skal af 1 øko appelsin
1 stor spsk. smør
Ca. 5 cl. Grand Marnier (eller efter smag)
Cognac til flambering
Til pandekagerne blandes mel, sukker og salt. Æggene røres i og derpå mælk og øl. Tilsæt smeltet smør og revet appelsinskal Rør dejen grundigt igennem så der ikke er klumper.
Bag ikke for store, tynde pandekager i lidt smør. De må ikke få alt for meget farve, de skal helst stadig være føjelige og bløde. Sæt dem til side.
Der skal være 2 pandekager til hver, og i denne portion er der til mange flere, men så er der måske nogle børn eller hunde, som bliver glade.
Sauce:
Sukkeret smeltes til gylden karamel på en opvarmet pande. Smørret tilsættes, og når det er bruset af kommes appelsinsaft samt Grand Marnier ved.
Saucen koges op og pandekagerne vendes i saucen én ad gangen, hvorpå de foldes sammen i kvarte.
Når alle pandekager er foldede og samlede på panden, hældes cognac på og der flamberes. Serveres omgående. En kugle vanilleis er ikke dårligt til…
Uhm.. hvor lækker altså!
Den klassiske dessert Crepes Suzette har efterhånden 126 år på bagen....
Og den er stadig go'! Så næste gang du gerne vil lave lidt show-off ved bordet, kunne du jo overveje disse flamberede pandekager med appelsinsauce! (Opskrift herunder)
Crepes Suzette
Til pandekagerne
170 g. hvedemel
1 spsk. sukker
1 nip salt
3 æg
3 dl. mælk
1½ dl. pilsner
Revet skal af 1 øko-appelsin
30 g. smeltet smør
Til saucen
2 spsk. sukker
Saft af 3-4 appelsiner
Saft af 1 citron
Skal af 1 øko appelsin
1 stor spsk. smør
Ca. 5 cl. Grand Marnier (eller efter smag)
Cognac til flambering
Til pandekagerne blandes mel, sukker og salt. Æggene røres i og derpå mælk og øl. Tilsæt smeltet smør og revet appelsinskal Rør dejen grundigt igennem så der ikke er klumper.
Bag ikke for store, tynde pandekager i lidt smør. De må ikke få alt for meget farve, de skal helst stadig være føjelige og bløde. Sæt dem til side.
Der skal være 2 pandekager til hver, og i denne portion er der til mange flere, men så er der måske nogle børn eller hunde, som bliver glade.
Sauce:
Sukkeret smeltes til gylden karamel på en opvarmet pande. Smørret tilsættes, og når det er bruset af kommes appelsinsaft samt Grand Marnier ved.
Saucen koges op og pandekagerne vendes i saucen én ad gangen, hvorpå de foldes sammen i kvarte.
Når alle pandekager er foldede og samlede på panden, hældes cognac på og der flamberes. Serveres omgående. En kugle vanilleis er ikke dårligt til…
Uhm.. hvor lækker altså!
_________________
Jo mere uenig du er med en med debattør, jo mere pænt skal du skrive til ham/hende!
Sv: Crepes Suzette!
Må jeg spørge, laver du selv nogle af de retter du lægger op?
ak31- Antal indlæg : 1566
Join date : 05/12/20
Sv: Crepes Suzette!
Mener det er verdens bedste dessert, har fået den flere gange i Portugal på Hotel Tivoli med et glas Portvin som er lagret mere end 50 år.
Jeg er langt forbi det med køjesenge - så når jeg rejser så er det på 1 klasse.
Jeg er langt forbi det med køjesenge - så når jeg rejser så er det på 1 klasse.
Gæst- Gæst
Sv: Crepes Suzette!
ak31 skrev:Må jeg spørge, laver du selv nogle af de retter du lægger op?
Ja selvfølgelig af og til!
Men jeg køber dem også færdiglavede lige til mikroovnen!
Hvorefter jeg får lyst til at delagtiggøre jer i dem-he-he!
_________________
Jo mere uenig du er med en med debattør, jo mere pænt skal du skrive til ham/hende!
Sv: Crepes Suzette!
Polysl skrev:Mener det er verdens bedste dessert, har fået den flere gange i Portugal på Hotel Tivoli med et glas Portvin som er lagret mere end 50 år.
Jeg er langt forbi det med køjesenge - så når jeg rejser så er det på 1 klasse.
Enig! - jeg elsker også pandekager!
Særlig kan jeg godt lide pandekager med kød indeni to sammenlagte pandekager - nu kan jeg så ikke lige huske hvad retten hedder på stående fod!
_________________
Jo mere uenig du er med en med debattør, jo mere pænt skal du skrive til ham/hende!
Sv: Crepes Suzette!
Admin skrev:Polysl skrev:Mener det er verdens bedste dessert, har fået den flere gange i Portugal på Hotel Tivoli med et glas Portvin som er lagret mere end 50 år.
Jeg er langt forbi det med køjesenge - så når jeg rejser så er det på 1 klasse.
Enig! - jeg elsker også pandekager!
Særlig kan jeg godt lide pandekager med kød indeni to sammenlagte pandekager - nu kan jeg så ikke lige huske hvad retten hedder på stående fod!
Krokiety hvis det er den Russiske variant
Gæst- Gæst
Side 1 af 1
Forumtilladelser:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum
|
|
Idag kl. 20:25 af Jojo
» Lidt fra Ukraines historie
Idag kl. 19:54 af Jojo
» Bliver Ukraine delt op i fremtiden?
Idag kl. 17:36 af Jojo
» Første muslimske borgmester.
Idag kl. 17:30 af Jojo
» It svindel på Nettet?
Idag kl. 17:16 af Jojo
» Spis rugbrød
Idag kl. 17:08 af Jojo
» Taylor Swift?
Idag kl. 15:46 af Gæst
» Maj kulde gør laderne fulde?
Idag kl. 11:18 af ak31
» Så du pinsesolen danse?
Idag kl. 11:17 af Nationalpigen