FRIT DEBATFORUM
Vil du reagere på denne meddelelse? Tilmeld dig forummet med et par klik eller log ind for at fortsætte.
Søg
 
 

Vis resultater som:
 


Rechercher Avanceret søgning

Seneste emner
» Sloppy Joe!
Er du til Italiens? EmptyIdag kl. 20:25 af Jojo

» Lidt fra Ukraines historie
Er du til Italiens? EmptyIdag kl. 19:54 af Jojo

» Bliver Ukraine delt op i fremtiden?
Er du til Italiens? EmptyIdag kl. 17:36 af Jojo

» Første muslimske borgmester.
Er du til Italiens? EmptyIdag kl. 17:30 af Jojo

» It svindel på Nettet?
Er du til Italiens? EmptyIdag kl. 17:16 af Jojo

» Spis rugbrød
Er du til Italiens? EmptyIdag kl. 17:08 af Jojo

» Taylor Swift?
Er du til Italiens? EmptyIdag kl. 15:46 af Gæst

» Maj kulde gør laderne fulde?
Er du til Italiens? EmptyIdag kl. 11:18 af ak31

» Så du pinsesolen danse?
Er du til Italiens? EmptyIdag kl. 11:17 af Nationalpigen


Er du til Italiens?

Go down

Er du til Italiens? Empty Er du til Italiens?

Indlæg af Admin Man 20 Dec 2021, 09:42

Osso buco - skøn italiensk simreret!



"Osso buco" betyder "hult ben" - og refererer til skankebenet fra kalven, hvor den gode marv befinder sig. Det er en langtidssimret ret, og den smager fantastisk - enten serveret med risotto, eller som her med safranris. (Opskrift herunder)

Osso Buco

4 pers.

4 flotte skiver kalveskank, 3-4 cm i tykkelsen.
2 store løg
4-5 fed hvidløg
2 gulerødder
½ lille knoldselleri
2 stængler bladselleri
2 dåser flåede, hakkede tomater
ca. 100 gr. koncentreret tomatpuré
ca. 3 dl. tør hvidvin
ca. 7-8 dl. oksebouillon
olivenolie
4-5 spsk. mel
salt og peber

Gremolata:

Et bundt persille
3-4 fed hvidløg
1 usprøjtet citron


Vend stykkerne af kalveskank i mel blandet med salt og rigeligt peber og brun dem i gryden i en pæn slat olivenolie.

Et lille fif: Jeg klipper mine skiver et par steder i kanten, så undgår jeg, at de ”krøller op” ved mødet med den varme olie. Sæt kødet til side efter bruningen. Løg samt hvidløg hakkes relativt fint og klares i gryden i resten af olien.

Det kan være nødvendigt at tilsætte lidt mere olie. Imens dette sker hakkes gulerødder, selleri og blegselleri også temmelig fint.

Denne operation foretager jeg ved hjælp af hakkeforsatsen til min stavblender, da det er ret besværligt at hakke gulerødder og selleri fint i hånden.

Alle de hakkede grøntsager kommes ned til løgene, og sauteres igennem. Så kommes hvidvin, flåede, hakkede tomater og tomatpuré ved.

Så fordeles ”buco’erne” i gryden. Hæld bouillon på til kødet lige er dækket.
Læg låg på gryden og sæt den i en 160 grader varm ovn i ca. 2 1/2 time.

Man kan godt lave den på blusset ved ganske lav varme, men den kan godt brænde på i bunden, og det er svært at røre undervejs, da man risikerer at kødet falder fra hinanden.

Gremolata’en er ganske enkel: Hak persille og hvidløg fint. Riv skallen af citronen og bland det hele godt. Servér i en skål og lad gæsterne drysse en skefuld eller to på deres portion.

Traditionelt serverer man en safranrisotto til denne ret. Hvis man synes, det bliver lidt for tungt, kan ris kogt i bouillon med lidt safran også være godt.

Velbekom!

_________________
Jo mere uenig du er med en med debattør, jo mere pænt skal du skrive til ham/hende! Smile
Admin
Admin
Admin

Antal indlæg : 9560
Join date : 21/09/17
Age : 71
Geografisk sted : Danmark

https://dinedebatter.danskforum.net

Tilbage til toppen Go down

Er du til Italiens? Empty Sv: Er du til Italiens?

Indlæg af Gæst Man 20 Dec 2021, 14:35

Har aldrig lavet det med Osso buco, men nøjagtig med tykke skiver skåret ud af en flæskesteg.

Flæskestykket bliver så kaseret og ud af vinduet hvor mågerne nupper det om morgenen. Det har jo gjort deres arbejde.

WOW.

Gæst
Gæst


Tilbage til toppen Go down

Er du til Italiens? Empty Sv: Er du til Italiens?

Indlæg af Gæst Man 20 Dec 2021, 17:35

Polysl skrev:Har aldrig lavet det med Osso buco, men nøjagtig med tykke skiver skåret ud af en flæskesteg.

Flæskestykket bliver så kaseret og ud af vinduet hvor mågerne nupper det om morgenen. Det har jo gjort deres arbejde.

WOW.




Og husk flæskestykket skal kontrolleres for nåle, hvert eneste nåle gennemhullede gris har haft 12 vaccinestik indenfor deres første år. Smile

Gæst
Gæst


Tilbage til toppen Go down

Er du til Italiens? Empty Sv: Er du til Italiens?

Indlæg af Gæst Tirs 21 Dec 2021, 04:52

jojojojo

Man behøver ikke at kontrollerer for metal af nogen art, inden al kød kommer ud fra slagteri køre det igennem en metaldetektor. Det bliver faktisk brugt overalt selv småkager og andre fødevarer produkter.

Gæst
Gæst


Tilbage til toppen Go down

Er du til Italiens? Empty Sv: Er du til Italiens?

Indlæg af Sponsoreret inhold


Sponsoreret inhold


Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen


 
Forumtilladelser:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum