Søg
Seneste emner
Er du til Italiens?
Side 1 af 1
Er du til Italiens?
Osso buco - skøn italiensk simreret!
"Osso buco" betyder "hult ben" - og refererer til skankebenet fra kalven, hvor den gode marv befinder sig. Det er en langtidssimret ret, og den smager fantastisk - enten serveret med risotto, eller som her med safranris. (Opskrift herunder)
Osso Buco
4 pers.
4 flotte skiver kalveskank, 3-4 cm i tykkelsen.
2 store løg
4-5 fed hvidløg
2 gulerødder
½ lille knoldselleri
2 stængler bladselleri
2 dåser flåede, hakkede tomater
ca. 100 gr. koncentreret tomatpuré
ca. 3 dl. tør hvidvin
ca. 7-8 dl. oksebouillon
olivenolie
4-5 spsk. mel
salt og peber
Gremolata:
Et bundt persille
3-4 fed hvidløg
1 usprøjtet citron
Vend stykkerne af kalveskank i mel blandet med salt og rigeligt peber og brun dem i gryden i en pæn slat olivenolie.
Et lille fif: Jeg klipper mine skiver et par steder i kanten, så undgår jeg, at de ”krøller op” ved mødet med den varme olie. Sæt kødet til side efter bruningen. Løg samt hvidløg hakkes relativt fint og klares i gryden i resten af olien.
Det kan være nødvendigt at tilsætte lidt mere olie. Imens dette sker hakkes gulerødder, selleri og blegselleri også temmelig fint.
Denne operation foretager jeg ved hjælp af hakkeforsatsen til min stavblender, da det er ret besværligt at hakke gulerødder og selleri fint i hånden.
Alle de hakkede grøntsager kommes ned til løgene, og sauteres igennem. Så kommes hvidvin, flåede, hakkede tomater og tomatpuré ved.
Så fordeles ”buco’erne” i gryden. Hæld bouillon på til kødet lige er dækket.
Læg låg på gryden og sæt den i en 160 grader varm ovn i ca. 2 1/2 time.
Man kan godt lave den på blusset ved ganske lav varme, men den kan godt brænde på i bunden, og det er svært at røre undervejs, da man risikerer at kødet falder fra hinanden.
Gremolata’en er ganske enkel: Hak persille og hvidløg fint. Riv skallen af citronen og bland det hele godt. Servér i en skål og lad gæsterne drysse en skefuld eller to på deres portion.
Traditionelt serverer man en safranrisotto til denne ret. Hvis man synes, det bliver lidt for tungt, kan ris kogt i bouillon med lidt safran også være godt.
Velbekom!
"Osso buco" betyder "hult ben" - og refererer til skankebenet fra kalven, hvor den gode marv befinder sig. Det er en langtidssimret ret, og den smager fantastisk - enten serveret med risotto, eller som her med safranris. (Opskrift herunder)
Osso Buco
4 pers.
4 flotte skiver kalveskank, 3-4 cm i tykkelsen.
2 store løg
4-5 fed hvidløg
2 gulerødder
½ lille knoldselleri
2 stængler bladselleri
2 dåser flåede, hakkede tomater
ca. 100 gr. koncentreret tomatpuré
ca. 3 dl. tør hvidvin
ca. 7-8 dl. oksebouillon
olivenolie
4-5 spsk. mel
salt og peber
Gremolata:
Et bundt persille
3-4 fed hvidløg
1 usprøjtet citron
Vend stykkerne af kalveskank i mel blandet med salt og rigeligt peber og brun dem i gryden i en pæn slat olivenolie.
Et lille fif: Jeg klipper mine skiver et par steder i kanten, så undgår jeg, at de ”krøller op” ved mødet med den varme olie. Sæt kødet til side efter bruningen. Løg samt hvidløg hakkes relativt fint og klares i gryden i resten af olien.
Det kan være nødvendigt at tilsætte lidt mere olie. Imens dette sker hakkes gulerødder, selleri og blegselleri også temmelig fint.
Denne operation foretager jeg ved hjælp af hakkeforsatsen til min stavblender, da det er ret besværligt at hakke gulerødder og selleri fint i hånden.
Alle de hakkede grøntsager kommes ned til løgene, og sauteres igennem. Så kommes hvidvin, flåede, hakkede tomater og tomatpuré ved.
Så fordeles ”buco’erne” i gryden. Hæld bouillon på til kødet lige er dækket.
Læg låg på gryden og sæt den i en 160 grader varm ovn i ca. 2 1/2 time.
Man kan godt lave den på blusset ved ganske lav varme, men den kan godt brænde på i bunden, og det er svært at røre undervejs, da man risikerer at kødet falder fra hinanden.
Gremolata’en er ganske enkel: Hak persille og hvidløg fint. Riv skallen af citronen og bland det hele godt. Servér i en skål og lad gæsterne drysse en skefuld eller to på deres portion.
Traditionelt serverer man en safranrisotto til denne ret. Hvis man synes, det bliver lidt for tungt, kan ris kogt i bouillon med lidt safran også være godt.
Velbekom!
_________________
Jo mere uenig du er med en med debattør, jo mere pænt skal du skrive til ham/hende!
Sv: Er du til Italiens?
Har aldrig lavet det med Osso buco, men nøjagtig med tykke skiver skåret ud af en flæskesteg.
Flæskestykket bliver så kaseret og ud af vinduet hvor mågerne nupper det om morgenen. Det har jo gjort deres arbejde.
WOW.
Flæskestykket bliver så kaseret og ud af vinduet hvor mågerne nupper det om morgenen. Det har jo gjort deres arbejde.
WOW.
Gæst- Gæst
Sv: Er du til Italiens?
Polysl skrev:Har aldrig lavet det med Osso buco, men nøjagtig med tykke skiver skåret ud af en flæskesteg.
Flæskestykket bliver så kaseret og ud af vinduet hvor mågerne nupper det om morgenen. Det har jo gjort deres arbejde.
WOW.
Og husk flæskestykket skal kontrolleres for nåle, hvert eneste nåle gennemhullede gris har haft 12 vaccinestik indenfor deres første år.
Gæst- Gæst
Sv: Er du til Italiens?
jojojojo
Man behøver ikke at kontrollerer for metal af nogen art, inden al kød kommer ud fra slagteri køre det igennem en metaldetektor. Det bliver faktisk brugt overalt selv småkager og andre fødevarer produkter.
Man behøver ikke at kontrollerer for metal af nogen art, inden al kød kommer ud fra slagteri køre det igennem en metaldetektor. Det bliver faktisk brugt overalt selv småkager og andre fødevarer produkter.
Gæst- Gæst
Side 1 af 1
Forumtilladelser:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum
|
|
Idag kl. 20:25 af Jojo
» Lidt fra Ukraines historie
Idag kl. 19:54 af Jojo
» Bliver Ukraine delt op i fremtiden?
Idag kl. 17:36 af Jojo
» Første muslimske borgmester.
Idag kl. 17:30 af Jojo
» It svindel på Nettet?
Idag kl. 17:16 af Jojo
» Spis rugbrød
Idag kl. 17:08 af Jojo
» Taylor Swift?
Idag kl. 15:46 af Gæst
» Maj kulde gør laderne fulde?
Idag kl. 11:18 af ak31
» Så du pinsesolen danse?
Idag kl. 11:17 af Nationalpigen