Søg
Seneste emner
Hjemme lavet BBQ sovs
Side 1 af 1
Hjemme lavet BBQ sovs
Jeg eksperimenterer lidt, er der andre som prøver?
Jeg bruger billigt tomato ketchup fra Aldi. 8 kr. per flaske, mellem stærk sennep uden kerner, god eddike og brun sukker eller farin og hvis jeg nu kunne få det lidt røget Hickory, men sidste er vanskeligt at finde her i landet.
Jeg bruger billigt tomato ketchup fra Aldi. 8 kr. per flaske, mellem stærk sennep uden kerner, god eddike og brun sukker eller farin og hvis jeg nu kunne få det lidt røget Hickory, men sidste er vanskeligt at finde her i landet.
Gæst- Gæst
Sv: Hjemme lavet BBQ sovs
Nektarin træ er stort set det samme som Hickory som rygesmuld.. ellers kan man bruge bøg eller Lærketræ men det er mere til rygning af fisk.
Gæst- Gæst
Sv: Hjemme lavet BBQ sovs
Polysl skrev:Nektarin træ er stort set det samme som Hickory som rygesmuld.. ellers kan man bruge bøg eller Lærketræ men det er mere til rygning af fisk.
Mange tak.
Nu er det den flydende form for Hickory jeg efterlyser. I de gode gamle dage købte man Hickory sovs, eller marinade, lavet med essence af kold presset hickory træ.
Jeg har haft det i en meget små flaske hvor man kun skulle bruge en dråbe, så stærk var det.
Jack Daniels bruger hickory træ for at få en røget smag til deres whiskey, og det tilføres også de fleste BBQ sovser man køber.
Jeg har bare aldrig set det her i landet og ved ikke om det stadigvæk findes in Canada.
Nu har jeg aldrig hørt om Nektarin træ, så det må jeg lige lede efter
Gæst- Gæst
Sv: Hjemme lavet BBQ sovs
jojojojo
Nektarin træ er ikke almindelig i Danmark, da det kræver dyb muld og masser af varme og en drænet jord.
Dog har jeg set et nede i en kolonihave som lå i en ekstrem godt læside med mere end 30 grader eller mere når det er varmest.
Har aldrig hørt om koldpresset Hickory sovs som sælges som marinade, det må være et eller andet lokal - et sted.
For flere år siden lavede jeg en marinade af vineddike, salt, peber, ketchup, tomat pure, løg, Maggie Arome, engelsk sovs, som dækkede hele flæskestegen uden svær, den stod 1 døgn på køl, hvorefter den kom i en ovn 110 grader i 5 timer.
Brugte det engang til Hasche hvor man ellers bruger oksekød - men som pullet pork og kartoffelmos - wow ikke et øje tørt.
Men i dag gider jeg ikke bruge så meget tid på madlavning - lige på nær fisk. Hele fisk er en dyr spise i dag så det skal behandles med respekt for råvaren.
Nektarin træ er ikke almindelig i Danmark, da det kræver dyb muld og masser af varme og en drænet jord.
Dog har jeg set et nede i en kolonihave som lå i en ekstrem godt læside med mere end 30 grader eller mere når det er varmest.
Har aldrig hørt om koldpresset Hickory sovs som sælges som marinade, det må være et eller andet lokal - et sted.
For flere år siden lavede jeg en marinade af vineddike, salt, peber, ketchup, tomat pure, løg, Maggie Arome, engelsk sovs, som dækkede hele flæskestegen uden svær, den stod 1 døgn på køl, hvorefter den kom i en ovn 110 grader i 5 timer.
Brugte det engang til Hasche hvor man ellers bruger oksekød - men som pullet pork og kartoffelmos - wow ikke et øje tørt.
Men i dag gider jeg ikke bruge så meget tid på madlavning - lige på nær fisk. Hele fisk er en dyr spise i dag så det skal behandles med respekt for råvaren.
Gæst- Gæst
Sv: Hjemme lavet BBQ sovs
Polysl skrev:jojojojo
Nektarin træ er ikke almindelig i Danmark, da det kræver dyb muld og masser af varme og en drænet jord.
Dog har jeg set et nede i en kolonihave som lå i en ekstrem godt læside med mere end 30 grader eller mere når det er varmest.
Har aldrig hørt om koldpresset Hickory sovs som sælges som marinade, det må være et eller andet lokal - et sted.
For flere år siden lavede jeg en marinade af vineddike, salt, peber, ketchup, tomat pure, løg, Maggie Arome, engelsk sovs, som dækkede hele flæskestegen uden svær, den stod 1 døgn på køl, hvorefter den kom i en ovn 110 grader i 5 timer.
Brugte det engang til Hasche hvor man ellers bruger oksekød - men som pullet pork og kartoffelmos - wow ikke et øje tørt.
Men i dag gider jeg ikke bruge så meget tid på madlavning - lige på nær fisk. Hele fisk er en dyr spise i dag så det skal behandles med respekt for råvaren.
Den marinade lyder rigtigt godt og godt til Hassche, det kan jeg godt se.
Men jeg takker dig, du fik mig på sporet af noget og det kan købes her i landet. Link følges.
Det er olien pressede af Hickory træ, og det er rigtigt stærk, som sagt, en dråbe, ok måske lidt mere, er nok til en sovs.
https://specialkøbmanden.dk/diverse-kolonial-753/try-me-hickory-liquid-smoke-flydende-roegaroma-p11428
Gæst- Gæst
Side 1 af 1
Forumtilladelser:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum
|
|
Idag kl. 19:10 af Jojo
» Bliver Ukraine delt op i fremtiden?
Idag kl. 17:36 af Jojo
» Første muslimske borgmester.
Idag kl. 17:30 af Jojo
» It svindel på Nettet?
Idag kl. 17:16 af Jojo
» Spis rugbrød
Idag kl. 17:08 af Jojo
» Taylor Swift?
Idag kl. 15:46 af Gæst
» Maj kulde gør laderne fulde?
Idag kl. 11:18 af ak31
» Så du pinsesolen danse?
Idag kl. 11:17 af Nationalpigen
» Svære opgaver!
Idag kl. 11:08 af ak31