Søg
Seneste emner
Nytårstorsk - på en lidt anden måde...!
2 deltagere
Side 1 af 1
Nytårstorsk - på en lidt anden måde...!
Torsken hører nytåret til. Her er den i en raffineret udgave i selskab med jordskokker, østers, rødbedegelé, dild gremolata og blanquette sauce (Opskrift herunder)
Bagt torsk med østers, jordskokker og rødbedegelé
4 pers.
4 flotte stykker torskefilet på ca. 200 g
8-10 østers
Gremolata:
Revet skal af 1 økocitron
1/2 finthakket skalotteløg
1 spsk hakket kapers
2 spsk finthakket dild
Bland alle ingredienserne i en skål.
Jordskokkepuré:
1/2 kg jordskokker
1 spsk smør
Frisk timian
1 stor spsk sherryvinaigre
3 dl fløde
Jordskokkerne skrælles og skæres i grove stykker. De steges op i smør sammen med timian til de begynder at falde lidt sammen. Tilsæt sherryvinaigre og lad den koge væk. Tilsæt ½ l fløde og lad det koge stille under låg til jordskokkerne er møre. Mos dem lidt ud med et piskeris eller brug en stavblender. Puréen må godt have lidt struktur. Smag til med salt og peber.
Rødbedegelé:
2 dl syltelage fra rødbeder
2 g agar (Kan købes i helsekost forretninger)
Kog rødbedelagen op og pisk agarpulveret i den. Lad den koge i et halvt minuts tid og hæld så lagen ud på en stor tallerken eller et fladt fad. Når temperaturen når under 70 grader vil den stivne og kan udstikkes til runde skiver med en diameter på ca. 8-10 cm.
Østers åbnes. Saft og kød samles i skål. Si saften fra og gem den til saucen. Østerskødet hakkes groft og sættes på køl.
Blanquette sauce:
1 helt æg + 1 æggeblomme
1 spsk creme fraiche 38%
1 dl. østerssaft
1 dl. hønsefond
150 g smør
2 spsk finthakket dild
Friskkværnet peber
Citronsaft
Lad smørret blive nøddebrunt i en lille gryde. I en anden lille gryde varmes hønsebouillonen og østerssaft op til kogepunktet. Det hele æg samt æggeblommen kommes i en blender sammen med creme fraiche. Lad blenderen køre mens den kogende hønsebouillon og østerssaft tilsættes. Derpå kommes de brunede smør i på samme måde. Hæld saucen op i en passende gryde, tilsæt hakket dild og smag saucen til med salt, peber og citronsaft. Saucen kan godt tilberedes i forvejen og varmes op under piskning - men den må ikke koge, for så vil den skille.
Torskefileterne lægges i en smurt bradepande. Dæk dem med et stykke bagepapir smurt med lidt smør og bag dem i en 170 grader varm ovn i ca. 10 minutter.
Anretning:
Læg lidt lun jordskokpuré i bunden af tallerkenen. Derpå et stykke bagt torsk. Oven på torsken kommes en skefuld østers-tatar og ovenpå drysses med gremolata. Øverst lægges en skive rødbedegelé. Kom lidt sauce omkring fisken og server resten i en sauceskål.
Hertil kan serveres små kogte kartofler vendt i lidt smør eller måske bare lidt lun flûtes.
P.S. - Hvis du nu ikke bryder dig om østers,- eller ikke kan skaffe dem, kan retten godt laves uden. Men giv det en chance - det smager fantastisk med!
_________________
Jo mere uenig du er med en med debattør, jo mere pænt skal du skrive til ham/hende!
Sv: Nytårstorsk - på en lidt anden måde...!
Jeg er hverken til fisk eller skaldyr, så jeg takker pænt nej til den menu, og nøjes med smørrebrød
Claus G- Antal indlæg : 62
Join date : 20/12/21
Admin synes godt om
Sv: Nytårstorsk - på en lidt anden måde...!
Nøjes med en oksefilet af Angus.
Så kan folk beholde deres fisk, eller Hamburgerryg og det der grønne stads man kalder sovs.
Østers er for mig en snotklat.
Så kan folk beholde deres fisk, eller Hamburgerryg og det der grønne stads man kalder sovs.
Østers er for mig en snotklat.
Gæst- Gæst
Sv: Nytårstorsk - på en lidt anden måde...!
Jeg elsker fisk i alle variationer med undtagelse af østers.
Min kat får forøvrigt også torsk nytårsaften
Min kat får forøvrigt også torsk nytårsaften
Gæst- Gæst
Sv: Nytårstorsk - på en lidt anden måde...!
Må indrømme jeg har aldrig forstået det at folk elsker Østers, åbnes de, og spises så smager de af saltvand, intet andet.
Tilberedes de så smager de kun af det som kommet i tilberedningen. Citron på - ja så smager de af citron - så logikken er svær at få øje på.
Fisk er så en anden historie, hvor man med magre fisk skal passe på med krydderier, fede fisk tåler lidt mere, men igen - det er en balance og ud fra egen smagssans.
Men fisk er sundt, for jeg har aldrig set en med briller på.
Tilberedes de så smager de kun af det som kommet i tilberedningen. Citron på - ja så smager de af citron - så logikken er svær at få øje på.
Fisk er så en anden historie, hvor man med magre fisk skal passe på med krydderier, fede fisk tåler lidt mere, men igen - det er en balance og ud fra egen smagssans.
Men fisk er sundt, for jeg har aldrig set en med briller på.
Gæst- Gæst
Sv: Nytårstorsk - på en lidt anden måde...!
Torsken hører nytåret til. Her er den i en raffineret udgave i selskab med jordskokker, østers, rødbedegelé, dild gremolata og blanquette sauce (Opskrift herunder)
Bagt torsk med østers, jordskokker og rødbedegelé
4 pers.
4 flotte stykker torskefilet på ca. 200 g
8-10 østers
Gremolata:
Revet skal af 1 økocitron
1/2 finthakket skalotteløg
1 spsk hakket kapers
2 spsk finthakket dild
Bland alle ingredienserne i en skål.
Jordskokkepuré:
1/2 kg jordskokker
1 spsk smør
Frisk timian
1 stor spsk sherryvinaigre
3 dl fløde
Jordskokkerne skrælles og skæres i grove stykker. De steges op i smør sammen med timian til de begynder at falde lidt sammen. Tilsæt sherryvinaigre og lad den koge væk. Tilsæt ½ l fløde og lad det koge stille under låg til jordskokkerne er møre. Mos dem lidt ud med et piskeris eller brug en stavblender. Puréen må godt have lidt struktur. Smag til med salt og peber.
Rødbedegelé:
2 dl syltelage fra rødbeder
2 g agar (Kan købes i helsekost forretninger)
Kog rødbedelagen op og pisk agarpulveret i den. Lad den koge i et halvt minuts tid og hæld så lagen ud på en stor tallerken eller et fladt fad. Når temperaturen når under 70 grader vil den stivne og kan udstikkes til runde skiver med en diameter på ca. 8-10 cm.
Østers åbnes. Saft og kød samles i skål. Si saften fra og gem den til saucen. Østerskødet hakkes groft og sættes på køl.
Blanquette sauce:
1 helt æg + 1 æggeblomme
1 spsk creme fraiche 38%
1 dl. østerssaft
1 dl. hønsefond
150 g smør
2 spsk finthakket dild
Friskkværnet peber
Citronsaft
Lad smørret blive nøddebrunt i en lille gryde. I en anden lille gryde varmes hønsebouillonen og østerssaft op til kogepunktet. Det hele æg samt æggeblommen kommes i en blender sammen med creme fraiche. Lad blenderen køre mens den kogende hønsebouillon og østerssaft tilsættes. Derpå kommes de brunede smør i på samme måde. Hæld saucen op i en passende gryde, tilsæt hakket dild og smag saucen til med salt, peber og citronsaft. Saucen kan godt tilberedes i forvejen og varmes op under piskning - men den må ikke koge, for så vil den skille.
Torskefileterne lægges i en smurt bradepande. Dæk dem med et stykke bagepapir smurt med lidt smør og bag dem i en 170 grader varm ovn i ca. 10 minutter.
Anretning:
Læg lidt lun jordskokpuré i bunden af tallerkenen. Derpå et stykke bagt torsk. Oven på torsken kommes en skefuld østers-tatar og ovenpå drysses med gremolata. Øverst lægges en skive rødbedegelé. Kom lidt sauce omkring fisken og server resten i en sauceskål.
Hertil kan serveres små kogte kartofler vendt i lidt smør eller måske bare lidt lun flûtes.
P.S. - Hvis du nu ikke bryder dig om østers,- eller ikke kan skaffe dem, kan retten godt laves uden. Men giv det en chance - det smager fantastisk med! [/quote]
Vi hopper elegant over torsken.
Men der er en ingredient i recepten som vi elsker, og det er jordskokker som vi spiser den aften som suppe, lidt arbejde men smager himmelsk .
Gæst- Gæst
Sv: Nytårstorsk - på en lidt anden måde...!
Jeg er helt vild med indbagt fisk!
Her er det Indbagt pighvar med hummer bisque!
Men det kan også være en anden fiskeart selvfølgelig!
Her er det Indbagt pighvar med hummer bisque!
Men det kan også være en anden fiskeart selvfølgelig!
_________________
Jo mere uenig du er med en med debattør, jo mere pænt skal du skrive til ham/hende!
Sv: Nytårstorsk - på en lidt anden måde...!
Fisk skal ikke bages ind i dej - det er noget man brugte for at drøje - det tilføre absolut intet rent smagsmæssigt.
Jammerlige små stykker pighvar som man ikke kan smage en skid af med mørdej og al det skrammel man putter på.
Hvad er alfa og omega i fisk?
SMAG....smager det så frygtelig at man er nød til at kamuflere den?
Jammerlige små stykker pighvar som man ikke kan smage en skid af med mørdej og al det skrammel man putter på.
Hvad er alfa og omega i fisk?
SMAG....smager det så frygtelig at man er nød til at kamuflere den?
Gæst- Gæst
Sv: Nytårstorsk - på en lidt anden måde...!
Polysl skrev:Fisk skal ikke bages ind i dej - det er noget man brugte for at drøje - det tilføre absolut intet rent smagsmæssigt.
Jammerlige små stykker pighvar som man ikke kan smage en skid af med mørdej og al det skrammel man putter på.
Hvad er alfa og omega i fisk?
SMAG....smager det så frygtelig at man er nød til at kamuflere den?
Det skal du ikke bestemme min ven, jeg kan faktisk godt lide versionen med indbagt Laks med spinat.
Er det OK
Gæst- Gæst
Sv: Nytårstorsk - på en lidt anden måde...!
jojojojo
Jeg kommer bare med min subjektive mening - er det i orden?
Jeg kommer bare med min subjektive mening - er det i orden?
Gæst- Gæst
Sv: Nytårstorsk - på en lidt anden måde...!
Jojojojo skrev:Polysl skrev:Fisk skal ikke bages ind i dej - det er noget man brugte for at drøje - det tilføre absolut intet rent smagsmæssigt.
Jammerlige små stykker pighvar som man ikke kan smage en skid af med mørdej og al det skrammel man putter på.
Hvad er alfa og omega i fisk?
SMAG....smager det så frygtelig at man er nød til at kamuflere den?
Det skal du ikke bestemme min ven, jeg kan faktisk godt lide versionen med indbagt Laks med spinat.
Er det OK
Det kan jeg førvørigt også og nu bliver jeg rigtig sulten efter sååårrrrn en laks, men vi spiser koldt om aftenen, det må så blive i morgen, da jeg altid har indefrosset laks og spinat i dybfryseren.
Gæst- Gæst
Side 1 af 1
Forumtilladelser:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum
|
|
Idag kl. 20:25 af Jojo
» Lidt fra Ukraines historie
Idag kl. 19:54 af Jojo
» Bliver Ukraine delt op i fremtiden?
Idag kl. 17:36 af Jojo
» Første muslimske borgmester.
Idag kl. 17:30 af Jojo
» It svindel på Nettet?
Idag kl. 17:16 af Jojo
» Spis rugbrød
Idag kl. 17:08 af Jojo
» Taylor Swift?
Idag kl. 15:46 af Gæst
» Maj kulde gør laderne fulde?
Idag kl. 11:18 af ak31
» Så du pinsesolen danse?
Idag kl. 11:17 af Nationalpigen