FRIT DEBATFORUM
Vil du reagere på denne meddelelse? Tilmeld dig forummet med et par klik eller log ind for at fortsætte.
Søg
 
 

Vis resultater som:
 


Rechercher Avanceret søgning

Seneste emner
» Spis rugbrød
Peposo (Braiseret oksekød med rødvin, peber og hvidløg) EmptyIdag kl. 17:08 af Jojo

» Taylor Swift?
Peposo (Braiseret oksekød med rødvin, peber og hvidløg) EmptyIdag kl. 15:46 af Gæst

» Bliver Ukraine delt op i fremtiden?
Peposo (Braiseret oksekød med rødvin, peber og hvidløg) EmptyIdag kl. 15:35 af Gæst

» Første muslimske borgmester.
Peposo (Braiseret oksekød med rødvin, peber og hvidløg) EmptyIdag kl. 12:14 af ak31

» Sloppy Joe!
Peposo (Braiseret oksekød med rødvin, peber og hvidløg) EmptyIdag kl. 11:41 af Nationalpigen

» Maj kulde gør laderne fulde?
Peposo (Braiseret oksekød med rødvin, peber og hvidløg) EmptyIdag kl. 11:18 af ak31

» Så du pinsesolen danse?
Peposo (Braiseret oksekød med rødvin, peber og hvidløg) EmptyIdag kl. 11:17 af Nationalpigen

» Svære opgaver!
Peposo (Braiseret oksekød med rødvin, peber og hvidløg) EmptyIdag kl. 11:08 af ak31

» It svindel på Nettet?
Peposo (Braiseret oksekød med rødvin, peber og hvidløg) EmptyIdag kl. 10:01 af Radikal


Peposo (Braiseret oksekød med rødvin, peber og hvidløg)

Go down

Peposo (Braiseret oksekød med rødvin, peber og hvidløg) Empty Peposo (Braiseret oksekød med rødvin, peber og hvidløg)

Indlæg af Admin Søn 02 Jan 2022, 09:54



Peposo stammer fra byen Impruneta syd for Firenze. Det er en virkelig enkel ret at lave - ganske få ingredienser og meget lidt arbejde. Og så smager den helt fantastisk! (Opskrift herunder)

Peposo (Langtidssimret oksekød med rødvin, peber og hvidløg)

4 pers.

1 kg oksebov, oksetykkam, (el. lign.)
12-16 hele fed hvidløg
2 spsk hel sort peber (Eller efter smag*)
Salt
2 kviste rosmarin
2 kviste salvie
1 flaske rødvin
2 dl oksefond
3-4 spsk olivenolie
200 g minut polenta
1 l vand
2-3 spsk smør
En stor håndfuld revet parmesan

Skær kødet i ikke alt for små stykker. Brun det i en gryde i olivenolien. Tilsæt hvidløgsfedene og lad dem stege med i nogle minutter.

Knus de sorte pebre groft og kom dem i gryden sammen med rosmarin, salvie, rødvin og oksefond.

Læg et tætsluttende låg på gryden og lad den simre for ganske svag varme i ca. 3 1/2-4 timer, til kødet er smeltende mørt. Du kan også stille gryden i ovnen ved 150 grader.

Når kødet er færdigt, vurderer man om saucen er kraftig nok - hvis ikke giver man retten lidt ekstra tid på blusset uden låg, så saucen kan koge lidt ind. Smag den evt. til. Hvis syren er for udtalt, kan en lille tsk sukker hjælpe.

Kog det let saltede vand op. Drys polentaen i mens der hele tiden piskes. Kog polentaen i 5-6 minutter mens der hele tiden røres.

Pisk en pæn klump smør og en god håndfuld parmesan i den og smag den til med salt og peber.

Hav lidt ekstra kogende vand ved hånden, hvis den virker for tyk. Den skal være som en blød kartoffelmos.

Kom en rundhåndet skefuld polenta i bunden af tallerkenen. Læg stykker af det braiserede kød ovenpå og giv lidt sauce på hver portion. Pynt evt. af med en kvist rosmarin og server.

OBS *. - Mængden af peber er en smagssag. Retten skal smage tydeligt af peber (deraf navnet) men hvis man ikke er så meget til det stærke, kan man selvfølgelig komme mindre i.

Velbekom!

_________________
Jo mere uenig du er med en med debattør, jo mere pænt skal du skrive til ham/hende! Smile
Admin
Admin
Admin

Antal indlæg : 9560
Join date : 21/09/17
Age : 71
Geografisk sted : Danmark

https://dinedebatter.danskforum.net

Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen


 
Forumtilladelser:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum