FRIT DEBATFORUM
Vil du reagere på denne meddelelse? Tilmeld dig forummet med et par klik eller log ind for at fortsætte.
Søg
 
 

Vis resultater som:
 


Rechercher Avanceret søgning

Seneste emner
» Bliver Ukraine delt op i fremtiden?
Kylling i karry i dag! EmptyIdag kl. 17:36 af Jojo

» Første muslimske borgmester.
Kylling i karry i dag! EmptyIdag kl. 17:30 af Jojo

» It svindel på Nettet?
Kylling i karry i dag! EmptyIdag kl. 17:16 af Jojo

» Spis rugbrød
Kylling i karry i dag! EmptyIdag kl. 17:08 af Jojo

» Taylor Swift?
Kylling i karry i dag! EmptyIdag kl. 15:46 af Gæst

» Sloppy Joe!
Kylling i karry i dag! EmptyIdag kl. 11:41 af Nationalpigen

» Maj kulde gør laderne fulde?
Kylling i karry i dag! EmptyIdag kl. 11:18 af ak31

» Så du pinsesolen danse?
Kylling i karry i dag! EmptyIdag kl. 11:17 af Nationalpigen

» Svære opgaver!
Kylling i karry i dag! EmptyIdag kl. 11:08 af ak31


Kylling i karry i dag!

Go down

Kylling i karry i dag! Empty Kylling i karry i dag!

Indlæg af Admin Ons 05 Jan 2022, 09:47



De fleste kan lide en gang kylling i karry. Og her taler vi ikke om en eksotisk, indisk curry, men en helt almindelig "dansk" hverdags-karry. (Opskrift herunder) Du kan også bruge fremgangsmåden til Boller i karry.

Kylling i karry

4 pers.

1 hel kylling - eller ca. 750 g rent kyllingekød
Lidt suppeurter: Løg, gulerod, bladselleri, timian
2 store løg
2-3 fed hvidløg
2-3 syrlige æbler
2 spsk smør
Lidt neutral olie
3-4 store spsk Madras karry
1-2 spsk gurkemeje
2 spsk mel
1 1/2 l hønsebouillon (af koncentreret hønsefond)
3-4 laurbærblade
2-3 dl fløde

Tilsmagning:
Ekstra koncentreret hønsefond
Sukker
Cayennepeber
Sherryvinaigre

Endvidere: Basmathiris og mango chutney

I fremgangsmåden herunder går jeg ud fra rent kyllingekød,- men bruger du en hel kylling, koges den med urterne i bouillonen i ca. 50 minutter, hvorpå den køles af og kødet pilles fra.

Det rene kyllingekød deles i mindre mundrette stykker og koges med suppeurterne i hønsebouillonen. Afhængig af stykkernes størrelse tager det 6-8 minutter. Fisk kyllingestykkerne op og sæt dem til side. Kog videre på bouillonen med urterne i yderligere 15 min.

Imens hakkes løg og hvidløg, og æblerne skrælles, kernehus fjernes og de skæres i mindre tern.
I en gryde kommes smør og olie. Når smørret er bruset op kommes løg og hvidløg ved.

Lad det sautere til løgene falder sammen og begynder at blive klare. Så drysses karryen over og rister med i 5 minutter under omrøring. Gurkemejen tilsættes og steger med et minuts tid.

Så drysses melet over og får lov til at bage igennem under omrøring i 5 minutter ved middel varme.

Spæd så med den siede fond lidt ad gangen mens der røres. Det er muligt, at du ikke skal bruge al fonden - stop når blandingen i gryden har sovsekonsistens.

Kom så æbletern og laurbærblade ved, og lad sovsen simre i 5 minutter. Hæld fløden ved og lad atter sovsen koge roligt i 5 minutter. Kom kyllingekødet ved og varm det igennem i sovsen.

Smag karrysovsen til med ekstra koncentreret hønsefond, lidt sukker, evt. cayennepeber hvis du vil have den mere “hot” - og endelig et par dråber sherryvinaigre, hvis den mangler lidt syre.

Server med kogte basmathiris og en god mangochutney.

Velbekomme!


_________________
Jo mere uenig du er med en med debattør, jo mere pænt skal du skrive til ham/hende! Smile
Admin
Admin
Admin

Antal indlæg : 9560
Join date : 21/09/17
Age : 71
Geografisk sted : Danmark

https://dinedebatter.danskforum.net

Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen


 
Forumtilladelser:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum