FRIT DEBATFORUM
Vil du reagere på denne meddelelse? Tilmeld dig forummet med et par klik eller log ind for at fortsætte.
Søg
 
 

Vis resultater som:
 


Rechercher Avanceret søgning

Seneste emner
» Bliver Ukraine delt op i fremtiden?
Prices Citrondrøm! EmptyIdag kl. 12:15 af Stærke Andreas

» Første muslimske borgmester.
Prices Citrondrøm! EmptyIdag kl. 12:14 af ak31

» Sloppy Joe!
Prices Citrondrøm! EmptyIdag kl. 11:41 af Nationalpigen

» Taylor Swift?
Prices Citrondrøm! EmptyIdag kl. 11:34 af Nationalpigen

» Maj kulde gør laderne fulde?
Prices Citrondrøm! EmptyIdag kl. 11:18 af ak31

» Så du pinsesolen danse?
Prices Citrondrøm! EmptyIdag kl. 11:17 af Nationalpigen

» Svære opgaver!
Prices Citrondrøm! EmptyIdag kl. 11:08 af ak31

» It svindel på Nettet?
Prices Citrondrøm! EmptyIdag kl. 10:01 af Radikal

» Kevin Magnussen altid nummer sidst?
Prices Citrondrøm! EmptyIdag kl. 08:43 af Admin


Prices Citrondrøm!

2 deltagere

Go down

Prices Citrondrøm! Empty Prices Citrondrøm!

Indlæg af Admin Fre 18 Mar 2022, 10:19



"Hvis man kan lide klassisk fransk citrontærte, kan man bestemt også lide denne dessert. (Opskrift herunder.) Frisk, syrlig citroncreme, sprød mørdej og sød, brændt marengs. What's not to like...

Citrondrøm

10-12 pers. (OBS: I videoopskriften er mængden af citroncremen halveret...)

Citroncreme:

8 hele æg
300 g sukker
3 dl fløde
2,5 dl citronpuré (blendede citronfileter)

Æggene røres sammen med sukkeret. Der skal ikke piskes, blot røres til sukkeret er helt opløst.

Rør fløden i og derpå citronpuréen. Hæld cremen i små, smurte portionsforme og bag dem ved 90 grader i 60-70 minutter til cremen har sat sig. Lad formene køle af og opbevar dem i køleskabet.

Mørdejsbund:

125 g mel
50 g flormelis
100 g koldt smør
1 spsk vanillesukker
1 lille æg

Bland mel, flormelis og vanillesukker. Smørret skæres i mindre tern og smuldres ind i melblandingen til det nærmest ligner rasp. Dejen samles med ægget.

Hvis ægget er stort, kan lidt mere mel evt. tilsættes. Dejen skal ikke æltes, kun lige samles. Pak den i film og lad den hvile i køleskabet i en times tid.

Rul den ud på et stykke bagepapir til en tykkelse på ca. 1/3 cm. Flyt dejen over på en bageplade og sæt den i en 200 grader varm ovn. Bag den i ca. 10-15 minutter.

Italiensk marengs:

300 g sukker + 30 g
1 dl vand
150 g æggehvide

Pisk æggehvide sammen med 30 g sukker i røremaskinen til det danner bløde toppe.

Kog 300 g sukker sammen med vandet til 118 grader - brug evt. et sukkertermometer.

Pisk den kogende sukkerlage i en tynd stråle i hviderne. Fortsæt med at piske til massen er afkølet.

Kom den i en sprøjtepose med stjernetyl.

Anretning:

I bunden af tallerkenen kommes stykker af mørdejsbunden, derpå en bagt citroncreme og endelig sprøjtes en top af italiensk marengs, som brændes gylden med en gasbrænder.
Pynt af med citronmelisse."

_________________
Jo mere uenig du er med en med debattør, jo mere pænt skal du skrive til ham/hende! Smile
Admin
Admin
Admin

Antal indlæg : 9560
Join date : 21/09/17
Age : 71
Geografisk sted : Danmark

https://dinedebatter.danskforum.net

ak31 synes godt om

Tilbage til toppen Go down

Prices Citrondrøm! Empty Sv: Prices Citrondrøm!

Indlæg af ak31 Fre 18 Mar 2022, 10:51

Admin skrev:

"Hvis man kan lide klassisk fransk citrontærte, kan man bestemt også lide denne dessert. (Opskrift herunder.) Frisk, syrlig citroncreme, sprød mørdej og sød, brændt marengs. What's not to like...

Citrondrøm

10-12 pers. (OBS: I videoopskriften er mængden af citroncremen halveret...)

Citroncreme:

8 hele æg
300 g sukker
3 dl fløde
2,5 dl citronpuré (blendede citronfileter)

Æggene røres sammen med sukkeret. Der skal ikke piskes, blot røres til sukkeret er helt opløst.

Rør fløden i og derpå citronpuréen. Hæld cremen i små, smurte portionsforme og bag dem ved 90 grader i 60-70 minutter til cremen har sat sig.  Lad formene køle af og opbevar dem i køleskabet.

Mørdejsbund:

125 g mel
50 g flormelis
100 g koldt smør
1 spsk vanillesukker
1 lille æg

Bland mel, flormelis og vanillesukker. Smørret skæres i mindre tern og smuldres ind i melblandingen til det nærmest ligner rasp. Dejen samles med ægget.

Hvis ægget er stort, kan lidt mere mel evt. tilsættes. Dejen skal ikke æltes, kun lige samles. Pak den i film og lad den hvile i køleskabet i en times tid.

Rul den ud på et stykke bagepapir til en tykkelse på ca. 1/3 cm. Flyt dejen over på en bageplade og sæt den i en 200 grader varm ovn. Bag den i ca. 10-15 minutter.

Italiensk marengs:

300 g sukker + 30 g
1 dl vand
150 g æggehvide

Pisk æggehvide sammen med 30 g sukker i røremaskinen til det danner bløde toppe.

Kog 300 g sukker sammen med vandet til 118 grader - brug evt. et sukkertermometer.

Pisk den kogende sukkerlage i en tynd stråle i hviderne. Fortsæt med at piske til massen er afkølet.

Kom den i en sprøjtepose med stjernetyl.

Anretning:

I bunden af tallerkenen kommes stykker af mørdejsbunden, derpå en bagt citroncreme og endelig sprøjtes en top af italiensk marengs, som brændes gylden med en gasbrænder.
Pynt af med citronmelisse."

Ha ha, der er nok en der har lært noget.

_________________
Der findes andre menesker end dem der er danske
De bor i huler og slås hele dagen
Det har vi li'godt aldrig nogensinde gjort
De varme lande er noget lort.

LØGNEN ER AT KVÆLE
SANDHED OG SIG SELV
ak31
ak31

Antal indlæg : 1565
Join date : 05/12/20

Admin synes godt om

Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen


 
Forumtilladelser:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum