Søg
Seneste emner
Gratinerede penne med kødsovs - en rigtig familieret!
Side 1 af 1
Gratinerede penne med kødsovs - en rigtig familieret!
Denne pastaret hører nok mest til det amerikansk-italienske køkken, hvor den serveres som "Baked ziti" - pga. den pastatype - ziti - der bruges. Her har jeg dog valgt penne, da de er nemmere at skaffe. (Opskrift herunder)
Gratinerede penne med kødsovs
6-8 pers.
500 g penne
5-600 g hakket oksekød
Ca. 400 g kød fra små italienske salsiccia (ferske pølser)
2 løg
4-5 fed hvidløg
2-3 stængler bladselleri
2 gulerødder
Olivenolie
2 spsk koncentreret tomatpuré
2 dåser flåede, hakkede tomater
1 stor spsk tørret oregano
Salt og peber
1-2 tsk chiliflakes
1 stort glas rødvin
1/2 l hønsebouillon (koncentrat blandet med vand)
Evt. lidt sukker efter smag
2 poser frisk mozzarella
3-4 store håndfulde revet, fast mozzarella
Revet parmesan efter behov
Hak løg, hvidløg, gulerødder og bladselleri fint. Sauter løg og hvidløg i olivenolie til det bliver klart.
Tilsæt gulerødder og bladselleri og steg videre til grøntsagerne er faldet sammen og har taget lidt farve.
Fjern skindet fra pølserne og steg det på en pande i lidt olivenolie sammen med det hakkede oksekød mens det hele bearbejdes med en palet så det ender som millionbøf. Kødet må meget gerne tage lidt farve.
Kom tomatpuré ned til grøntsagerne og rist det med i et minuts tid. Kom de hakkede, flåede tomater ved, samt rødvin. Kom det brunede kød i gryden og tilsæt hønsebouillon til det dækker kødet.
Tilsæt oregano, salt, peber og chiliflakes. Skru helt ned for blusset og lad kødsovsen simre ganske stille under låg i 2-3 timer. Rør i det af og til, og hvis det koger tørt, så tilføj lidt bouillon. Smag til med ekstra salt og peber og evt. lidt sukker.
Kog penne til de er nogenlunde møre, - endelig ikke overkogte - og bland dem i kødsovsen. Læg halvdelen af penne og kødsovs i et passende ildfast fad.
Pluk halvdelen af den friske mozzarella i mindre stykker og fordel dem rundt omkring i fadet. Drys med fast revet mozzarella. Kom resten af penne og kødsovs på, så stykker af frisk mozzarella, revet mozzarella og endelig en godt drys revet parmesan.
Sæt fadet i ovnen ved 200 grader i 20-25 minutter til osten er smeltet og gylden.
Lad gerne fadet stå og dampe lidt af, inden du kaster dig over det. Server med en grøn salat.
_________________
Jo mere uenig du er med en med debattør, jo mere pænt skal du skrive til ham/hende!
Sv: Gratinerede penne med kødsovs - en rigtig familieret!
italiensk gør ikke madlavning kompliceret, de bruger få ingredienser med optimal oplevelse. Jeg har selv lavet Penne med smør, fløde og frisk Basilikum.
Den bedste pizza er den mest simple og består kun af 3 ingredienser.
Den bedste pizza er den mest simple og består kun af 3 ingredienser.
Gæst- Gæst
Side 1 af 1
Forumtilladelser:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum
|
|
Idag kl. 12:15 af Stærke Andreas
» Første muslimske borgmester.
Idag kl. 12:14 af ak31
» Sloppy Joe!
Idag kl. 11:41 af Nationalpigen
» Taylor Swift?
Idag kl. 11:34 af Nationalpigen
» Maj kulde gør laderne fulde?
Idag kl. 11:18 af ak31
» Så du pinsesolen danse?
Idag kl. 11:17 af Nationalpigen
» Svære opgaver!
Idag kl. 11:08 af ak31
» It svindel på Nettet?
Idag kl. 10:01 af Radikal
» Kevin Magnussen altid nummer sidst?
Idag kl. 08:43 af Admin