FRIT DEBATFORUM
Vil du reagere på denne meddelelse? Tilmeld dig forummet med et par klik eller log ind for at fortsætte.
Søg
 
 

Vis resultater som:
 


Rechercher Avanceret søgning

Seneste emner
» Taylor Swift?
Gratineret krabbe (Crab gratin)! EmptyIdag kl. 15:46 af Gæst

» Bliver Ukraine delt op i fremtiden?
Gratineret krabbe (Crab gratin)! EmptyIdag kl. 15:35 af Gæst

» Første muslimske borgmester.
Gratineret krabbe (Crab gratin)! EmptyIdag kl. 12:14 af ak31

» Sloppy Joe!
Gratineret krabbe (Crab gratin)! EmptyIdag kl. 11:41 af Nationalpigen

» Maj kulde gør laderne fulde?
Gratineret krabbe (Crab gratin)! EmptyIdag kl. 11:18 af ak31

» Så du pinsesolen danse?
Gratineret krabbe (Crab gratin)! EmptyIdag kl. 11:17 af Nationalpigen

» Svære opgaver!
Gratineret krabbe (Crab gratin)! EmptyIdag kl. 11:08 af ak31

» It svindel på Nettet?
Gratineret krabbe (Crab gratin)! EmptyIdag kl. 10:01 af Radikal

» Kevin Magnussen altid nummer sidst?
Gratineret krabbe (Crab gratin)! EmptyIdag kl. 08:43 af Admin


Gratineret krabbe (Crab gratin)!

Go down

Gratineret krabbe (Crab gratin)! Empty Gratineret krabbe (Crab gratin)!

Indlæg af Admin Søn 27 Mar 2022, 09:39



Har du prøvet Gratineret krabbe?

"Krabbekød og grøntsager vendt med lidt krabbe bisque og gratineret med Panko-rasp og parmesan. Det kan ikke gå helt galt! (Opskrift herunder)

Gratineret krabbe

4 pers.

12-16 krabbekløer (el. ca. 350 g rent krabbekød)
3 porrer
2 fed hvidløg
3 stængler bladselleri
1 fennikel
1 rød chili
1 skalotteløg
et nip safran
1 1/2 dl fløde
3-4 dl tør hvidvin
1 dl. Noilly Prat
6-7 dl. fiskefond
1 stænk Pernod
panko eller rasp
parmesan, smør, salt og peber

Krabbekløerne koges i saltet vand i 15 min og trækker i vandet i ca. 10 min. Derpå afkøles kløerne og kødet pilles fra.

Halvdelen af skallerne knuses evt. yderligere og ristes af i lidt olivenolie i en sautérpande i 5-6 minutter.

Hak skalotteløget og 1 stilk bladselleri og rist det med i nogle minutter. Hæld hvidvin og fiskefond på og lad det koge i 20 min.

Si fonden fra i en lille gryde, tilsæt fløde og lad det koge stille ind til smagen intensiveres. Kom et nip safran i og smag til med salt og peber. Stil til side.

Rens grøntsagerne og snit dem fint. Sautér dem på en pande i olivenolie til de falder sammen og bliver bløde. Kom Noilly Prat ved og lad den koge næsten væk. Kom krabbekødet ved og bland krabbebisquen i.

Smag til med salt og peber og et lille bløb Pernod. Hertil kan retten forberedes i god tid og blandingen kan opbevares på køl til den skal bruges.

Fordel blandingen i ovnfaste portionsskåle. Drys med panko – som er en japansk rasp – og parmesan.

Kan du ikke skaffe panko kan almindelig rasp også bruges. Fordel lidt smørklatter ovenpå og sæt skålene i en meget varm ovn. Servér dem når overfladen er gylden og sprød.

Kan serveres som en fyldig forret - eller en hovedret suppeleret med en salat og lidt godt brød.

_________________
Jo mere uenig du er med en med debattør, jo mere pænt skal du skrive til ham/hende! Smile
Admin
Admin
Admin

Antal indlæg : 9560
Join date : 21/09/17
Age : 71
Geografisk sted : Danmark

https://dinedebatter.danskforum.net

Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen


 
Forumtilladelser:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum