FRIT DEBATFORUM
Vil du reagere på denne meddelelse? Tilmeld dig forummet med et par klik eller log ind for at fortsætte.
Søg
 
 

Vis resultater som:
 


Rechercher Avanceret søgning

Seneste emner
» Bliver Ukraine delt op i fremtiden?
Romkager! EmptyIdag kl. 17:36 af Jojo

» Første muslimske borgmester.
Romkager! EmptyIdag kl. 17:30 af Jojo

» It svindel på Nettet?
Romkager! EmptyIdag kl. 17:16 af Jojo

» Spis rugbrød
Romkager! EmptyIdag kl. 17:08 af Jojo

» Taylor Swift?
Romkager! EmptyIdag kl. 15:46 af Gæst

» Sloppy Joe!
Romkager! EmptyIdag kl. 11:41 af Nationalpigen

» Maj kulde gør laderne fulde?
Romkager! EmptyIdag kl. 11:18 af ak31

» Så du pinsesolen danse?
Romkager! EmptyIdag kl. 11:17 af Nationalpigen

» Svære opgaver!
Romkager! EmptyIdag kl. 11:08 af ak31


Romkager!

Go down

Romkager! Empty Romkager!

Indlæg af Admin Man 28 Mar 2022, 09:47



En konditorkage, som er forsvundet lidt fra bagerens sortiment, og det er ærgerligt, for den er go'!

"Romkager

Cirka 8 stk.

4 plader butterdej

Vandbakkelsesdej:

1 ,75 dl vand (175 g)
75 g smør
1/2 tsk. salt
110 g mel
3-4 æg (afhængigt af størrelsen)

Vaniljecreme:

3 dl sødmælk
korn fra 1/2 vaniljestang
3 æggeblommer
2 spsk. sukker
2 tsk. maizena

Endvidere flormelis, lidt rom, ribsgelé

Begynd med vandbakkelsesdejen. Kom vand, smør og salt i en gryde, og varm det op, til det koger og smørret er smeltet. Sigt melet, og kom det i gryden på en gang.

Rør i dejen med en træske, til den samler sig. Lad den riste igennem et par minutter for svag varme, mens der røres. Lad den afkøle lidt, og kom den så i røremaskinens skål. Pisk 3 af æggene sammen i.

Kør dejen ved mellem hastighed mens de sammenpiskede æg tilsættes lidt ad gangen.

Vurder konsistensen af dejen. Den skal være smuk og blank og glide af en ske. Det sidste æg piskes sammen og tilsættes hvis der er behov.

Det er muligt, det hele ikke skal i. Sæt dejen til side.

Så laves vaniljecremen. Flæk vanillestangen, skrab marven ud og bland den med lidt sukker. Kom vanillesukkeret op i en skål med resten af sukkeret, maizenaen og æggeblommerne. Pisk til massen er lys og luftig.

Kog mælken op sammen med den tomme vanillestang og rommen.

Pisk den kogende mælk over i æggemassen. Hæld det hele tilbage i gryden og lad det koge igennem, mens der piskes. Lad cremen køle af.

Små tarteletforme fores med mat butterdej. Lav så en blanding af halvt vandbakkelsesdej og halvt vaniljecreme, og fyld den i formene oven på butterdejen.

Der skal ikke fyldes helt op, da de hæver en del. Bag kagerne ved 200 grader i ca. 20-25 minutter.

Vend dem ud af formene, og lad dem ligge på hovedet, til de er kølet af, så får de en plan overflade. Pisk flormelis med vand og rom til en tyk glasur, og kom det på de afkølede kager.

Pynt med en klat ribsgele. Kagerne er bedst, samme dag de er bagt."

_________________
Jo mere uenig du er med en med debattør, jo mere pænt skal du skrive til ham/hende! Smile
Admin
Admin
Admin

Antal indlæg : 9560
Join date : 21/09/17
Age : 71
Geografisk sted : Danmark

https://dinedebatter.danskforum.net

Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen


 
Forumtilladelser:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum