FRIT DEBATFORUM
Vil du reagere på denne meddelelse? Tilmeld dig forummet med et par klik eller log ind for at fortsætte.
Søg
 
 

Vis resultater som:
 


Rechercher Avanceret søgning

Seneste emner
» Bliver Ukraine delt op i fremtiden?
Skipperlabskovs! EmptyIdag kl. 17:36 af Jojo

» Første muslimske borgmester.
Skipperlabskovs! EmptyIdag kl. 17:30 af Jojo

» It svindel på Nettet?
Skipperlabskovs! EmptyIdag kl. 17:16 af Jojo

» Spis rugbrød
Skipperlabskovs! EmptyIdag kl. 17:08 af Jojo

» Taylor Swift?
Skipperlabskovs! EmptyIdag kl. 15:46 af Gæst

» Sloppy Joe!
Skipperlabskovs! EmptyIdag kl. 11:41 af Nationalpigen

» Maj kulde gør laderne fulde?
Skipperlabskovs! EmptyIdag kl. 11:18 af ak31

» Så du pinsesolen danse?
Skipperlabskovs! EmptyIdag kl. 11:17 af Nationalpigen

» Svære opgaver!
Skipperlabskovs! EmptyIdag kl. 11:08 af ak31


Skipperlabskovs!

Go down

Skipperlabskovs! Empty Skipperlabskovs!

Indlæg af Admin Tirs 29 Mar 2022, 09:48



"Skipperlabskovs

750 g oksebov eller bryst
3 løg
1 ½ kg kartofler, der egner sig til at koge ud
100 g smør
ca. 1 l lys bouillon
3-4 laurbærblade (eller flere - alt efter smag)
10-12 sorte peberkorn
masser af purløg og lidt ekstra smør
rugbrød i skiver

Skær oksekødet ud i ikke alt for store firkanter. Det gør ikke noget, at der sidder en smule fedt ved kødet, men ikke alt for meget.

Kom kødet i en gryde, og tilsæt koldt vand til det dækker. Kog op til der samler sig skum på overfladen. Hæld kødet i en sigte, og skyl det af i koldt vand, til det er helt fri for skum.

Løgene pilles og skæres groft ud. Smelt smørret i en tykbundet gryde, og damp løgene under låg til de er klare. De må endelig ikke tage farve. Kom det blancherede kød ved, samt laurbærblade og peberkorn, og hæld bouillon ved, til det lige dækker. Lad kød og løg koge stille i ca. 1 time under låg.

Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kom halvdelen af dem oven på kødet og læg atter låg på. Efter ca. 20 minutters tid røres der om i gryden og resten af kartoflerne kommes i.

De sidste 15-20 min. foregår stadig under låg, for svag varme, men der må røres i gryden jævnligt, så det ikke brænder på i bunden.

Meningen er, at kødet skal ligge i en lind kartoffelmos med hele stykker af møre kartofler. Hav evt. lidt ekstra purerede kartofler klar, hvis den skulle blive for tynd.

Smag evt. til med salt og server rygende varmt med smørklat, purløg, rødbede og rugbrød."

_________________
Jo mere uenig du er med en med debattør, jo mere pænt skal du skrive til ham/hende! Smile
Admin
Admin
Admin

Antal indlæg : 9560
Join date : 21/09/17
Age : 71
Geografisk sted : Danmark

https://dinedebatter.danskforum.net

Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen


 
Forumtilladelser:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum