Søg
Seneste emner
En god hakkebøf på en søndag!
Side 1 af 1
En god hakkebøf på en søndag!
Om søndagen spiser jeg som regel hakkebøf med bløde løg!
Sådan gør du:
Bløde løg
Lad smørret blive gyldent i en pande.
Steg løgene ved kraftig varme i ca. 5 min. - rør jævnligt.
Kom vand i panden og lad det koge i ca. 2 min.
Hæld vandet (ca. 1½ dl) fra løgene over i en lille tykbundet gryde - brug evt. en sigte.
Steg løgene ved kraftig varme og under omrøring i yderligere ca. 2 min., tag dem op og gem dem. Tør panden af.
Hakkebøffer
Lad smørret blive gyldent i panden.
Form kødet til 4 hakkebøffer og brun dem ca. 1 min. på hver side.
Steg derefter bøfferne ved jævn varme i ca. 10 min. - vend en gang undervejs.
Brun sauce
Bring vandet fra løgene i kog i gryden. Tilsæt madlavningsfløde, sojasauce og salt og bring saucen i kog.
Tag gryden af varmen og pisk saucejævner i.
Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min. Tilsæt kulør og smag til.
Hakkebøffer med bløde løg
Tag hakkebøfferne op og læg dem i et fad.
Varm de stegte løg i panden i ca. 2 min. og fordel løgene på bøfferne.
Server de varme hakkebøffer med bløde løg sammen med kogte kartofler, den brune sauce og salat blandet af æbletern og ærter.
Sådan gør du:
Bløde løg
Lad smørret blive gyldent i en pande.
Steg løgene ved kraftig varme i ca. 5 min. - rør jævnligt.
Kom vand i panden og lad det koge i ca. 2 min.
Hæld vandet (ca. 1½ dl) fra løgene over i en lille tykbundet gryde - brug evt. en sigte.
Steg løgene ved kraftig varme og under omrøring i yderligere ca. 2 min., tag dem op og gem dem. Tør panden af.
Hakkebøffer
Lad smørret blive gyldent i panden.
Form kødet til 4 hakkebøffer og brun dem ca. 1 min. på hver side.
Steg derefter bøfferne ved jævn varme i ca. 10 min. - vend en gang undervejs.
Brun sauce
Bring vandet fra løgene i kog i gryden. Tilsæt madlavningsfløde, sojasauce og salt og bring saucen i kog.
Tag gryden af varmen og pisk saucejævner i.
Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min. Tilsæt kulør og smag til.
Hakkebøffer med bløde løg
Tag hakkebøfferne op og læg dem i et fad.
Varm de stegte løg i panden i ca. 2 min. og fordel løgene på bøfferne.
Server de varme hakkebøffer med bløde løg sammen med kogte kartofler, den brune sauce og salat blandet af æbletern og ærter.
_________________
Jo mere uenig du er med en med debattør, jo mere pænt skal du skrive til ham/hende!
Sv: En god hakkebøf på en søndag!
Jeg havde droppet det grønne stads, og brugt rødbeder. Men rart at du ikke bruger stivelse til at gøre sovs tykkere, for man kan jo koge den ind, når man bruger fløde. Man kan også lige tilsætte lidt smør som er med til at gøre den en smule tykkere - som jo også tilsætter smag til sovsen.
Når man steger smør så mister den sin evne til at tykne, så derfor en smule i sovsen til sidst.
Jeg bruger for det meste kød med en fedt% på 18 til hakke bøffer, det giver mere smag og mere smag i sovsen. Det er ikke normalt man kan købe det i supermarked så det bliver slagteren som laver min fars.
Når man steger smør så mister den sin evne til at tykne, så derfor en smule i sovsen til sidst.
Jeg bruger for det meste kød med en fedt% på 18 til hakke bøffer, det giver mere smag og mere smag i sovsen. Det er ikke normalt man kan købe det i supermarked så det bliver slagteren som laver min fars.
Gæst- Gæst
Side 1 af 1
Forumtilladelser:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum
Idag kl. 12:15 af Stærke Andreas
» Første muslimske borgmester.
Idag kl. 12:14 af ak31
» Sloppy Joe!
Idag kl. 11:41 af Nationalpigen
» Taylor Swift?
Idag kl. 11:34 af Nationalpigen
» Maj kulde gør laderne fulde?
Idag kl. 11:18 af ak31
» Så du pinsesolen danse?
Idag kl. 11:17 af Nationalpigen
» Svære opgaver!
Idag kl. 11:08 af ak31
» It svindel på Nettet?
Idag kl. 10:01 af Radikal
» Kevin Magnussen altid nummer sidst?
Idag kl. 08:43 af Admin