FRIT DEBATFORUM
Vil du reagere på denne meddelelse? Tilmeld dig forummet med et par klik eller log ind for at fortsætte.
Søg
 
 

Vis resultater som:
 


Rechercher Avanceret søgning

Seneste emner
» Bliver Ukraine delt op i fremtiden?
Farserede porrer - en slags frikadeller med overraskelser... EmptyIdag kl. 15:35 af Gæst

» Første muslimske borgmester.
Farserede porrer - en slags frikadeller med overraskelser... EmptyIdag kl. 12:14 af ak31

» Sloppy Joe!
Farserede porrer - en slags frikadeller med overraskelser... EmptyIdag kl. 11:41 af Nationalpigen

» Taylor Swift?
Farserede porrer - en slags frikadeller med overraskelser... EmptyIdag kl. 11:34 af Nationalpigen

» Maj kulde gør laderne fulde?
Farserede porrer - en slags frikadeller med overraskelser... EmptyIdag kl. 11:18 af ak31

» Så du pinsesolen danse?
Farserede porrer - en slags frikadeller med overraskelser... EmptyIdag kl. 11:17 af Nationalpigen

» Svære opgaver!
Farserede porrer - en slags frikadeller med overraskelser... EmptyIdag kl. 11:08 af ak31

» It svindel på Nettet?
Farserede porrer - en slags frikadeller med overraskelser... EmptyIdag kl. 10:01 af Radikal

» Kevin Magnussen altid nummer sidst?
Farserede porrer - en slags frikadeller med overraskelser... EmptyIdag kl. 08:43 af Admin


Farserede porrer - en slags frikadeller med overraskelser...

Go down

Farserede porrer - en slags frikadeller med overraskelser... Empty Farserede porrer - en slags frikadeller med overraskelser...

Indlæg af Admin Søn 10 Apr 2022, 09:21



"Dansk mormorkøkken når det er bedst! (Opskrift herunder)

Farserede porrer

4-6 pers.

4 porrer
600 g hakket kalv og flæsk
1 stort løg
2 æg
3 dl rasp
ca. 3-4 dl sødmælk
8-10 g salt
ca. 1 tsk. revet muskatnød (kan udelade)
friskkværnet, sort peber
2 æg
Rasp
Hønsebouillon
Lidt maizena
smør og olie til stegning


Rens porrerne og skær dem i stykker på ca. 10 cm. Porrestykkerne simrer møre i hønsebouillon.
Pas på at de ikke får for meget så de falder sammen og bliver slatne. Fisk porrestykkerne op og sæt dem til afkøling. Gem bouillonen til sauce.

Skær løget i mindre stykker og blend det sammen med mælken og æggene. Hvis du ikke har en blender, kan du rive løget på råkostjernet.

Kom den våde blanding i røreskålen sammen med det hakkede kød, rasp, salt og peber samt revet muskat. Rør farsen grundigt sammen. Den skal være rimelig fast i konsistensen, ellers bliver den svær at forme omkring porrestykkerne.

Lad dejen samle sig i køleskabet i en times tid.

Så skal farsen formes omkring porrestykkerne. Jeg synes, det er nemmest hvis man bruger en frysepose til hjælp. (Se video) Når porrestykkerne er pakket ind i farsen vendes de i sammenpisket æg og derpå i rasp.

Steg dem roligt i smør og olie til de er gyldne. Sæt dem derpå i ovnen ved 160 grader mens saucen laves.

Kog panden af med 3 dl af den bouillon som porrestykkerne er kogt i. Tilsæt 1 dl fløde og kog op. Si saucen over i en mindre gryde. Jævn den med maizena rørt op i lidt vand, giv den lidt kulør og smag til med salt og peber.

Server de farserede porrer med saucen samt kogte kartofler vend med lidt smør og hakket persille."

Velbekom på en søndag!

_________________
Jo mere uenig du er med en med debattør, jo mere pænt skal du skrive til ham/hende! Smile
Admin
Admin
Admin

Antal indlæg : 9560
Join date : 21/09/17
Age : 71
Geografisk sted : Danmark

https://dinedebatter.danskforum.net

Tilbage til toppen Go down

Farserede porrer - en slags frikadeller med overraskelser... Empty Sv: Farserede porrer - en slags frikadeller med overraskelser...

Indlæg af Gæst Søn 10 Apr 2022, 09:34

kender ikke til farserede porre, og har ikke lavet det før, men en ting hæfter jeg mig ved at bruge marzena til at tykne sovsen. Det gør jeg aldrig at bruge stivelse da man bare kan lave en lille sovs som koges ind med fløde og giver samme resultat. Her kan man jo bruge en smule fra bouillon og kartoffelvand som jo indeholde stivelse og så koge det ind.

Glemte lige en klat smør i sovsen.


Sidst rettet af Polysl Man 11 Apr 2022, 01:52, rettet i alt 2 gange

Gæst
Gæst


Tilbage til toppen Go down

Farserede porrer - en slags frikadeller med overraskelser... Empty Sv: Farserede porrer - en slags frikadeller med overraskelser...

Indlæg af Gæst Søn 10 Apr 2022, 09:37

@ admin

Jeg synes, du skulle stoppe ham Mr. Bean ned til overraskelses-frikadellerne (ham har jeg sgu aldrig kunnet se det morsomme i), og så skulle du ta' at lade de nationale få deres profilbilleder tilbage.

Det ville være en herlig overraskelse - og uden tvivl give en masse skrivelyst tilbage. Og dermed dit forum et tiltrængt skub opad.

Tænk over det. Der er jo alligevel ikke andre herinde end Annella, Katz og dig selv, der så de billeder som "nazister" ...

Gæst
Gæst


Tilbage til toppen Go down

Farserede porrer - en slags frikadeller med overraskelser... Empty Sv: Farserede porrer - en slags frikadeller med overraskelser...

Indlæg af Gæst Søn 10 Apr 2022, 09:59

J. Langgaard

Du skulle hellere bruge PM til det, end at spamme en mad tråd.

Gæst
Gæst


Tilbage til toppen Go down

Farserede porrer - en slags frikadeller med overraskelser... Empty Sv: Farserede porrer - en slags frikadeller med overraskelser...

Indlæg af Sponsoreret inhold


Sponsoreret inhold


Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen


 
Forumtilladelser:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum