Søg
Seneste emner
Brug alt
Side 1 af 1
Brug alt
Jeg skal ikke sige jeg er en god kok, men jeg er dog bevidst om at koger man kartofler og grønsager sammen så har man stort set en smag, lad os tage udgangspunkt i en hamburgerryg man koger, så er der flere som smider vandet ud, man smider også vandet ud fra kartofler som er kogt sammen med grønsager. Dvs. at man stort set smider alt Fond ud. Nu har man ikke en base for at lave en sovs, Så man hælder en masse smagsgivere sammen med smør og fløde men får ikke den balance som gør at retten er komplet.
For mig er sovs alfa og omega, den binder retten sammen. Den skal smage af det man spiser. Jeg bruger ikke mel, jeg bruger ikke Maizena for at gøre sovsen tyk, jeg koger den ind - jeg har ikke brug for en sovs på en ½ liter - for mig er lidt bedre en masse som smager af mel eller andet stivelse.
Jo - men så kan det ske at sovsen bliver for flydende? og hvad så? jeg elsker at udkoge kartofler og mose dem når jeg spiser - stivelse er ikke sundt.. og så har man en bedre smag.
Men det er så bare min måde at gøre det på.
For mig er sovs alfa og omega, den binder retten sammen. Den skal smage af det man spiser. Jeg bruger ikke mel, jeg bruger ikke Maizena for at gøre sovsen tyk, jeg koger den ind - jeg har ikke brug for en sovs på en ½ liter - for mig er lidt bedre en masse som smager af mel eller andet stivelse.
Jo - men så kan det ske at sovsen bliver for flydende? og hvad så? jeg elsker at udkoge kartofler og mose dem når jeg spiser - stivelse er ikke sundt.. og så har man en bedre smag.
Men det er så bare min måde at gøre det på.
Gæst- Gæst
Sv: Brug alt
Polysl skrev:Jeg skal ikke sige jeg er en god kok, men jeg er dog bevidst om at koger man kartofler og grønsager sammen så har man stort set en smag, lad os tage udgangspunkt i en hamburgerryg man koger, så er der flere som smider vandet ud, man smider også vandet ud fra kartofler som er kogt sammen med grønsager. Dvs. at man stort set smider alt Fond ud. Nu har man ikke en base for at lave en sovs, Så man hælder en masse smagsgivere sammen med smør og fløde men får ikke den balance som gør at retten er komplet.
For mig er sovs alfa og omega, den binder retten sammen. Den skal smage af det man spiser. Jeg bruger ikke mel, jeg bruger ikke Maizena for at gøre sovsen tyk, jeg koger den ind - jeg har ikke brug for en sovs på en ½ liter - for mig er lidt bedre en masse som smager af mel eller andet stivelse.
Jo - men så kan det ske at sovsen bliver for flydende? og hvad så? jeg elsker at udkoge kartofler og mose dem når jeg spiser - stivelse er ikke sundt.. og så har man en bedre smag.
Men det er så bare min måde at gøre det på.
Når jeg laver sovs gemmer jeg altid vandet fra kartoflerne, det er gratis smagsstoffer.
Suppen fra hamburgerryggen bliver gemt til næste dag. Da laver jeg kartoffelsuppe med porre og bacon. Der er en af mine favoritter, og så et den billig.
_________________
Der findes andre menesker end dem der er danske
De bor i huler og slås hele dagen
Det har vi li'godt aldrig nogensinde gjort
De varme lande er noget lort.
LØGNEN ER AT KVÆLE
SANDHED OG SIG SELV
ak31- Antal indlæg : 1565
Join date : 05/12/20
Admin synes godt om
Sv: Brug alt
Polysl skrev:Jeg har aldrig i mit liv smagt kartoffelsuppe.
Så er du gået glip af noget.
Der var i en periode hvor jeg var syg, og ikke havde appetit til mad men tænkte at lidt suppe nok kunne glide ned. Der skal løg, porre og bacon i for at give den rette smag.
_________________
Der findes andre menesker end dem der er danske
De bor i huler og slås hele dagen
Det har vi li'godt aldrig nogensinde gjort
De varme lande er noget lort.
LØGNEN ER AT KVÆLE
SANDHED OG SIG SELV
ak31- Antal indlæg : 1565
Join date : 05/12/20
Sv: Brug alt
Lyder lækkert, det vil jeg prøve at lave, skal lige finde nogle kartofler som kan koges helt ud.
Har altid suppe på frys, hvis jeg føler mig sløj, det er nem mad og let at spise selvom man ikke er sulten. Det er ikke købe suppe men lavet helt fra bunden af med kyllingeskrog som jeg har fileteret.
Har altid suppe på frys, hvis jeg føler mig sløj, det er nem mad og let at spise selvom man ikke er sulten. Det er ikke købe suppe men lavet helt fra bunden af med kyllingeskrog som jeg har fileteret.
Gæst- Gæst
Side 1 af 1
Forumtilladelser:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum
|
|
Idag kl. 15:46 af Gæst
» Bliver Ukraine delt op i fremtiden?
Idag kl. 15:35 af Gæst
» Første muslimske borgmester.
Idag kl. 12:14 af ak31
» Sloppy Joe!
Idag kl. 11:41 af Nationalpigen
» Maj kulde gør laderne fulde?
Idag kl. 11:18 af ak31
» Så du pinsesolen danse?
Idag kl. 11:17 af Nationalpigen
» Svære opgaver!
Idag kl. 11:08 af ak31
» It svindel på Nettet?
Idag kl. 10:01 af Radikal
» Kevin Magnussen altid nummer sidst?
Idag kl. 08:43 af Admin