FRIT DEBATFORUM
Vil du reagere på denne meddelelse? Tilmeld dig forummet med et par klik eller log ind for at fortsætte.
Søg
 
 

Vis resultater som:
 


Rechercher Avanceret søgning

Seneste emner
» Taylor Swift?
Braiserede lammeskanke! EmptyIdag kl. 15:46 af Gæst

» Bliver Ukraine delt op i fremtiden?
Braiserede lammeskanke! EmptyIdag kl. 15:35 af Gæst

» Første muslimske borgmester.
Braiserede lammeskanke! EmptyIdag kl. 12:14 af ak31

» Sloppy Joe!
Braiserede lammeskanke! EmptyIdag kl. 11:41 af Nationalpigen

» Maj kulde gør laderne fulde?
Braiserede lammeskanke! EmptyIdag kl. 11:18 af ak31

» Så du pinsesolen danse?
Braiserede lammeskanke! EmptyIdag kl. 11:17 af Nationalpigen

» Svære opgaver!
Braiserede lammeskanke! EmptyIdag kl. 11:08 af ak31

» It svindel på Nettet?
Braiserede lammeskanke! EmptyIdag kl. 10:01 af Radikal

» Kevin Magnussen altid nummer sidst?
Braiserede lammeskanke! EmptyIdag kl. 08:43 af Admin


Braiserede lammeskanke!

Go down

Braiserede lammeskanke! Empty Braiserede lammeskanke!

Indlæg af Admin Fre 06 Maj 2022, 15:27

Braiserede lammeskanke - en nem og virkelig lækker påskeret! Også en lille bonus forret!



Forsinket Påske hilsen fra James!

Super mørt lammekød og en skøn kartoffelmos med persille og løvstikke. Og som en ekstra lille bonus - hårdkogte æg i urtemayo. God som forret - eller måske på påskefrokostbordet?
(Opskrifter herunder)

Påskeæg med urtemayo

4 pers.

4 store æg
1 æggeblomme
1 tsk dijonsennep
1 tsk sherryvinaigre
Salt og peber
Ca. 4 dl neutral olie
2 spsk yoghurt naturel
2 spsk kapers
2 spsk hakkede cornichoner
2 spsk hakket purløg
2 spsk hakket persille
2 spsk hakket dild
Lidt mild paprika

Endvidere tynde skiver ristet toast

Kog æggene i 10 minutter og kom den derpå i koldt vand. Pil dem.

Æggeblommen piskes sammen med sennep, vinaigre og salt og peber.

Pisk olien i lidt ad gangen til mayonnaisen får den rette konsistens.

Hak kapers, cornichoner og alle krydderurterne fint og vend dem i mayonnaisen sammen med creme fraichen. Smag dressingen til.

Læg en stor skefuld dressing på fire tallerkener. Skær bunden af æggene og sæt dem midt på tallerkenerne.

Vend bundene i lidt mild paprika og placer dem øverst på æggene, så de ligner små Karl Johan svampe. Drys evt. med lidt ekstra fintklippet purløg rundt om og server med ristet toastbrød. Du kan også anrette æggene i et stort fad og sætte det på påskefrokostbordet.


Braiserede lammeskanke med grøn mos

4 pers.

4 lammeskanke
8-12 fed hvidløg
2 gulerødder
1/4 knoldselleri
4 skalotteløg
4 spsk smør
Lidt hvidvin
Timian
Salt og peber

Lammeskankene skal være skåret, så de kan stå op. Rens alle grøntsagerne og hak dem relativt fint. Til hver portion lægges et stykke dobbelt folie på køkkenbordet. Kom lidt olivenolie på og fordel så de hakkede grøntsager på foliestykkerne. Sæt en lammeskank ovenpå, læg et par skiver koldt smør omkring skankene og drys med salt og peber og frisk timian.

Så samles folien om skankene, idet man lige giver dem en lille sjat hvidvin inden man lukker af foroven. De placeres i et ildfast fad i ovnen og steger ved 160 grader i ca 2 1/2 - 3 timer.

Den grønne mos laves på 2/3 melede kartofler + 1/3 knoldselleri. Den blandes med rigeligt fintblendet persille og lidt løvstikke så den får en smuk grøn farve, - samt naturligvis smør, mælk, salt og peber. Kom evt. mosen i en plasticsprøjtepose, som holdes lun i vandbad.

Pak skankene ud i bradepanden - der vil være en del sky ved. Sæt en skank på hver tallerken, kom grøntsagerne rundt om, øs skyen over og sprøjt en top af grøn kartoffelmos. God påske! 😊

_________________
Jo mere uenig du er med en med debattør, jo mere pænt skal du skrive til ham/hende! Smile
Admin
Admin
Admin

Antal indlæg : 9560
Join date : 21/09/17
Age : 71
Geografisk sted : Danmark

https://dinedebatter.danskforum.net

Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen


 
Forumtilladelser:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum