Søg
Seneste emner
Spiser du kager?
2 deltagere
Side 1 af 1
Spiser du kager?
Jeg elsker Romkager!
Romkager ser man sjældent hos bageren, men hvad med at lave dem selv?
Romkager
Cirka 8 stk.
4 plader butterdej
Vandbakkelsesdej:
1 ,75 dl vand (175 g)
75 g smør
1/2 tsk. salt
110 g mel
3-4 æg (afhængigt af størrelsen)
Vaniljecreme:
3 dl sødmælk
korn fra 1/2 vaniljestang
3 æggeblommer
2 spsk. sukker
2 tsk. maizena
Endvidere flormelis, lidt rom, ribsgelé
Begynd med vandbakkelsesdejen. Kom vand, smør og salt i en gryde, og varm det op, til det koger og smørret er smeltet.
Sigt melet, og kom det i gryden på en gang. Rør i dejen med en træske, til den samler sig. Lad den riste igennem et par minutter for svag varme, mens der røres.
Lad den afkøle lidt, og kom den så i røremaskinens skål. Pisk 3 af æggene sammen i. Kør dejen ved mellem hastighed mens de sammenpiskede æg tilsættes lidt ad gangen. Vurder konsistensen af dejen.
Den skal være smuk og blank og glide af en ske. Det sidste æg piskes sammen og tilsættes hvis der er behov. Det er muligt, det hele ikke skal i. Sæt dejen til side.
Så laves vaniljecremen. Flæk vanillestangen, skrab marven ud og bland den med lidt sukker. Kom vanillesukkeret op i en skål med resten af sukkeret, maizenaen og æggeblommerne. Pisk til massen er lys og luftig.
Kog mælken op sammen med den tomme vanillestang og rommen.
Pisk den kogende mælk over i æggemassen. Hæld det hele tilbage i gryden og lad det koge igennem, mens der piskes. Lad cremen køle af.
Små tarteletforme fores med mat butterdej. Lav så en blanding af halvt vandbakkelsesdej og halvt vaniljecreme, og fyld den i formene oven på butterdejen. Der skal ikke fyldes helt op, da de hæver en del.
Bag kagerne ved 200 grader i ca. 20-25 minutter. Vend dem ud af formene, og lad dem ligge på hovedet, til de er kølet af, så får de en plan overflade.
Pisk flormelis med vand og rom til en tyk glasur, og kom det på de afkølede kager. Pynt med en klat ribsgele. Kagerne er bedst, samme dag de er bagt."
Uhm.. hvor lækker altså!
Romkager ser man sjældent hos bageren, men hvad med at lave dem selv?
Romkager
Cirka 8 stk.
4 plader butterdej
Vandbakkelsesdej:
1 ,75 dl vand (175 g)
75 g smør
1/2 tsk. salt
110 g mel
3-4 æg (afhængigt af størrelsen)
Vaniljecreme:
3 dl sødmælk
korn fra 1/2 vaniljestang
3 æggeblommer
2 spsk. sukker
2 tsk. maizena
Endvidere flormelis, lidt rom, ribsgelé
Begynd med vandbakkelsesdejen. Kom vand, smør og salt i en gryde, og varm det op, til det koger og smørret er smeltet.
Sigt melet, og kom det i gryden på en gang. Rør i dejen med en træske, til den samler sig. Lad den riste igennem et par minutter for svag varme, mens der røres.
Lad den afkøle lidt, og kom den så i røremaskinens skål. Pisk 3 af æggene sammen i. Kør dejen ved mellem hastighed mens de sammenpiskede æg tilsættes lidt ad gangen. Vurder konsistensen af dejen.
Den skal være smuk og blank og glide af en ske. Det sidste æg piskes sammen og tilsættes hvis der er behov. Det er muligt, det hele ikke skal i. Sæt dejen til side.
Så laves vaniljecremen. Flæk vanillestangen, skrab marven ud og bland den med lidt sukker. Kom vanillesukkeret op i en skål med resten af sukkeret, maizenaen og æggeblommerne. Pisk til massen er lys og luftig.
Kog mælken op sammen med den tomme vanillestang og rommen.
Pisk den kogende mælk over i æggemassen. Hæld det hele tilbage i gryden og lad det koge igennem, mens der piskes. Lad cremen køle af.
Små tarteletforme fores med mat butterdej. Lav så en blanding af halvt vandbakkelsesdej og halvt vaniljecreme, og fyld den i formene oven på butterdejen. Der skal ikke fyldes helt op, da de hæver en del.
Bag kagerne ved 200 grader i ca. 20-25 minutter. Vend dem ud af formene, og lad dem ligge på hovedet, til de er kølet af, så får de en plan overflade.
Pisk flormelis med vand og rom til en tyk glasur, og kom det på de afkølede kager. Pynt med en klat ribsgele. Kagerne er bedst, samme dag de er bagt."
Uhm.. hvor lækker altså!
_________________
Jo mere uenig du er med en med debattør, jo mere pænt skal du skrive til ham/hende!
Sv: Spiser du kager?
Jeg fik et stykke othello lagkage i går.
Det er måske både den lækreste, dyreste og mest økonomiske kage, jeg kender.
Den kan vamle så længe i hukommelsen, at der nok går flere uger, før jeg får lyst til kage igen.
Det er måske både den lækreste, dyreste og mest økonomiske kage, jeg kender.
Den kan vamle så længe i hukommelsen, at der nok går flere uger, før jeg får lyst til kage igen.
Jakob- Antal indlæg : 924
Join date : 07/06/21
Admin synes godt om
Sv: Spiser du kager?
Jakob skrev:Jeg fik et stykke othello lagkage i går.
Det er måske både den lækreste, dyreste og mest økonomiske kage, jeg kender.
Den kan vamle så længe i hukommelsen, at der nok går flere uger, før jeg får lyst til kage igen.
Så kan jeg bedre lide et "gåsebryst med marcipan"-he-he!
_________________
Jo mere uenig du er med en med debattør, jo mere pænt skal du skrive til ham/hende!
Side 1 af 1
Forumtilladelser:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum
|
|
Idag kl. 17:36 af Jojo
» Første muslimske borgmester.
Idag kl. 17:30 af Jojo
» It svindel på Nettet?
Idag kl. 17:16 af Jojo
» Spis rugbrød
Idag kl. 17:08 af Jojo
» Taylor Swift?
Idag kl. 15:46 af Gæst
» Sloppy Joe!
Idag kl. 11:41 af Nationalpigen
» Maj kulde gør laderne fulde?
Idag kl. 11:18 af ak31
» Så du pinsesolen danse?
Idag kl. 11:17 af Nationalpigen
» Svære opgaver!
Idag kl. 11:08 af ak31