Søg
Seneste emner
Karbonade med ærter og gulerødder!
Side 1 af 1
Karbonade med ærter og gulerødder!
I dag skal jeg have karbonade med ærter og gulerødder!
Karbonader:
Form kødet til 4 karbonader. Pisk æg og vand sammen i en dyb tallerken. Bland rasp, salt og peber i en anden dyb tallerken. Vend karbonaderne i æg og derefter i rasp.
Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande. Steg karbonaderne ved jævn varme i ca. 5 min.
Skru op for varmen og lad resten af smørret blive gyldent. Vend karbonaderne og steg dem ved jævn varme i ca. 5 min.
Sovs med ærter og gulerødder:
Rør mel og lidt af mælken sammen i en tykbundet gryde. Rør resten af mælken i sammen med bouillonen.
Kom smør i og bring saucen i kog under omrøring. Kog saucen ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 3 min.
Tilsæt gulerødder og kog under omrøring - ca. 2 min. hvis du vil have gulerødder med bid, 3-4 min.
hvis du vil have dem helt møre.
Tilsæt ærter, persille og salt, bring atter saucen i kog og smag til.
Ved serveringen:
Server de varme karbonader sammen med ærter og gulerødder, kartofler og familiens yndlingssennep.
_________________
Jo mere uenig du er med en med debattør, jo mere pænt skal du skrive til ham/hende!
Sv: Karbonade med ærter og gulerødder!
øh....hvorfor piske æggene med vand? hvorfor bruge stivelse som mel til at jævne når man kan gøre det med fløde og en smule smør.
Jeg har aldrig fattet den forkærlighed at lave en meljævning som for mig er tabu. Meljævning er for de dovne, som ikke gider bruge tid på at koge sovsens ind. Alle burde vide at smagen er i indkogning.
Folk tænker i at har de en stor gryde med sovs og ærter og gulerødder så skal den jævnes, klart - men jeg bryder mig ikke om smagen af meljævning. Min oldemor brugte aldrig mel i sin sovs - og som hun sagde: lidt smager bedre. og hun har ret - selvom man dengang brugte tons af mel i deres sovse. Men hun var jo også fra Polen, hvor man tænke mere rationel.
Jeg har aldrig fattet den forkærlighed at lave en meljævning som for mig er tabu. Meljævning er for de dovne, som ikke gider bruge tid på at koge sovsens ind. Alle burde vide at smagen er i indkogning.
Folk tænker i at har de en stor gryde med sovs og ærter og gulerødder så skal den jævnes, klart - men jeg bryder mig ikke om smagen af meljævning. Min oldemor brugte aldrig mel i sin sovs - og som hun sagde: lidt smager bedre. og hun har ret - selvom man dengang brugte tons af mel i deres sovse. Men hun var jo også fra Polen, hvor man tænke mere rationel.
Gæst- Gæst
Side 1 af 1
Forumtilladelser:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum
|
|
Idag kl. 15:46 af Gæst
» Bliver Ukraine delt op i fremtiden?
Idag kl. 15:35 af Gæst
» Første muslimske borgmester.
Idag kl. 12:14 af ak31
» Sloppy Joe!
Idag kl. 11:41 af Nationalpigen
» Maj kulde gør laderne fulde?
Idag kl. 11:18 af ak31
» Så du pinsesolen danse?
Idag kl. 11:17 af Nationalpigen
» Svære opgaver!
Idag kl. 11:08 af ak31
» It svindel på Nettet?
Idag kl. 10:01 af Radikal
» Kevin Magnussen altid nummer sidst?
Idag kl. 08:43 af Admin