FRIT DEBATFORUM
Vil du reagere på denne meddelelse? Tilmeld dig forummet med et par klik eller log ind for at fortsætte.
Søg
 
 

Vis resultater som:
 


Rechercher Avanceret søgning

Seneste emner
» Bliver Ukraine delt op i fremtiden?
Kan du lide hjemmelavet Pizza? EmptyIdag kl. 15:35 af Gæst

» Første muslimske borgmester.
Kan du lide hjemmelavet Pizza? EmptyIdag kl. 12:14 af ak31

» Sloppy Joe!
Kan du lide hjemmelavet Pizza? EmptyIdag kl. 11:41 af Nationalpigen

» Taylor Swift?
Kan du lide hjemmelavet Pizza? EmptyIdag kl. 11:34 af Nationalpigen

» Maj kulde gør laderne fulde?
Kan du lide hjemmelavet Pizza? EmptyIdag kl. 11:18 af ak31

» Så du pinsesolen danse?
Kan du lide hjemmelavet Pizza? EmptyIdag kl. 11:17 af Nationalpigen

» Svære opgaver!
Kan du lide hjemmelavet Pizza? EmptyIdag kl. 11:08 af ak31

» It svindel på Nettet?
Kan du lide hjemmelavet Pizza? EmptyIdag kl. 10:01 af Radikal

» Kevin Magnussen altid nummer sidst?
Kan du lide hjemmelavet Pizza? EmptyIdag kl. 08:43 af Admin


Kan du lide hjemmelavet Pizza?

Go down

Kan du lide hjemmelavet Pizza? Empty Kan du lide hjemmelavet Pizza?

Indlæg af Admin Ons 18 Maj 2022, 09:27

 

"Pizza - med Nduja-pølse, pesto og sorte oliven.

Pizza topper hitlisterne over verdens livretter! Her er en udgave med en fantastisk pølse - "Nduja" fra Calabrien i det sydlige Italien. Du kan købe den på nettet - og den er værd at lære at kende!"

Med det gider danskerne ikke, så de bestiller bare en færdiglavet pizza fra en muslimsk Pizza butik, uden at vide hvad der reelt er i Pizzaen?


"Du får det bedste resultat, hvis du lader dejen hvile natten over på køl.

Pizza m. Nduja, pesto og oliven

(Ca. 5 pizzaer)

Dej:

750 g tipo 00 mel
1/2 l lunt vand
3 g tørgær
5 g honning
25 g olivenolie
og 12 g salt

Kom 1/2 l lunt vand i røremaskinens skål. Tilsæt 3 g tørgær og 5 g honning og lad det stå i 10 minutter til du kan se at gæren bobler let og er aktiv.

Så røres 500 g mel i og dejen køres i røremaskinen i 5 min. Og lad så dejen hæve 1 time under et fugtigt viskestykke.

Når dejen har hævet i en time tilsættes halvdelen af det resterende mel - samt olie og salt.

Kør så dejen i røremaskinen til den er sammenhængende og glat. Tilsæt evt. det sidste af melet hvis der er behov. Og lad den så hæve under et fugtigt viskestykke i endnu 1 time.

Derpå deles dejen i stykker på 250 g og formes til boller. Det gøres ved at man ligesom folder dejen ind i sig selv. Placer dejbollerne i en beholder, dæk med et fugtigt viskestykke og lad dem hvile natten over på køl.

Dagen efter tages dejbollerne ud af køleskabet mindst en time inden de skal bruges. Lad dem få stuetemperatur inden de formes til pizzaer.

Smør et tyndt lag tomatsauce på pizza’en. Drys med revet mozzarella og læg små stykker af bøffelmozzarella rundt omkring. Derpå små stykker af Nduja.

Dryp med pesto og fordel lidt oliven på pizza’en.

Bag pizza’en ved 300 grader eller derover - gerne på en pizzasten - i 5-10 minutter.

Tomatsauce:

2 dåser hakkede, flåede tomater
1 stor spsk. koncentreret tomatpuré
2-3 spsk hakket, frisk oregano
1 lille løg
3-4 fed hvidløg
Et stort nip chiliflakes
Olivenolie
Salt, peber og sukker

Hakket løg og hvidløg svitses i olivenolie sammen med hakket frisk oregano og lidt chili. Så tilsættes et par dåser hakkede, flåede tomater.

Og så får det lov til at simre roligt i ca. 30 minutter.

Så får den lige en tur med stavblenderen, - og så smager vi til med salt, peber og lidt sukker. - og sætter sovsen til afkøling.

Pesto:

1 stort bundt frisk basilikum
3-4 fed hvidløg
4-5 spsk revet parmesan
Salt og peber
Ca. 2 dl. olivenolie

Basilikum kommes i blenderen sammen med 3-4 fed hvidløg og 4-5 spsk revet parmesan og salt og peber.

Blend til den har den rette konsistens - den skal være let flydende.

Endvidere:

Nduja-pølse (Smørepølse fra Calabrien - kan skaffes på nettet)

Fast, revet mozzarella

Frisk bøffelmozzarella

Sorte Oliven"

_________________
Jo mere uenig du er med en med debattør, jo mere pænt skal du skrive til ham/hende! Smile
Admin
Admin
Admin

Antal indlæg : 9560
Join date : 21/09/17
Age : 71
Geografisk sted : Danmark

https://dinedebatter.danskforum.net

Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen


 
Forumtilladelser:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum