FRIT DEBATFORUM
Vil du reagere på denne meddelelse? Tilmeld dig forummet med et par klik eller log ind for at fortsætte.
Søg
 
 

Vis resultater som:
 


Rechercher Avanceret søgning

Seneste emner
» Bliver Ukraine delt op i fremtiden?
TRÆT AF DE HØJE PRISER OG HVORDAN MAN UNDGÅR DEM EmptyIdag kl. 12:15 af Stærke Andreas

» Første muslimske borgmester.
TRÆT AF DE HØJE PRISER OG HVORDAN MAN UNDGÅR DEM EmptyIdag kl. 12:14 af ak31

» Sloppy Joe!
TRÆT AF DE HØJE PRISER OG HVORDAN MAN UNDGÅR DEM EmptyIdag kl. 11:41 af Nationalpigen

» Taylor Swift?
TRÆT AF DE HØJE PRISER OG HVORDAN MAN UNDGÅR DEM EmptyIdag kl. 11:34 af Nationalpigen

» Maj kulde gør laderne fulde?
TRÆT AF DE HØJE PRISER OG HVORDAN MAN UNDGÅR DEM EmptyIdag kl. 11:18 af ak31

» Så du pinsesolen danse?
TRÆT AF DE HØJE PRISER OG HVORDAN MAN UNDGÅR DEM EmptyIdag kl. 11:17 af Nationalpigen

» Svære opgaver!
TRÆT AF DE HØJE PRISER OG HVORDAN MAN UNDGÅR DEM EmptyIdag kl. 11:08 af ak31

» It svindel på Nettet?
TRÆT AF DE HØJE PRISER OG HVORDAN MAN UNDGÅR DEM EmptyIdag kl. 10:01 af Radikal

» Kevin Magnussen altid nummer sidst?
TRÆT AF DE HØJE PRISER OG HVORDAN MAN UNDGÅR DEM EmptyIdag kl. 08:43 af Admin


TRÆT AF DE HØJE PRISER OG HVORDAN MAN UNDGÅR DEM

4 deltagere

Go down

TRÆT AF DE HØJE PRISER OG HVORDAN MAN UNDGÅR DEM Empty TRÆT AF DE HØJE PRISER OG HVORDAN MAN UNDGÅR DEM

Indlæg af Sebastian Fre 09 Sep 2022, 17:14

Hej alle!

Jeg synes det er ved at være hammer irriterende med de høje priser og at ALT sættes op og sikkert mere end nødvendigt, blot for at suge de sidste lønkroner ud af os. Altså hvem gider normalt følge med i prisen på en kwh, for at finde ud af at det er billigst kl. 14 på en søndag…!?!

Nå, priserne kan vi ikke gøre noget ved, men det kan vi med vores forbrug. Derfor synes jeg at det er super vigtigt at gøre opmærksom på alle, eller i hvert fald mange, af de overvejelser man kan gøre sig ift. at spare på sit forbrug.
Nedenfor er en inspirationsliste over de ting jeg har gjort for at spare ca. 750 kr. om måneden de sidste 3 måneder (primært på madforbruget). Det er altså 9.000kr om året, som lige kan bruges på ting der giver mig mere værdi! Kom endelig gerne med jeres input til hvad I gør i disse tider.

Bliv bevidst om dit forbrug
Et af de første skridt er at få et overblik over ens forbrug – hvad er det egentligt man bruger sine penge på. Når man så ved om man har gode eller knap så gode vaner, ja så kan man begynde at lave dem. De fleste af os har nok kigget på vores netbank og set at man har brugt x000 kr på mad en måned, men det fortæller ikke en meter om der er købt og om det er ”sundt” eller ej. Hvis man ikke har noget imod digital hjælp, så findes der mulighed for at splitte sit dagligvareforbrug op, så man rent faktisk kan se præcist hvad det er man bruger sine penge på. Hvis man vil have hjælp til det, kan man bruge den app der hedder Optius (optius.app), der giver et godt overblik og meget andet også. Så find ud af hvad du bruger mest på og skær ned for de knap så gode vaner.

Gå efter tilbud
Når man har fået styr på sit forbrug og ved hvad man køber mest af, så få nu kigget i de tilbudsaviser, enten fysiske eller digitale. Stort set alle varer kommer på et eller andet tidspunkt på tilbud og så er det bare med at slå til, særligt hvis det er noget man er storforbruger af. For nogle konservesvarer eller tørvarer, kan det betale sig at købe ind til et år ad gangen, når der kommer gode tilbud. Byg et lille basislager. Der findes mange digitale tilbudsaviser som minetilbud.dk, tilbudsugen.dk osv., bare kom i gang og google det.

Handl i lavprissupermarkeder
Hvis du skal handle basisvarer, så køb ind i dit nærmeste lavprissupermarked, da prisen oftest her er billigere end hos dem med et bredere udvalg. Nogle gange kan der være 2-4 kroners forskel på samme vare! Butikkerne kender I, så hvis nogle af dem ligger langt væk fra jer, så overvej at handle ind på vej hjem fra arbejde eller ved andre lejligheder når I alligevel er ude at køre.

Handl stort ind én gang om ugen
Når I så finder jeres lavprissupermarked, så besøg den 1 eller max 2 gange om ugen. Jo mere man handler des mere bruger man bare, fordi vi mennesker er så lette at friste. Udover at man bruger færre penge ved at handle 1-2 gange om ugen, så frigiver det faktisk også tid til sig selv, familien, venner og andre mere spændende aktiviteter. Det er da ikke særligt spændende at besøge sit lokale supermarked 5 gange om ugen?

Beslut jer for et fast beløb til forbrug/mad
Et andet godt råd er at holde sig til et fast månedligt beløb. Det gør at man tænker mere over hvad pengene går til og holder igen med hvad der er nice to have og ikke need to have. Det er klart at hvis der fødselsdage, helligdage osv., så stiger forbruget. Det behøver ikke være inden for +- 1 kr. af ens mål, men vær ambitiøs og realistisk. Enten skriv målet ned og hold løbende øje med dit forbrug eller brug din netbanks eller optius budgetmuligheder for at sætte mål, som I løbende kan følge op på.

Lav en eller følg en madplan
Når man har en ide om hvad der skal spises den næste uges tid, så har man noget af handle efter og derfor bliver man også meget mere målrettet ift. tilbud og det der kommes i kurven. Der er utallige madplaner og blogge om inspiration til sunde og lækre madplaner, som sagtens kan følges både af rutinerede og nybegyndere! Nederst kan I se en henvisning til en række influencere, der også laver madplaner.

Simple maddage (Suppe/rugbrødsdag eller andet)
Vælg 1-3 dage om ugen, hvor I simpelthen vælger et meget simpelt måltid. Lav nogle rugbrødsmadder, som sagtens kan være lækre eller en suppe evt. med flute/hvidløgsbrød til. Det er med til at skære ned forbruget.

Brug rester og undgå madspild
Rester kan sagtens være lækkert! Faktisk synes jeg nogle ting er bedre dag to. Ved at bruge rester, får man mere få sine kroner og øre og undgår samtidigt unødvendigt madspild. Jeg kender nogle der ikke er glad for rester, men i min verden er det en vanesag og så kan man jo prøve at peppe resterne op uden at skulle lave en helt ny ret.

Skru ned, bare lidt, for kødet
Nu skal jeg ikke lyde som en plantemager eller skræmme folk væk der elsker en steak, men overvej at brug 1-2 dage om ugen, hvor I finder et alternativ til kød. Kød er generelt bare dyrt og for meget af det røde er heller ikke super godt for os, er der nogle der siger. Om man vælger et kødalternativ eller skærer det helt væk væk og tilføjer lidt mere grønt er jo op til den enkelte, men prøv det og se om det ikke kunne være en hjælp for pengepungen.

Bruge egne poser/indkøbsnet
Hvis der er én ting der er en sikker omkostning, så er det mindst 4 kr. til en pose, hvis man ikke har taget sin egen med. Forestil dig at købe 3 poser om ugen til 4 kr. det er 12kr om ugen. På et år er det 52 * 12 = 624kr. Det er sgu mange penge for plastikposer. Så køb et net, som man oftest også kan have mere i, er rarere at gå med og bedre for miljøet!

Skær ned på fastfood
Udover tips og tricks til dagligvarekøbet, så er en af de store pengeslugere fastfood restauranter. Er man to personer løber det ofte op i 2-300kr og næsten det dobbelt for en alm. familie. Dermed sagt at man skal ikke have mange af disse besøg, før man har brugt en halv måneds dagligvarebudget. Min erfaring er at jo mere man benytter sig af fastfood, des mindre glæder man sig til det, des færre penge er der slut på måneden, des tykkere bliver man og man føler sig bare lidt ew, hvis man får for meget over en længere periode.

Madpakker
Lav madpakker til dig selv – ikke kun dine børn! Det kan være fristende altid at gå over til den lokale grill, bager eller tankstation, men det kan hurtigt blive til 1.000kr om måneden. Har man en kantineordning på arbejdspladsen, så er det fint at benytte sig af og kan nogle gange spare et varmt aftensmåltid derhjemme (hvis der ikke lige er en familie at tænke på).

Elforbruget!
Jeg troede aldrig jeg skulle skrive det, men der er stor forskel i el-priserne, og prisen er som alt andet også afhængig af udbud og efterspørgsel. I hverdagene er det billigst af bruge strøm om natten og om dagen mellem 11-14 ca. Det er typisk dyrest om morgenen fra kl. 6-8 og om eftermiddagen/aften fra 18-20. I weekenderne er det klart billigst og særligt mellem kl 11 og 14 kan det koste en 1/10 af det det gør i hverdagene. Der er mange apps til at tjekke priserne og sit eget forbrug – se nedenfor.

To good to go
Too Good To Go (www.togoodtogo.dk) forbinder kunder til restauranter og butikker, der har overskud af usolgt mad. Tjenesten dækker større europæiske byer, og i oktober 2020 startede driften i Nordamerika. Appen giver kunder mulighed for at redde lykkeposer med overskudsmad direkte fra forretningerne - til en fair pris.

Her er listet en række gode influencere og apps man med fordel kan følge og få inspiration fra.
Influencere: Pengemette, Hjemmeøkonomi, Moneymum.dk, Sundpåbudget, familieliv_paabudget. De giver en lang række gode tips og tricks ift. privatøkonomi, madplaner og forbrug. Masser af god inspiration.

Apps:
Strøm: Min Strøm, elpriser, mit elforbrug osv.
Tilbudsaviser: www.Minetilbud.dk, www.tilbudsugen.dk, www.etilbudsavis osv.
Budget/forbrugsapps: www.Optius.app, www.Togoodtogo.dk, egne netbanker, Excel eller papir og blyant, hvis man ikke er til apps.

Jeg håber I finder det brugbart og kan bruge noget af det allerede fra i dag. Der er mange muligheder for at reducere sit forbrug og få mere lidt mere til sig selv – sæt i gang 😊

Sebastian

Antal indlæg : 8
Join date : 09/09/21

Admin synes godt om

Tilbage til toppen Go down

TRÆT AF DE HØJE PRISER OG HVORDAN MAN UNDGÅR DEM Empty Sv: TRÆT AF DE HØJE PRISER OG HVORDAN MAN UNDGÅR DEM

Indlæg af ak31 Fre 09 Sep 2022, 19:14

Jeg har nu i 3 år taget udgangspunkt i hvad Luksusfælden anbefaler til mad og diverse. Der har jeg sparet penge, for kikker man i pungen, er det nemt at se, hvad der er tilbage. Det er ikke for at jeg har manglet noget. Det der er tilovers for mad ugentligt, gemmes til de uger hvor jeg har gæster. Jeg har et stort medicinforbrug som indgår i diverse, ( alene for, kool 1700 Kr. for 90 dage).
Det der sparres bruger jeg på at gå i teateret og rejser.

_________________
Der findes andre menesker end dem der er danske
De bor i huler og slås hele dagen
Det har vi li'godt aldrig nogensinde gjort
De varme lande er noget lort.

LØGNEN ER AT KVÆLE
SANDHED OG SIG SELV
ak31
ak31

Antal indlæg : 1565
Join date : 05/12/20

Admin og Radikal synes godt om

Tilbage til toppen Go down

TRÆT AF DE HØJE PRISER OG HVORDAN MAN UNDGÅR DEM Empty Sv: TRÆT AF DE HØJE PRISER OG HVORDAN MAN UNDGÅR DEM

Indlæg af Sebastian Søn 11 Sep 2022, 09:55

ak31 skrev:Jeg har nu i 3 år taget udgangspunkt i hvad Luksusfælden anbefaler til mad og diverse. Der har jeg sparet penge, for kikker man i pungen, er det nemt at se, hvad der er tilbage. Det er ikke for at jeg har manglet noget. Det der er tilovers for mad ugentligt, gemmes til de uger hvor jeg har gæster. Jeg har et stort medicinforbrug som indgår i diverse, ( alene for, kool 1700 Kr. for 90 dage).
Det der sparres bruger jeg på at gå i teateret og rejser.


Det er også meget fornuftigt. De kommer jo med gode anbefalinger i Luksusfælden - men det er jo TV, så det handler jo også om at udstille folk, hvorfor det måske ikke er alle der tager anbefalingerne til sig, når man bare ser på.

At rejse er at leve, var der vist en der sagde en gang :-)


Sebastian

Antal indlæg : 8
Join date : 09/09/21

Radikal synes godt om

Tilbage til toppen Go down

TRÆT AF DE HØJE PRISER OG HVORDAN MAN UNDGÅR DEM Empty Sv: TRÆT AF DE HØJE PRISER OG HVORDAN MAN UNDGÅR DEM

Indlæg af Jakob Søn 11 Sep 2022, 14:09

Sebastian skrev:Hej alle!

Jeg synes det er ved at være hammer irriterende med de høje priser og at ALT sættes op og sikkert mere end nødvendigt, blot for at suge de sidste lønkroner ud af os. Altså hvem gider normalt følge med i prisen på en kwh, for at finde ud af at det er billigst kl. 14 på en søndag…!?!

Nå, priserne kan vi ikke gøre noget ved, men det kan vi med vores forbrug. Derfor synes jeg at det er super vigtigt at gøre opmærksom på alle, eller i hvert fald mange, af de overvejelser man kan gøre sig ift. at spare på sit forbrug.
Nedenfor er en inspirationsliste over de ting jeg har gjort for at spare ca. 750 kr. om måneden de sidste 3 måneder (primært på madforbruget). Det er altså 9.000kr om året, som lige kan bruges på ting der giver mig mere værdi! Kom endelig gerne med jeres input til hvad I gør i disse tider.

Bliv bevidst om dit forbrug
Et af de første skridt er at få et overblik over ens forbrug – hvad er det egentligt man bruger sine penge på. Når man så ved om man har gode eller knap så gode vaner, ja så kan man begynde at lave dem. De fleste af os har nok kigget på vores netbank og set at man har brugt x000 kr på mad en måned, men det fortæller ikke en meter om der er købt og om det er ”sundt” eller ej. Hvis man ikke har noget imod digital hjælp, så findes der mulighed for at splitte sit dagligvareforbrug op, så man rent faktisk kan se præcist hvad det er man bruger sine penge på. Hvis man vil have hjælp til det, kan man bruge den app der hedder Optius (optius.app), der giver et godt overblik og meget andet også. Så find ud af hvad du bruger mest på og skær ned for de knap så gode vaner.

Gå efter tilbud
Når man har fået styr på sit forbrug og ved hvad man køber mest af, så få nu kigget i de tilbudsaviser, enten fysiske eller digitale. Stort set alle varer kommer på et eller andet tidspunkt på tilbud og så er det bare med at slå til, særligt hvis det er noget man er storforbruger af. For nogle konservesvarer eller tørvarer, kan det betale sig at købe ind til et år ad gangen, når der kommer gode tilbud. Byg et lille basislager. Der findes mange digitale tilbudsaviser som minetilbud.dk, tilbudsugen.dk osv., bare kom i gang og google det.

Handl i lavprissupermarkeder
Hvis du skal handle basisvarer, så køb ind i dit nærmeste lavprissupermarked, da prisen oftest her er billigere end hos dem med et bredere udvalg. Nogle gange kan der være 2-4 kroners forskel på samme vare! Butikkerne kender I, så hvis nogle af dem ligger langt væk fra jer, så overvej at handle ind på vej hjem fra arbejde eller ved andre lejligheder når I alligevel er ude at køre.

Handl stort ind én gang om ugen
Når I så finder jeres lavprissupermarked, så besøg den 1 eller max 2 gange om ugen. Jo mere man handler des mere bruger man bare, fordi vi mennesker er så lette at friste. Udover at man bruger færre penge ved at handle 1-2 gange om ugen, så frigiver det faktisk også tid til sig selv, familien, venner og andre mere spændende aktiviteter. Det er da ikke særligt spændende at besøge sit lokale supermarked 5 gange om ugen?

Beslut jer for et fast beløb til forbrug/mad
Et andet godt råd er at holde sig til et fast månedligt beløb. Det gør at man tænker mere over hvad pengene går til og holder igen med hvad der er nice to have og ikke need to have. Det er klart at hvis der fødselsdage, helligdage osv., så stiger forbruget. Det behøver ikke være inden for +- 1 kr. af ens mål, men vær ambitiøs og realistisk. Enten skriv målet ned og hold løbende øje med dit forbrug eller brug din netbanks eller optius budgetmuligheder for at sætte mål, som I løbende kan følge op på.

Lav en eller følg en madplan
Når man har en ide om hvad der skal spises den næste uges tid, så har man noget af handle efter og derfor bliver man også meget mere målrettet ift. tilbud og det der kommes i kurven. Der er utallige madplaner og blogge om inspiration til sunde og lækre madplaner, som sagtens kan følges både af rutinerede og nybegyndere! Nederst kan I se en henvisning til en række influencere, der også laver madplaner.

Simple maddage (Suppe/rugbrødsdag eller andet)
Vælg 1-3 dage om ugen, hvor I simpelthen vælger et meget simpelt måltid. Lav nogle rugbrødsmadder, som sagtens kan være lækre eller en suppe evt. med flute/hvidløgsbrød til. Det er med til at skære ned forbruget.

Brug rester og undgå madspild
Rester kan sagtens være lækkert! Faktisk synes jeg nogle ting er bedre dag to. Ved at bruge rester, får man mere få sine kroner og øre og undgår samtidigt unødvendigt madspild. Jeg kender nogle der ikke er glad for rester, men i min verden er det en vanesag og så kan man jo prøve at peppe resterne op uden at skulle lave en helt ny ret.

Skru ned, bare lidt, for kødet
Nu skal jeg ikke lyde som en plantemager eller skræmme folk væk der elsker en steak, men overvej at brug 1-2 dage om ugen, hvor I finder et alternativ til kød. Kød er generelt bare dyrt og for meget af det røde er heller ikke super godt for os, er der nogle der siger. Om man vælger et kødalternativ eller skærer det helt væk væk og tilføjer lidt mere grønt er jo op til den enkelte, men prøv det og se om det ikke kunne være en hjælp for pengepungen.

Bruge egne poser/indkøbsnet
Hvis der er én ting der er en sikker omkostning, så er det mindst 4 kr. til en pose, hvis man ikke har taget sin egen med. Forestil dig at købe 3 poser om ugen til 4 kr. det er 12kr om ugen. På et år er det 52 * 12 = 624kr. Det er sgu mange penge for plastikposer. Så køb et net, som man oftest også kan have mere i, er rarere at gå med og bedre for miljøet!

Skær ned på fastfood
Udover tips og tricks til dagligvarekøbet, så er en af de store pengeslugere fastfood restauranter. Er man to personer løber det ofte op i 2-300kr og næsten det dobbelt for en alm. familie. Dermed sagt at man skal ikke have mange af disse besøg, før man har brugt en halv måneds dagligvarebudget. Min erfaring er at jo mere man benytter sig af fastfood, des mindre glæder man sig til det, des færre penge er der slut på måneden, des tykkere bliver man og man føler sig bare lidt ew, hvis man får for meget over en længere periode.

Madpakker
Lav madpakker til dig selv – ikke kun dine børn! Det kan være fristende altid at gå over til den lokale grill, bager eller tankstation, men det kan hurtigt blive til 1.000kr om måneden. Har man en kantineordning på arbejdspladsen, så er det fint at benytte sig af og kan nogle gange spare et varmt aftensmåltid derhjemme (hvis der ikke lige er en familie at tænke på).

Elforbruget!
Jeg troede aldrig jeg skulle skrive det, men der er stor forskel i el-priserne, og prisen er som alt andet også afhængig af udbud og efterspørgsel. I hverdagene er det billigst af bruge strøm om natten og om dagen mellem 11-14 ca. Det er typisk dyrest om morgenen fra kl. 6-8 og om eftermiddagen/aften fra 18-20. I weekenderne er det klart billigst og særligt mellem kl 11 og 14 kan det koste en 1/10 af det det gør i hverdagene. Der er mange apps til at tjekke priserne og sit eget forbrug – se nedenfor.

To good to go
Too Good To Go (www.togoodtogo.dk) forbinder kunder til restauranter og butikker, der har overskud af usolgt mad. Tjenesten dækker større europæiske byer, og i oktober 2020 startede driften i Nordamerika. Appen giver kunder mulighed for at redde lykkeposer med overskudsmad direkte fra forretningerne - til en fair pris.

Her er listet en række gode influencere og apps man med fordel kan følge og få inspiration fra.
Influencere: Pengemette, Hjemmeøkonomi, Moneymum.dk, Sundpåbudget, familieliv_paabudget. De giver en lang række gode tips og tricks ift. privatøkonomi, madplaner og forbrug. Masser af god inspiration.

Apps:
Strøm: Min Strøm, elpriser, mit elforbrug osv.
Tilbudsaviser: www.Minetilbud.dk, www.tilbudsugen.dk, www.etilbudsavis osv.
Budget/forbrugsapps: www.Optius.app, www.Togoodtogo.dk, egne netbanker, Excel eller papir og blyant, hvis man ikke er til apps.

Jeg håber I finder det brugbart og kan bruge noget af det allerede fra i dag. Der er mange muligheder for at reducere sit forbrug og få mere lidt mere til sig selv – sæt i gang 😊



Tak for mange gode tips. Smile

Jeg er bare så dårlig til stramme udspecificerede budgetter.
Jeg får klaustrofobi, og engang imellem får jeg en pinlig ustyrlig lyst til at fråse.
Til gengæld ved jeg, at det er en karakterbrist, som kun kan forsvares, hvis jeg i øvrigt i det daglige er meget nøjsom.
En nøjsom dagligdag med kun lidt kød betyder så også, at når jeg skal fråse, så behøver jeg ikke købe det dyreste og fineste kød.
Jeg kan eksempelvis nøjes med et kvalmende smovseorgie i hot wings, som er noget af det billigste kød, jeg kan finde.

Jeg er også begyndt at indstille mig på at etablere en køkkenhave igen.
Det bliver tæt på økologisk bæredygtigt og samtidigt det herligste fråseri til ingen penge.
Køkkenhaven må nok blive mit allerbedste sparetip.

Man kan i øvrigt også finde en del opbakning i god klimamoral.
Billige varer er ofte også de mest klimavenlige.
F.eks. er jagten på billig strøm også til stor gavn for udbygningen af VE.

At rejse på ferie er i bogstavelig forstand som regel at sprede død, sygdom og skade, mens man tærer på sit eget fedt.
Men er man ikke småt begavet, så er der mange andre måder at rejse på.
Man kan f.eks. rejse hurtigt og frit i fantasien og drømme om en bedre fremtid for verden. Eller ser man blot et par timers naturudsendelser fra Tyskland, så har man allerede lært mere om den tyske natur, end man ville kunne på to ugers almindelig ferie.

Jakob

Antal indlæg : 924
Join date : 07/06/21

Radikal synes godt om

Tilbage til toppen Go down

TRÆT AF DE HØJE PRISER OG HVORDAN MAN UNDGÅR DEM Empty Sv: TRÆT AF DE HØJE PRISER OG HVORDAN MAN UNDGÅR DEM

Indlæg af Radikal Søn 11 Sep 2022, 15:13

Jakob skrev:
Sebastian skrev:Hej alle!

Jeg synes det er ved at være hammer irriterende med de høje priser og at ALT sættes op og sikkert mere end nødvendigt, blot for at suge de sidste lønkroner ud af os. Altså hvem gider normalt følge med i prisen på en kwh, for at finde ud af at det er billigst kl. 14 på en søndag…!?!

Nå, priserne kan vi ikke gøre noget ved, men det kan vi med vores forbrug. Derfor synes jeg at det er super vigtigt at gøre opmærksom på alle, eller i hvert fald mange, af de overvejelser man kan gøre sig ift. at spare på sit forbrug.
Nedenfor er en inspirationsliste over de ting jeg har gjort for at spare ca. 750 kr. om måneden de sidste 3 måneder (primært på madforbruget). Det er altså 9.000kr om året, som lige kan bruges på ting der giver mig mere værdi! Kom endelig gerne med jeres input til hvad I gør i disse tider.

Bliv bevidst om dit forbrug
Et af de første skridt er at få et overblik over ens forbrug – hvad er det egentligt man bruger sine penge på. Når man så ved om man har gode eller knap så gode vaner, ja så kan man begynde at lave dem. De fleste af os har nok kigget på vores netbank og set at man har brugt x000 kr på mad en måned, men det fortæller ikke en meter om der er købt og om det er ”sundt” eller ej. Hvis man ikke har noget imod digital hjælp, så findes der mulighed for at splitte sit dagligvareforbrug op, så man rent faktisk kan se præcist hvad det er man bruger sine penge på. Hvis man vil have hjælp til det, kan man bruge den app der hedder Optius (optius.app), der giver et godt overblik og meget andet også. Så find ud af hvad du bruger mest på og skær ned for de knap så gode vaner.

Gå efter tilbud
Når man har fået styr på sit forbrug og ved hvad man køber mest af, så få nu kigget i de tilbudsaviser, enten fysiske eller digitale. Stort set alle varer kommer på et eller andet tidspunkt på tilbud og så er det bare med at slå til, særligt hvis det er noget man er storforbruger af. For nogle konservesvarer eller tørvarer, kan det betale sig at købe ind til et år ad gangen, når der kommer gode tilbud. Byg et lille basislager. Der findes mange digitale tilbudsaviser som minetilbud.dk, tilbudsugen.dk osv., bare kom i gang og google det.

Handl i lavprissupermarkeder
Hvis du skal handle basisvarer, så køb ind i dit nærmeste lavprissupermarked, da prisen oftest her er billigere end hos dem med et bredere udvalg. Nogle gange kan der være 2-4 kroners forskel på samme vare! Butikkerne kender I, så hvis nogle af dem ligger langt væk fra jer, så overvej at handle ind på vej hjem fra arbejde eller ved andre lejligheder når I alligevel er ude at køre.

Handl stort ind én gang om ugen
Når I så finder jeres lavprissupermarked, så besøg den 1 eller max 2 gange om ugen. Jo mere man handler des mere bruger man bare, fordi vi mennesker er så lette at friste. Udover at man bruger færre penge ved at handle 1-2 gange om ugen, så frigiver det faktisk også tid til sig selv, familien, venner og andre mere spændende aktiviteter. Det er da ikke særligt spændende at besøge sit lokale supermarked 5 gange om ugen?

Beslut jer for et fast beløb til forbrug/mad
Et andet godt råd er at holde sig til et fast månedligt beløb. Det gør at man tænker mere over hvad pengene går til og holder igen med hvad der er nice to have og ikke need to have. Det er klart at hvis der fødselsdage, helligdage osv., så stiger forbruget. Det behøver ikke være inden for +- 1 kr. af ens mål, men vær ambitiøs og realistisk. Enten skriv målet ned og hold løbende øje med dit forbrug eller brug din netbanks eller optius budgetmuligheder for at sætte mål, som I løbende kan følge op på.

Lav en eller følg en madplan
Når man har en ide om hvad der skal spises den næste uges tid, så har man noget af handle efter og derfor bliver man også meget mere målrettet ift. tilbud og det der kommes i kurven. Der er utallige madplaner og blogge om inspiration til sunde og lækre madplaner, som sagtens kan følges både af rutinerede og nybegyndere! Nederst kan I se en henvisning til en række influencere, der også laver madplaner.

Simple maddage (Suppe/rugbrødsdag eller andet)
Vælg 1-3 dage om ugen, hvor I simpelthen vælger et meget simpelt måltid. Lav nogle rugbrødsmadder, som sagtens kan være lækre eller en suppe evt. med flute/hvidløgsbrød til. Det er med til at skære ned forbruget.

Brug rester og undgå madspild
Rester kan sagtens være lækkert! Faktisk synes jeg nogle ting er bedre dag to. Ved at bruge rester, får man mere få sine kroner og øre og undgår samtidigt unødvendigt madspild. Jeg kender nogle der ikke er glad for rester, men i min verden er det en vanesag og så kan man jo prøve at peppe resterne op uden at skulle lave en helt ny ret.

Skru ned, bare lidt, for kødet
Nu skal jeg ikke lyde som en plantemager eller skræmme folk væk der elsker en steak, men overvej at brug 1-2 dage om ugen, hvor I finder et alternativ til kød. Kød er generelt bare dyrt og for meget af det røde er heller ikke super godt for os, er der nogle der siger. Om man vælger et kødalternativ eller skærer det helt væk væk og tilføjer lidt mere grønt er jo op til den enkelte, men prøv det og se om det ikke kunne være en hjælp for pengepungen.

Bruge egne poser/indkøbsnet
Hvis der er én ting der er en sikker omkostning, så er det mindst 4 kr. til en pose, hvis man ikke har taget sin egen med. Forestil dig at købe 3 poser om ugen til 4 kr. det er 12kr om ugen. På et år er det 52 * 12 = 624kr. Det er sgu mange penge for plastikposer. Så køb et net, som man oftest også kan have mere i, er rarere at gå med og bedre for miljøet!

Skær ned på fastfood
Udover tips og tricks til dagligvarekøbet, så er en af de store pengeslugere fastfood restauranter. Er man to personer løber det ofte op i 2-300kr og næsten det dobbelt for en alm. familie. Dermed sagt at man skal ikke have mange af disse besøg, før man har brugt en halv måneds dagligvarebudget. Min erfaring er at jo mere man benytter sig af fastfood, des mindre glæder man sig til det, des færre penge er der slut på måneden, des tykkere bliver man og man føler sig bare lidt ew, hvis man får for meget over en længere periode.

Madpakker
Lav madpakker til dig selv – ikke kun dine børn! Det kan være fristende altid at gå over til den lokale grill, bager eller tankstation, men det kan hurtigt blive til 1.000kr om måneden. Har man en kantineordning på arbejdspladsen, så er det fint at benytte sig af og kan nogle gange spare et varmt aftensmåltid derhjemme (hvis der ikke lige er en familie at tænke på).

Elforbruget!
Jeg troede aldrig jeg skulle skrive det, men der er stor forskel i el-priserne, og prisen er som alt andet også afhængig af udbud og efterspørgsel. I hverdagene er det billigst af bruge strøm om natten og om dagen mellem 11-14 ca. Det er typisk dyrest om morgenen fra kl. 6-8 og om eftermiddagen/aften fra 18-20. I weekenderne er det klart billigst og særligt mellem kl 11 og 14 kan det koste en 1/10 af det det gør i hverdagene. Der er mange apps til at tjekke priserne og sit eget forbrug – se nedenfor.

To good to go
Too Good To Go (www.togoodtogo.dk) forbinder kunder til restauranter og butikker, der har overskud af usolgt mad. Tjenesten dækker større europæiske byer, og i oktober 2020 startede driften i Nordamerika. Appen giver kunder mulighed for at redde lykkeposer med overskudsmad direkte fra forretningerne - til en fair pris.

Her er listet en række gode influencere og apps man med fordel kan følge og få inspiration fra.
Influencere: Pengemette, Hjemmeøkonomi, Moneymum.dk, Sundpåbudget, familieliv_paabudget. De giver en lang række gode tips og tricks ift. privatøkonomi, madplaner og forbrug. Masser af god inspiration.

Apps:
Strøm: Min Strøm, elpriser, mit elforbrug osv.
Tilbudsaviser: www.Minetilbud.dk, www.tilbudsugen.dk, www.etilbudsavis osv.
Budget/forbrugsapps: www.Optius.app, www.Togoodtogo.dk, egne netbanker, Excel eller papir og blyant, hvis man ikke er til apps.

Jeg håber I finder det brugbart og kan bruge noget af det allerede fra i dag. Der er mange muligheder for at reducere sit forbrug og få mere lidt mere til sig selv – sæt i gang 😊



Tak for mange gode tips. Smile

Jeg er bare så dårlig til stramme udspecificerede budgetter.
Jeg får klaustrofobi, og engang imellem får jeg en pinlig ustyrlig lyst til at fråse.
Til gengæld ved jeg, at det er en karakterbrist, som kun kan forsvares, hvis jeg i øvrigt i det daglige er meget nøjsom.
En nøjsom dagligdag med kun lidt kød betyder så også, at når jeg skal fråse, så behøver jeg ikke købe det dyreste og fineste kød.
Jeg kan eksempelvis nøjes med et kvalmende smovseorgie i hot wings, som er noget af det billigste kød, jeg kan finde.

Jeg er også begyndt at indstille mig på at etablere en køkkenhave igen.
Det bliver tæt på økologisk bæredygtigt og samtidigt det herligste fråseri til ingen penge.
Køkkenhaven må nok blive mit allerbedste sparetip.

Man kan i øvrigt også finde en del opbakning i god klimamoral.
Billige varer er ofte også de mest klimavenlige.
F.eks. er jagten på billig strøm også til stor gavn for udbygningen af VE.

At rejse på ferie er i bogstavelig forstand som regel at sprede død, sygdom og skade, mens man tærer på sit eget fedt.
Men er man ikke småt begavet, så er der mange andre måder at rejse på.
Man kan f.eks. rejse hurtigt og frit i fantasien og drømme om en bedre fremtid for verden. Eller ser man blot et par timers naturudsendelser fra Tyskland, så har man allerede lært mere om den tyske natur, end man ville kunne på to ugers almindelig ferie.

Jeg sparer hvor der spares kan i øjeblikket. Men hvad når det bliver rigtigt koldt? Man er jo nød til at holde varmen, og derfor har jeg ondt af dem med gasopvarmning og el opvarmning. For dem kan det blive en rigtig dyr vinter vi går i møde.Shocked Very Happy
Radikal
Radikal

Antal indlæg : 1724
Join date : 04/02/19

Tilbage til toppen Go down

TRÆT AF DE HØJE PRISER OG HVORDAN MAN UNDGÅR DEM Empty Sv: TRÆT AF DE HØJE PRISER OG HVORDAN MAN UNDGÅR DEM

Indlæg af Sponsoreret inhold


Sponsoreret inhold


Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen


 
Forumtilladelser:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum