Søg
Seneste emner
En lækker julekage?
2 deltagere
Side 1 af 1
En lækker julekage?
En lækker julekage?
Du kan lave en lækker julekage til jul i år!
Julecheesecake med pebernøddebund, brændte mandler og gløgg på toppen - så er den gode julestemning helt sikkert i hus!
Denne julecheesecake kan du nemt gå hen og blive afhængig af at lave hvert år i december... Julecheesecaken er fantastisk lækker og konsistensen silkeblød - lige som en cheesecake skal være.
Denne julecheesecake rummer mange af julens essentielle smagselementer - pebernødder, brændte mandler og gløgg.
Er du ikke vild med gløgg, så server julecheesecaken med en gelé af solbærsaft på toppen. Julecheesecaken er også skøn uden gelélåg.
Sådan gør du:
Pebernøddebund
Kom pebernødder og kiks i et blenderglas og blend i ca. 30 sek. - til de er findelt. Kom kikseblandingen i en skål, tilsæt smør og rør blandingen godt sammen.
Spænd et stykke bagepapir fast mellem ring og bund i en springform (ca. 22 cm i diameter). Beklæd formen med lagkageplast.
Fordel blandingen i springformen, pres kiksbunden godt sammen og pres den halvt op ad siderne i springformen (ca. 4 cm). Stil bunden tildækket i køleskabet.
Fromage
Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min.
Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem med lidt af sukkeret. Pisk vanilje, resten af sukkeret, fløde og appelsinskal til et let skum.
Rør flødeosten blød med cremefraiche og vend blandingen i fromagen.
Varm appelsinsaften op. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved og smelt den i den varme appelsinsaft. Afkøl husblasblandingen med lidt af fromageblandingen og vend det i resten af blandingen.
Fordel fromagen over pebernøddebunden i springformen - der skal være ca. 1 cm op til kanten, så der er plads til geléen. Stil kagen tildækket i køleskabet til næste dag.
Gløgggelé
Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min.
Varm imens 1 dl gløgg til lige under kogepunktet, tag gryden af varmen og smelt husblassen heri. Køl af med resten af gløggen.
Hæld meget forsigtigt geléen over fromagen i springformen, når den begynder at stivne og lad den stå i yderligere ca. 1 time i køleskabet.
Sådan anretter du kagen
Tag forsigtigt kagen ud af formen, fjern lagkageplast og stil den på et fad.
Drys brændte mandler og guldstøv i et 2 cm bredt bånd langs kanten af kagen og server.
Uhm.. hvor lækker altså!
Du kan lave en lækker julekage til jul i år!
Julecheesecake med pebernøddebund, brændte mandler og gløgg på toppen - så er den gode julestemning helt sikkert i hus!
Denne julecheesecake kan du nemt gå hen og blive afhængig af at lave hvert år i december... Julecheesecaken er fantastisk lækker og konsistensen silkeblød - lige som en cheesecake skal være.
Denne julecheesecake rummer mange af julens essentielle smagselementer - pebernødder, brændte mandler og gløgg.
Er du ikke vild med gløgg, så server julecheesecaken med en gelé af solbærsaft på toppen. Julecheesecaken er også skøn uden gelélåg.
Sådan gør du:
Pebernøddebund
Kom pebernødder og kiks i et blenderglas og blend i ca. 30 sek. - til de er findelt. Kom kikseblandingen i en skål, tilsæt smør og rør blandingen godt sammen.
Spænd et stykke bagepapir fast mellem ring og bund i en springform (ca. 22 cm i diameter). Beklæd formen med lagkageplast.
Fordel blandingen i springformen, pres kiksbunden godt sammen og pres den halvt op ad siderne i springformen (ca. 4 cm). Stil bunden tildækket i køleskabet.
Fromage
Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min.
Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem med lidt af sukkeret. Pisk vanilje, resten af sukkeret, fløde og appelsinskal til et let skum.
Rør flødeosten blød med cremefraiche og vend blandingen i fromagen.
Varm appelsinsaften op. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved og smelt den i den varme appelsinsaft. Afkøl husblasblandingen med lidt af fromageblandingen og vend det i resten af blandingen.
Fordel fromagen over pebernøddebunden i springformen - der skal være ca. 1 cm op til kanten, så der er plads til geléen. Stil kagen tildækket i køleskabet til næste dag.
Gløgggelé
Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min.
Varm imens 1 dl gløgg til lige under kogepunktet, tag gryden af varmen og smelt husblassen heri. Køl af med resten af gløggen.
Hæld meget forsigtigt geléen over fromagen i springformen, når den begynder at stivne og lad den stå i yderligere ca. 1 time i køleskabet.
Sådan anretter du kagen
Tag forsigtigt kagen ud af formen, fjern lagkageplast og stil den på et fad.
Drys brændte mandler og guldstøv i et 2 cm bredt bånd langs kanten af kagen og server.
Uhm.. hvor lækker altså!
_________________
Jo mere uenig du er med en med debattør, jo mere pænt skal du skrive til ham/hende!
Radikal synes godt om
Sv: En lækker julekage?
Den kage lyder til at være rigtig god, men hvor meget af hver ting??Admin skrev:En lækker julekage?
Du kan lave en lækker julekage til jul i år!
Julecheesecake med pebernøddebund, brændte mandler og gløgg på toppen - så er den gode julestemning helt sikkert i hus!
Denne julecheesecake kan du nemt gå hen og blive afhængig af at lave hvert år i december... Julecheesecaken er fantastisk lækker og konsistensen silkeblød - lige som en cheesecake skal være.
Denne julecheesecake rummer mange af julens essentielle smagselementer - pebernødder, brændte mandler og gløgg.
Er du ikke vild med gløgg, så server julecheesecaken med en gelé af solbærsaft på toppen. Julecheesecaken er også skøn uden gelélåg.
Sådan gør du:
Pebernøddebund
Kom pebernødder og kiks i et blenderglas og blend i ca. 30 sek. - til de er findelt. Kom kikseblandingen i en skål, tilsæt smør og rør blandingen godt sammen.
Spænd et stykke bagepapir fast mellem ring og bund i en springform (ca. 22 cm i diameter). Beklæd formen med lagkageplast.
Fordel blandingen i springformen, pres kiksbunden godt sammen og pres den halvt op ad siderne i springformen (ca. 4 cm). Stil bunden tildækket i køleskabet.
Fromage
Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min.
Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem med lidt af sukkeret. Pisk vanilje, resten af sukkeret, fløde og appelsinskal til et let skum.
Rør flødeosten blød med cremefraiche og vend blandingen i fromagen.
Varm appelsinsaften op. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved og smelt den i den varme appelsinsaft. Afkøl husblasblandingen med lidt af fromageblandingen og vend det i resten af blandingen.
Fordel fromagen over pebernøddebunden i springformen - der skal være ca. 1 cm op til kanten, så der er plads til geléen. Stil kagen tildækket i køleskabet til næste dag.
Gløgggelé
Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min.
Varm imens 1 dl gløgg til lige under kogepunktet, tag gryden af varmen og smelt husblassen heri. Køl af med resten af gløggen.
Hæld meget forsigtigt geléen over fromagen i springformen, når den begynder at stivne og lad den stå i yderligere ca. 1 time i køleskabet.
Sådan anretter du kagen
Tag forsigtigt kagen ud af formen, fjern lagkageplast og stil den på et fad.
Drys brændte mandler og guldstøv i et 2 cm bredt bånd langs kanten af kagen og server.
Uhm.. hvor lækker altså!
_________________
Der findes andre menesker end dem der er danske
De bor i huler og slås hele dagen
Det har vi li'godt aldrig nogensinde gjort
De varme lande er noget lort.
LØGNEN ER AT KVÆLE
SANDHED OG SIG SELV
ak31- Antal indlæg : 1565
Join date : 05/12/20
Sv: En lækker julekage?
ak31 skrev:Den kage lyder til at være rigtig god, men hvor meget af hver ting??Admin skrev:En lækker julekage?
Du kan lave en lækker julekage til jul i år!
Julecheesecake med pebernøddebund, brændte mandler og gløgg på toppen - så er den gode julestemning helt sikkert i hus!
Denne julecheesecake kan du nemt gå hen og blive afhængig af at lave hvert år i december... Julecheesecaken er fantastisk lækker og konsistensen silkeblød - lige som en cheesecake skal være.
Denne julecheesecake rummer mange af julens essentielle smagselementer - pebernødder, brændte mandler og gløgg.
Er du ikke vild med gløgg, så server julecheesecaken med en gelé af solbærsaft på toppen. Julecheesecaken er også skøn uden gelélåg.
Sådan gør du:
Pebernøddebund
Kom pebernødder og kiks i et blenderglas og blend i ca. 30 sek. - til de er findelt. Kom kikseblandingen i en skål, tilsæt smør og rør blandingen godt sammen.
Spænd et stykke bagepapir fast mellem ring og bund i en springform (ca. 22 cm i diameter). Beklæd formen med lagkageplast.
Fordel blandingen i springformen, pres kiksbunden godt sammen og pres den halvt op ad siderne i springformen (ca. 4 cm). Stil bunden tildækket i køleskabet.
Fromage
Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min.
Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem med lidt af sukkeret. Pisk vanilje, resten af sukkeret, fløde og appelsinskal til et let skum.
Rør flødeosten blød med cremefraiche og vend blandingen i fromagen.
Varm appelsinsaften op. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved og smelt den i den varme appelsinsaft. Afkøl husblasblandingen med lidt af fromageblandingen og vend det i resten af blandingen.
Fordel fromagen over pebernøddebunden i springformen - der skal være ca. 1 cm op til kanten, så der er plads til geléen. Stil kagen tildækket i køleskabet til næste dag.
Gløgggelé
Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min.
Varm imens 1 dl gløgg til lige under kogepunktet, tag gryden af varmen og smelt husblassen heri. Køl af med resten af gløggen.
Hæld meget forsigtigt geléen over fromagen i springformen, når den begynder at stivne og lad den stå i yderligere ca. 1 time i køleskabet.
Sådan anretter du kagen
Tag forsigtigt kagen ud af formen, fjern lagkageplast og stil den på et fad.
Drys brændte mandler og guldstøv i et 2 cm bredt bånd langs kanten af kagen og server.
Uhm.. hvor lækker altså!
Pebernøddebund
Pebernødder
300 g
Fuldkornshvedekiks, fx digestive
50 g
Smør - smeltet
150 g
Lagkageplast (ca. 8 cm bred)
Fromage
Husblas
4 blade
Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
1
Sukker (ca. 1½ dl)
125 g
Piskefløde 38%
¼ liter
Appelsinskal (usprøjtet)
1 spsk
Buko: flødeost naturel 25%
200 g
Cremefraiche 18%
¼ liter
Friskpresset appelsinsaft
2 spsk
Gløgggelé
Husblas
2 blade
Gløgg
2 dl
Pynt
Grofthakkede brændte mandler
100 g
Guldstøv
_________________
Jo mere uenig du er med en med debattør, jo mere pænt skal du skrive til ham/hende!
ak31 synes godt om
Side 1 af 1
Forumtilladelser:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum
|
|
Idag kl. 12:15 af Stærke Andreas
» Første muslimske borgmester.
Idag kl. 12:14 af ak31
» Sloppy Joe!
Idag kl. 11:41 af Nationalpigen
» Taylor Swift?
Idag kl. 11:34 af Nationalpigen
» Maj kulde gør laderne fulde?
Idag kl. 11:18 af ak31
» Så du pinsesolen danse?
Idag kl. 11:17 af Nationalpigen
» Svære opgaver!
Idag kl. 11:08 af ak31
» It svindel på Nettet?
Idag kl. 10:01 af Radikal
» Kevin Magnussen altid nummer sidst?
Idag kl. 08:43 af Admin