Søg
Seneste emner
Sylte til julefrokosten?
Side 1 af 1
Sylte til julefrokosten?
Skal du have sylte til julefrokosten?
"Man går ikke fejl af Slagtermester Iversens sylte - den er nem at lave, og smager lige, som en sylte skal smage!
(Opskrift herunder)
Hardys sylte
1 kg svinebov eller nakke.
400 gr. svær
12-15 laurbærblade
2-3 dl. god lagereddike
ca. 20 gr. salt
2-3 gr. stødt peber
2-3 blade husblas
Sværen koges i 2 l. vand for svagt blus og under låg i 2 timer sammen med 10-15 laurbærblade samt 2-3 dl god lagereddike.
Derpå sies suppen og den afkogte svær kasseres. Kødet skæres i tern og koges i suppen i ca. 1½ time til alt er fuldstændig mørt.
Derpå tages kødet op i en skål og krydres med 20-25 gr. salt og 2-3 gr. peber. Så lægges det i passende forme f.eks. foliebakker som kun skal fyldes 3/4 op.
Den let afkølede suppe smages evt. til med lidt mere eddike og tilsættes 3-4 blade husblas for en sikkerheds skyld.
Suppen burde stivne af sig selv, men det er ærgerligt hvis den ikke gør det, og med lidt husblas er man på den sikre side.
Fordel suppen over kødet og rør lidt rundt i formene.
Sæt den køligt i et døgns tid. Hvis man fryser sylte kan den risikere at gryne lidt ved optøning, men det kan afhjælpes ved at lune den forsigtigt op og derpå afkøle den igen i køleskabet."
Velbekom!
"Man går ikke fejl af Slagtermester Iversens sylte - den er nem at lave, og smager lige, som en sylte skal smage!
(Opskrift herunder)
Hardys sylte
1 kg svinebov eller nakke.
400 gr. svær
12-15 laurbærblade
2-3 dl. god lagereddike
ca. 20 gr. salt
2-3 gr. stødt peber
2-3 blade husblas
Sværen koges i 2 l. vand for svagt blus og under låg i 2 timer sammen med 10-15 laurbærblade samt 2-3 dl god lagereddike.
Derpå sies suppen og den afkogte svær kasseres. Kødet skæres i tern og koges i suppen i ca. 1½ time til alt er fuldstændig mørt.
Derpå tages kødet op i en skål og krydres med 20-25 gr. salt og 2-3 gr. peber. Så lægges det i passende forme f.eks. foliebakker som kun skal fyldes 3/4 op.
Den let afkølede suppe smages evt. til med lidt mere eddike og tilsættes 3-4 blade husblas for en sikkerheds skyld.
Suppen burde stivne af sig selv, men det er ærgerligt hvis den ikke gør det, og med lidt husblas er man på den sikre side.
Fordel suppen over kødet og rør lidt rundt i formene.
Sæt den køligt i et døgns tid. Hvis man fryser sylte kan den risikere at gryne lidt ved optøning, men det kan afhjælpes ved at lune den forsigtigt op og derpå afkøle den igen i køleskabet."
Velbekom!
_________________
Jo mere uenig du er med en med debattør, jo mere pænt skal du skrive til ham/hende!
Side 1 af 1
Forumtilladelser:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum
|
|
Idag kl. 15:35 af Gæst
» Første muslimske borgmester.
Idag kl. 12:14 af ak31
» Sloppy Joe!
Idag kl. 11:41 af Nationalpigen
» Taylor Swift?
Idag kl. 11:34 af Nationalpigen
» Maj kulde gør laderne fulde?
Idag kl. 11:18 af ak31
» Så du pinsesolen danse?
Idag kl. 11:17 af Nationalpigen
» Svære opgaver!
Idag kl. 11:08 af ak31
» It svindel på Nettet?
Idag kl. 10:01 af Radikal
» Kevin Magnussen altid nummer sidst?
Idag kl. 08:43 af Admin