Søg
Seneste emner
Lasagne - altid en favorit!
2 deltagere
Side 1 af 1
Lasagne - altid en favorit!
"Denne klassiske udgave af "lasagne verdi" stammer fra Bologna. Jeg har holdt mig til det italienske gastronomiske akademis grundopskrift - med ganske få afvigelser. Hvis du ikke bruger pastaplader med spinat er det bare en helt almindelig lasagne. (Opskrift herunder)
Lasagne verdi
Ca. 6 pers.
Ragu alla bolognese:
700 g hakket oksekød
250 g pancetta
150 g bladselleri
150 g gulerødder
150 g løg
2,5 dl rødvin
600 g hakkede, flåede tomater
50 g smør
50 g olivenolie
4 dl sødmælk
3-4 dl oksefond
Salt og peber og evt. lidt sukker
Hak bladselleri, gulerødder og løg fint. Sautér grøntsagerne i smør og olie til de falder sammen. Hak panchettaen helt fint og lad den stege med til den begynder at få lidt farve. Kom det hakkede oksekød ved og lad det stege med til det også får lidt farve. Tilsæt rødvinen og lad den reducere til det halve. Kom de hakkede, flåede tomater ved og top op med oksefond.
Lad sovsen simre roligt i 2 timer. Tilsæt sødmælken og lad sovsen koge yderligere i 1 time. Smag til med salt, peber og evt. lidt sukker.
Til pastadej:
400 g tipo 00 mel
3 æg
250 g spinat, blancheret og finthakket (blendet)
Vrid den blancherede spinat helt tør for væske og hak den så ganske fint, eller blend den. Jeg vil anbefale det sidste.
Kom melet i en stor skål, lav en fordybning i midten og kom sammepisket æg og spinat i. Bland æggene og spinatmassen ind i melet. Ælt dejen godt igennem (8-10 minutter) til den er smidig og elastisk. Dette kan også gøres i en røremaskine. Lad den hvile på køl i en times tid. Skær den i mindre stykker, som køres igennem pastamaskinen til lange, ganske tynde baner. Læg dem på et melet bord efterhånden som de bliver færdige. Skær banerne i mindre stykker, som kan passe til lasagneformen. (25 x 35 cm. ca. 6 cm høj)
Blancher lasagnepladerne i saltet kogende vand i et minut og læg dem i iskoldt vand et minut og derpå på et viskestykke. Det må gøres ad flere omgange, så pladerne ikke klistrer sammen. Herefter er de klar til videre brug.
Bechamel:
1 l sødmælk
100 g smør
100 g mel
Salt og peber
Revet muskat
Smelt smørret i en gryde, tilsæt melet og lad det bage af et minuts tid under omrøring. Tilsæt kold mælk mens der piskes. Lad bechamellen koge op, skru ned for varmen og lad den koge igennem i nogle minutter mens der jævnligt piskes. Smag den til med salt, peber og revet muskat.
Endvidere: revet parmesan
Opbygning:
Kom lidt bechamel i bunden af formen. Derpå et lag pastaplader. Så et tyndt lag bolognese, lidt bechamel og drys af parmesan. Så et nyt lag pastaplader - og så fremdeles. Afslut med bechamel og parmesandrys. Bag lasagnen i en 180 grader varm ovn i ca. 35-40 minutter. Selvom det kan være svært, så vent gerne 15 minutter med at skære i den, så den lige kan nå at sætte sig.
Server med en grøn salat ved siden af."
"Det fremgår med al tydelighed hvorfor lasagne serveres med fornøjelse om søndagen... fordi det tog hele lørdagen at lave den...
Tak James! Og respekt for din tålmodighed med alle de processer det kræver! Er overbevist om at det smager himmelsk! - Poul Jacobsen".
_________________
Jo mere uenig du er med en med debattør, jo mere pænt skal du skrive til ham/hende!
ak31 synes godt om
Sv: Lasagne - altid en favorit!
Admin skrev:
"Denne klassiske udgave af "lasagne verdi" stammer fra Bologna. Jeg har holdt mig til det italienske gastronomiske akademis grundopskrift - med ganske få afvigelser. Hvis du ikke bruger pastaplader med spinat er det bare en helt almindelig lasagne. (Opskrift herunder)
Lasagne verdi
Ca. 6 pers.
Ragu alla bolognese:
700 g hakket oksekød
250 g pancetta
150 g bladselleri
150 g gulerødder
150 g løg
2,5 dl rødvin
600 g hakkede, flåede tomater
50 g smør
50 g olivenolie
4 dl sødmælk
3-4 dl oksefond
Salt og peber og evt. lidt sukker
Hak bladselleri, gulerødder og løg fint. Sautér grøntsagerne i smør og olie til de falder sammen. Hak panchettaen helt fint og lad den stege med til den begynder at få lidt farve. Kom det hakkede oksekød ved og lad det stege med til det også får lidt farve. Tilsæt rødvinen og lad den reducere til det halve. Kom de hakkede, flåede tomater ved og top op med oksefond.
Lad sovsen simre roligt i 2 timer. Tilsæt sødmælken og lad sovsen koge yderligere i 1 time. Smag til med salt, peber og evt. lidt sukker.
Til pastadej:
400 g tipo 00 mel
3 æg
250 g spinat, blancheret og finthakket (blendet)
Vrid den blancherede spinat helt tør for væske og hak den så ganske fint, eller blend den. Jeg vil anbefale det sidste.
Kom melet i en stor skål, lav en fordybning i midten og kom sammepisket æg og spinat i. Bland æggene og spinatmassen ind i melet. Ælt dejen godt igennem (8-10 minutter) til den er smidig og elastisk. Dette kan også gøres i en røremaskine. Lad den hvile på køl i en times tid. Skær den i mindre stykker, som køres igennem pastamaskinen til lange, ganske tynde baner. Læg dem på et melet bord efterhånden som de bliver færdige. Skær banerne i mindre stykker, som kan passe til lasagneformen. (25 x 35 cm. ca. 6 cm høj)
Blancher lasagnepladerne i saltet kogende vand i et minut og læg dem i iskoldt vand et minut og derpå på et viskestykke. Det må gøres ad flere omgange, så pladerne ikke klistrer sammen. Herefter er de klar til videre brug.
Bechamel:
1 l sødmælk
100 g smør
100 g mel
Salt og peber
Revet muskat
Smelt smørret i en gryde, tilsæt melet og lad det bage af et minuts tid under omrøring. Tilsæt kold mælk mens der piskes. Lad bechamellen koge op, skru ned for varmen og lad den koge igennem i nogle minutter mens der jævnligt piskes. Smag den til med salt, peber og revet muskat.
Endvidere: revet parmesan
Opbygning:
Kom lidt bechamel i bunden af formen. Derpå et lag pastaplader. Så et tyndt lag bolognese, lidt bechamel og drys af parmesan. Så et nyt lag pastaplader - og så fremdeles. Afslut med bechamel og parmesandrys. Bag lasagnen i en 180 grader varm ovn i ca. 35-40 minutter. Selvom det kan være svært, så vent gerne 15 minutter med at skære i den, så den lige kan nå at sætte sig.
Server med en grøn salat ved siden af."
"Det fremgår med al tydelighed hvorfor lasagne serveres med fornøjelse om søndagen... fordi det tog hele lørdagen at lave den...
Tak James! Og respekt for din tålmodighed med alle de processer det kræver! Er overbevist om at det smager himmelsk! - Poul Jacobsen".
Det er også en af mine favoritter, men den mere almindelige udgave.
En gang stod kødet og simerede i 2 timer før den blev lagt sammen. Det jeg troede, at jeg skulle gemme til fryseren, forsvandt totalt. Næste gang vil jeg prøve med rødvinen.
_________________
Der findes andre menesker end dem der er danske
De bor i huler og slås hele dagen
Det har vi li'godt aldrig nogensinde gjort
De varme lande er noget lort.
LØGNEN ER AT KVÆLE
SANDHED OG SIG SELV
ak31- Antal indlæg : 1565
Join date : 05/12/20
Admin synes godt om
Side 1 af 1
Forumtilladelser:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum
|
|
Idag kl. 15:46 af Gæst
» Bliver Ukraine delt op i fremtiden?
Idag kl. 15:35 af Gæst
» Første muslimske borgmester.
Idag kl. 12:14 af ak31
» Sloppy Joe!
Idag kl. 11:41 af Nationalpigen
» Maj kulde gør laderne fulde?
Idag kl. 11:18 af ak31
» Så du pinsesolen danse?
Idag kl. 11:17 af Nationalpigen
» Svære opgaver!
Idag kl. 11:08 af ak31
» It svindel på Nettet?
Idag kl. 10:01 af Radikal
» Kevin Magnussen altid nummer sidst?
Idag kl. 08:43 af Admin