Søg
Seneste emner
I dag Bøf bearnaise!
3 deltagere
Side 1 af 1
I dag Bøf bearnaise!
Hjemmelavet bearnaise slår altså alle hel- og halvfabrikater med flere længder. Og den er ikke svær at lave - der skal bare piskes!
(Opskrift herunder)
Bøf bearnaise
Sauce Bearnaise:
4 pers.
250 g klaret smør
2-3 stk. æggeblommer
5-6 spsk. hvidvinseddike eller esdragoneddike
5-6 spsk. hvidvin
1-2 stk. skalotteløg
6-8 hele peberkorn
1 bundt estragon
Salt og peber
Begynd med bernaise-essensen. Brug halvdelen af estragonbundtet (både blade og stilke) til essensen. Resten af estragonbladene hakkes fint og stilles til side.
Eddike, hvidvin, finthakket skalotteløg, knust sort peber og lidt salt kommes i en gryde sammen med estragonstilke og blade. Dette koges nu ned til under halvdelen. Du skal ende med 3-4 spsk. essens, og den kan du lave i god tid.
Smelt smørret langsomt ved svag varme i en lille gryde. Æggeblommerne kommes i gryden med 3-4 spsk af den afkølede essens. Pisk det hele grundigt sammen og sæt gryden på et lille blus. Flyt gryden til og fra blusset mens der hele tiden piskes til blandingen begynder at tykne og vokse i volumen.
Flyt gryden fra blusset og pisk det lune smeltede smør i ganske lidt af gangen mens der hele tiden piskes. Det er vigtigt at smørret ikke er varmt, kun lunt. Når du kan se at sovsen emulgerer - altså at æggeblandingen optager fedtstoffet, kan du komme lidt mere i ad gangen. Fortsæt til al smørret er brugt op, men undlad at hælde bundfaldet i saucen. Pisk hele tiden.
Pisk en lille smule vand i saucen, hvis den virker for tyk. Smag saucen til med salt og finthakket frisk esdragon og evt. lidt mere essens til du synes syrebalancen er i orden. Flyt saucen tilbage over blusset og varm den forsigtigt op mens der hele tiden piskes og gryden flyttes til og fra varmen. Kom godt rundt i gryden med piskeriset. Når saucen er lun slukkes for blusset. Saucen kan holdes lun over et vandbad.
Server saucen til en velstegt bøf og sprøde pommes frites.
_________________
Jo mere uenig du er med en med debattør, jo mere pænt skal du skrive til ham/hende!
ak31 synes godt om
Sv: I dag Bøf bearnaise!
Admin skrev:
Hjemmelavet bearnaise slår altså alle hel- og halvfabrikater med flere længder. Og den er ikke svær at lave - der skal bare piskes!
(Opskrift herunder)
Bøf bearnaise
Sauce Bearnaise:
4 pers.
250 g klaret smør
2-3 stk. æggeblommer
5-6 spsk. hvidvinseddike eller esdragoneddike
5-6 spsk. hvidvin
1-2 stk. skalotteløg
6-8 hele peberkorn
1 bundt estragon
Salt og peber
Begynd med bernaise-essensen. Brug halvdelen af estragonbundtet (både blade og stilke) til essensen. Resten af estragonbladene hakkes fint og stilles til side.
Eddike, hvidvin, finthakket skalotteløg, knust sort peber og lidt salt kommes i en gryde sammen med estragonstilke og blade. Dette koges nu ned til under halvdelen. Du skal ende med 3-4 spsk. essens, og den kan du lave i god tid.
Smelt smørret langsomt ved svag varme i en lille gryde. Æggeblommerne kommes i gryden med 3-4 spsk af den afkølede essens. Pisk det hele grundigt sammen og sæt gryden på et lille blus. Flyt gryden til og fra blusset mens der hele tiden piskes til blandingen begynder at tykne og vokse i volumen.
Flyt gryden fra blusset og pisk det lune smeltede smør i ganske lidt af gangen mens der hele tiden piskes. Det er vigtigt at smørret ikke er varmt, kun lunt. Når du kan se at sovsen emulgerer - altså at æggeblandingen optager fedtstoffet, kan du komme lidt mere i ad gangen. Fortsæt til al smørret er brugt op, men undlad at hælde bundfaldet i saucen. Pisk hele tiden.
Pisk en lille smule vand i saucen, hvis den virker for tyk. Smag saucen til med salt og finthakket frisk esdragon og evt. lidt mere essens til du synes syrebalancen er i orden. Flyt saucen tilbage over blusset og varm den forsigtigt op mens der hele tiden piskes og gryden flyttes til og fra varmen. Kom godt rundt i gryden med piskeriset. Når saucen er lun slukkes for blusset. Saucen kan holdes lun over et vandbad.
Server saucen til en velstegt bøf og sprøde pommes frites.
Den opskrift vil jeg prøv , da jeg ikke før selv har lavet sovsen men kun den købte.
_________________
Der findes andre menesker end dem der er danske
De bor i huler og slås hele dagen
Det har vi li'godt aldrig nogensinde gjort
De varme lande er noget lort.
LØGNEN ER AT KVÆLE
SANDHED OG SIG SELV
ak31- Antal indlæg : 1565
Join date : 05/12/20
Admin synes godt om
Sv: I dag Bøf bearnaise!
ak31 skrev:Admin skrev:
Hjemmelavet bearnaise slår altså alle hel- og halvfabrikater med flere længder. Og den er ikke svær at lave - der skal bare piskes!
(Opskrift herunder)
Bøf bearnaise
Sauce Bearnaise:
4 pers.
250 g klaret smør
2-3 stk. æggeblommer
5-6 spsk. hvidvinseddike eller esdragoneddike
5-6 spsk. hvidvin
1-2 stk. skalotteløg
6-8 hele peberkorn
1 bundt estragon
Salt og peber
Begynd med bernaise-essensen. Brug halvdelen af estragonbundtet (både blade og stilke) til essensen. Resten af estragonbladene hakkes fint og stilles til side.
Eddike, hvidvin, finthakket skalotteløg, knust sort peber og lidt salt kommes i en gryde sammen med estragonstilke og blade. Dette koges nu ned til under halvdelen. Du skal ende med 3-4 spsk. essens, og den kan du lave i god tid.
Smelt smørret langsomt ved svag varme i en lille gryde. Æggeblommerne kommes i gryden med 3-4 spsk af den afkølede essens. Pisk det hele grundigt sammen og sæt gryden på et lille blus. Flyt gryden til og fra blusset mens der hele tiden piskes til blandingen begynder at tykne og vokse i volumen.
Flyt gryden fra blusset og pisk det lune smeltede smør i ganske lidt af gangen mens der hele tiden piskes. Det er vigtigt at smørret ikke er varmt, kun lunt. Når du kan se at sovsen emulgerer - altså at æggeblandingen optager fedtstoffet, kan du komme lidt mere i ad gangen. Fortsæt til al smørret er brugt op, men undlad at hælde bundfaldet i saucen. Pisk hele tiden.
Pisk en lille smule vand i saucen, hvis den virker for tyk. Smag saucen til med salt og finthakket frisk esdragon og evt. lidt mere essens til du synes syrebalancen er i orden. Flyt saucen tilbage over blusset og varm den forsigtigt op mens der hele tiden piskes og gryden flyttes til og fra varmen. Kom godt rundt i gryden med piskeriset. Når saucen er lun slukkes for blusset. Saucen kan holdes lun over et vandbad.
Server saucen til en velstegt bøf og sprøde pommes frites.
Den opskrift vil jeg prøv , da jeg ikke før selv har lavet sovsen men kun den købte.
Vi i De Radikale kender ikke nogle muslimer som spiser oksekød. Dansk oksekød er i udgangspunktet ikke halalslagtet, og derfor er det haram altså forbudt.
Radikal- Antal indlæg : 1724
Join date : 04/02/19
Admin og ak31 synes ikke godt om
Sv: I dag Bøf bearnaise!
Radikal skrev:ak31 skrev:Admin skrev:
Hjemmelavet bearnaise slår altså alle hel- og halvfabrikater med flere længder. Og den er ikke svær at lave - der skal bare piskes!
(Opskrift herunder)
Bøf bearnaise
Sauce Bearnaise:
4 pers.
250 g klaret smør
2-3 stk. æggeblommer
5-6 spsk. hvidvinseddike eller esdragoneddike
5-6 spsk. hvidvin
1-2 stk. skalotteløg
6-8 hele peberkorn
1 bundt estragon
Salt og peber
Begynd med bernaise-essensen. Brug halvdelen af estragonbundtet (både blade og stilke) til essensen. Resten af estragonbladene hakkes fint og stilles til side.
Eddike, hvidvin, finthakket skalotteløg, knust sort peber og lidt salt kommes i en gryde sammen med estragonstilke og blade. Dette koges nu ned til under halvdelen. Du skal ende med 3-4 spsk. essens, og den kan du lave i god tid.
Smelt smørret langsomt ved svag varme i en lille gryde. Æggeblommerne kommes i gryden med 3-4 spsk af den afkølede essens. Pisk det hele grundigt sammen og sæt gryden på et lille blus. Flyt gryden til og fra blusset mens der hele tiden piskes til blandingen begynder at tykne og vokse i volumen.
Flyt gryden fra blusset og pisk det lune smeltede smør i ganske lidt af gangen mens der hele tiden piskes. Det er vigtigt at smørret ikke er varmt, kun lunt. Når du kan se at sovsen emulgerer - altså at æggeblandingen optager fedtstoffet, kan du komme lidt mere i ad gangen. Fortsæt til al smørret er brugt op, men undlad at hælde bundfaldet i saucen. Pisk hele tiden.
Pisk en lille smule vand i saucen, hvis den virker for tyk. Smag saucen til med salt og finthakket frisk esdragon og evt. lidt mere essens til du synes syrebalancen er i orden. Flyt saucen tilbage over blusset og varm den forsigtigt op mens der hele tiden piskes og gryden flyttes til og fra varmen. Kom godt rundt i gryden med piskeriset. Når saucen er lun slukkes for blusset. Saucen kan holdes lun over et vandbad.
Server saucen til en velstegt bøf og sprøde pommes frites.
Den opskrift vil jeg prøv , da jeg ikke før selv har lavet sovsen men kun den købte.
Vi i De Radikale kender ikke nogle muslimer som spiser oksekød. Dansk oksekød er i udgangspunktet ikke halalslagtet, og derfor er det haram altså forbudt.
Vi er efterhånden med på, at muslimer kun spiser gedekød fra sandlandet.
_________________
Der findes andre menesker end dem der er danske
De bor i huler og slås hele dagen
Det har vi li'godt aldrig nogensinde gjort
De varme lande er noget lort.
LØGNEN ER AT KVÆLE
SANDHED OG SIG SELV
ak31- Antal indlæg : 1565
Join date : 05/12/20
Admin synes godt om
Side 1 af 1
Forumtilladelser:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum
|
|
Idag kl. 15:46 af Gæst
» Bliver Ukraine delt op i fremtiden?
Idag kl. 15:35 af Gæst
» Første muslimske borgmester.
Idag kl. 12:14 af ak31
» Sloppy Joe!
Idag kl. 11:41 af Nationalpigen
» Maj kulde gør laderne fulde?
Idag kl. 11:18 af ak31
» Så du pinsesolen danse?
Idag kl. 11:17 af Nationalpigen
» Svære opgaver!
Idag kl. 11:08 af ak31
» It svindel på Nettet?
Idag kl. 10:01 af Radikal
» Kevin Magnussen altid nummer sidst?
Idag kl. 08:43 af Admin