Søg
Seneste emner
Coq au vin - en fransk klassiker!
3 deltagere
Side 1 af 1
Coq au vin - en fransk klassiker!
"Coq au vin er ikke en ret man lige strikker sammen på 20 min. Til gengæld venter der et fantastisk måltid, hvis man kæler lidt for den. (Opskrift herunder)
Coq au vin / Poulet au vin
8 pers.
2 store kyllinger
1 1/2 liter rød bourgogne
Lidt god hønsebouillon
2 grofthakkede løg
4-5 fed hvidløg
2 gulerødder i grove skiver
2 stængler blegselleri i grove skiver
6-8 nelliker
1 spsk hele peberkorn
1 spsk tørret timian
1 suppevisk - f.eks af laurbær, rosmarin og salvie
300 gr tørsaltet bacon
300 gr hvide champignon
ca. 20-24 perleløg
2-3 spsk. olivenolie
ca. 75 g. smør
ca.1 ½ -2 spsk mel
salt, peber og sukker
Kyllingerne deles i ti stykker hver så man ender med fire lår, fire overlår og otte halve bryster samt de fire vinger. Krydr kødstykkerne godt med salt og peber og brun dem smukt i en stor gryde i olivenolien.
Fisk dem op og sæt dem til side. Derpå sauteres løg, hvidløg, gulerødder og blegselleri - alt skåret i grove stykker - i samme gryde til de er bløde men ikke brune. Tilsæt evt. lidt mere olie, hvis det skulle blive for tørt.
Drys melet over grøntsagerne og lad det stege med et øjeblik under omrøring. Tilsæt 75 cl. rødvin samt krydderbuket, timian, peber og nelliker. Kom kødstykkerne tilbage i gryden.
Kom hønsebouillon ved til kødet er dækket. Læg låg på gryden og lad den snurre for svagt blus i ca.en time. Imens skæres bacon ud i tykke strimler, som steges næsten sprøde på en pande og sættes til side. Champignonerne renses, halveres eller kvartes, sauteres på panden i baconfedtet og sættes til side.
På panden kommes de rensede perleløg, 2 spsk smør lidt sukker, lidt salt og vand til det lige akkurat dækker løgene. Sæt det over ilden og kog til vandet er væk og løgene begynder at karamelisere.
Tag løgene op når de er gyldenbrune og sæt dem til side. Kog panden af med resten af rødvinen og lad den koge ind til det halve. Fisk de møre hanestykker op af gryden og si sovsen. Kassér indholdet af sien.
Kog evt. sovsen ind til yderligere velsmag og tilsæt endelig den reducerede rødvin. Er sovsen for tynd, kan den jævnes med lidt maizena rørt op i vand, men den må ikke blive for tyk.
Kom kødstykkerne tilbage i gryden sammen med baconstykker, champignon, perleløg og sovs. Varm retten igennem og smag til med salt og peber. Serveres med hakket persille samt lun, sprød flute, eller kartoffelmos."
_________________
Jo mere uenig du er med en med debattør, jo mere pænt skal du skrive til ham/hende!
ak31 synes godt om
Radikal synes ikke godt om
Sv: Coq au vin - en fransk klassiker!
Admin skrev:
"Coq au vin er ikke en ret man lige strikker sammen på 20 min. Til gengæld venter der et fantastisk måltid, hvis man kæler lidt for den. (Opskrift herunder)
Coq au vin / Poulet au vin
8 pers.
2 store kyllinger
1 1/2 liter rød bourgogne
Lidt god hønsebouillon
2 grofthakkede løg
4-5 fed hvidløg
2 gulerødder i grove skiver
2 stængler blegselleri i grove skiver
6-8 nelliker
1 spsk hele peberkorn
1 spsk tørret timian
1 suppevisk - f.eks af laurbær, rosmarin og salvie
300 gr tørsaltet bacon
300 gr hvide champignon
ca. 20-24 perleløg
2-3 spsk. olivenolie
ca. 75 g. smør
ca.1 ½ -2 spsk mel
salt, peber og sukker
Kyllingerne deles i ti stykker hver så man ender med fire lår, fire overlår og otte halve bryster samt de fire vinger. Krydr kødstykkerne godt med salt og peber og brun dem smukt i en stor gryde i olivenolien.
Fisk dem op og sæt dem til side. Derpå sauteres løg, hvidløg, gulerødder og blegselleri - alt skåret i grove stykker - i samme gryde til de er bløde men ikke brune. Tilsæt evt. lidt mere olie, hvis det skulle blive for tørt.
Drys melet over grøntsagerne og lad det stege med et øjeblik under omrøring. Tilsæt 75 cl. rødvin samt krydderbuket, timian, peber og nelliker. Kom kødstykkerne tilbage i gryden.
Kom hønsebouillon ved til kødet er dækket. Læg låg på gryden og lad den snurre for svagt blus i ca.en time. Imens skæres bacon ud i tykke strimler, som steges næsten sprøde på en pande og sættes til side. Champignonerne renses, halveres eller kvartes, sauteres på panden i baconfedtet og sættes til side.
På panden kommes de rensede perleløg, 2 spsk smør lidt sukker, lidt salt og vand til det lige akkurat dækker løgene. Sæt det over ilden og kog til vandet er væk og løgene begynder at karamelisere.
Tag løgene op når de er gyldenbrune og sæt dem til side. Kog panden af med resten af rødvinen og lad den koge ind til det halve. Fisk de møre hanestykker op af gryden og si sovsen. Kassér indholdet af sien.
Kog evt. sovsen ind til yderligere velsmag og tilsæt endelig den reducerede rødvin. Er sovsen for tynd, kan den jævnes med lidt maizena rørt op i vand, men den må ikke blive for tyk.
Kom kødstykkerne tilbage i gryden sammen med baconstykker, champignon, perleløg og sovs. Varm retten igennem og smag til med salt og peber. Serveres med hakket persille samt lun, sprød flute, eller kartoffelmos."
Vi i De Radikale mener føj for den da med bacon. I islam er der noget mad, der er halal – tilladt – og noget, der er haram – forbudt. Der er bestemte madvarer, der ikke er tilladt: Al mad med svinekød er haram. Herunder bacon, skinke, flæskesteg og masser af traditionelt pålæg såsom spegepølse, rullepølse, hamburgerryg, leverpostej, kødpølse og saltkød.
Radikal- Antal indlæg : 1724
Join date : 04/02/19
Sv: Coq au vin - en fransk klassiker!
Radikal skrev:Admin skrev:
"Coq au vin er ikke en ret man lige strikker sammen på 20 min. Til gengæld venter der et fantastisk måltid, hvis man kæler lidt for den. (Opskrift herunder)
Coq au vin / Poulet au vin
8 pers.
2 store kyllinger
1 1/2 liter rød bourgogne
Lidt god hønsebouillon
2 grofthakkede løg
4-5 fed hvidløg
2 gulerødder i grove skiver
2 stængler blegselleri i grove skiver
6-8 nelliker
1 spsk hele peberkorn
1 spsk tørret timian
1 suppevisk - f.eks af laurbær, rosmarin og salvie
300 gr tørsaltet bacon
300 gr hvide champignon
ca. 20-24 perleløg
2-3 spsk. olivenolie
ca. 75 g. smør
ca.1 ½ -2 spsk mel
salt, peber og sukker
Kyllingerne deles i ti stykker hver så man ender med fire lår, fire overlår og otte halve bryster samt de fire vinger. Krydr kødstykkerne godt med salt og peber og brun dem smukt i en stor gryde i olivenolien.
Fisk dem op og sæt dem til side. Derpå sauteres løg, hvidløg, gulerødder og blegselleri - alt skåret i grove stykker - i samme gryde til de er bløde men ikke brune. Tilsæt evt. lidt mere olie, hvis det skulle blive for tørt.
Drys melet over grøntsagerne og lad det stege med et øjeblik under omrøring. Tilsæt 75 cl. rødvin samt krydderbuket, timian, peber og nelliker. Kom kødstykkerne tilbage i gryden.
Kom hønsebouillon ved til kødet er dækket. Læg låg på gryden og lad den snurre for svagt blus i ca.en time. Imens skæres bacon ud i tykke strimler, som steges næsten sprøde på en pande og sættes til side. Champignonerne renses, halveres eller kvartes, sauteres på panden i baconfedtet og sættes til side.
På panden kommes de rensede perleløg, 2 spsk smør lidt sukker, lidt salt og vand til det lige akkurat dækker løgene. Sæt det over ilden og kog til vandet er væk og løgene begynder at karamelisere.
Tag løgene op når de er gyldenbrune og sæt dem til side. Kog panden af med resten af rødvinen og lad den koge ind til det halve. Fisk de møre hanestykker op af gryden og si sovsen. Kassér indholdet af sien.
Kog evt. sovsen ind til yderligere velsmag og tilsæt endelig den reducerede rødvin. Er sovsen for tynd, kan den jævnes med lidt maizena rørt op i vand, men den må ikke blive for tyk.
Kom kødstykkerne tilbage i gryden sammen med baconstykker, champignon, perleløg og sovs. Varm retten igennem og smag til med salt og peber. Serveres med hakket persille samt lun, sprød flute, eller kartoffelmos."
Vi i De Radikale mener føj for den da med bacon. I islam er der noget mad, der er halal – tilladt – og noget, der er haram – forbudt. Der er bestemte madvarer, der ikke er tilladt: Al mad med svinekød er haram. Herunder bacon, skinke, flæskesteg og masser af traditionelt pålæg såsom spegepølse, rullepølse, hamburgerryg, leverpostej, kødpølse og saltkød.
Du behøver ikke at gentage gang på gang, hvad sandfolket må spise.
_________________
Der findes andre menesker end dem der er danske
De bor i huler og slås hele dagen
Det har vi li'godt aldrig nogensinde gjort
De varme lande er noget lort.
LØGNEN ER AT KVÆLE
SANDHED OG SIG SELV
ak31- Antal indlæg : 1565
Join date : 05/12/20
Admin synes godt om
Side 1 af 1
Forumtilladelser:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum
|
|
Idag kl. 17:36 af Jojo
» Første muslimske borgmester.
Idag kl. 17:30 af Jojo
» It svindel på Nettet?
Idag kl. 17:16 af Jojo
» Spis rugbrød
Idag kl. 17:08 af Jojo
» Taylor Swift?
Idag kl. 15:46 af Gæst
» Sloppy Joe!
Idag kl. 11:41 af Nationalpigen
» Maj kulde gør laderne fulde?
Idag kl. 11:18 af ak31
» Så du pinsesolen danse?
Idag kl. 11:17 af Nationalpigen
» Svære opgaver!
Idag kl. 11:08 af ak31