FRIT DEBATFORUM
Vil du reagere på denne meddelelse? Tilmeld dig forummet med et par klik eller log ind for at fortsætte.
Søg
 
 

Vis resultater som:
 


Rechercher Avanceret søgning

Seneste emner
» Bliver Ukraine delt op i fremtiden?
Coq au vin - en fransk klassiker! EmptyIdag kl. 17:36 af Jojo

» Første muslimske borgmester.
Coq au vin - en fransk klassiker! EmptyIdag kl. 17:30 af Jojo

» It svindel på Nettet?
Coq au vin - en fransk klassiker! EmptyIdag kl. 17:16 af Jojo

» Spis rugbrød
Coq au vin - en fransk klassiker! EmptyIdag kl. 17:08 af Jojo

» Taylor Swift?
Coq au vin - en fransk klassiker! EmptyIdag kl. 15:46 af Gæst

» Sloppy Joe!
Coq au vin - en fransk klassiker! EmptyIdag kl. 11:41 af Nationalpigen

» Maj kulde gør laderne fulde?
Coq au vin - en fransk klassiker! EmptyIdag kl. 11:18 af ak31

» Så du pinsesolen danse?
Coq au vin - en fransk klassiker! EmptyIdag kl. 11:17 af Nationalpigen

» Svære opgaver!
Coq au vin - en fransk klassiker! EmptyIdag kl. 11:08 af ak31


Coq au vin - en fransk klassiker!

3 deltagere

Go down

Coq au vin - en fransk klassiker! Empty Coq au vin - en fransk klassiker!

Indlæg af Admin Søn 15 Okt 2023, 09:26



"Coq au vin er ikke en ret man lige strikker sammen på 20 min. Til gengæld venter der et fantastisk måltid, hvis man kæler lidt for den. (Opskrift herunder)

Coq au vin / Poulet au vin

8 pers.

2 store kyllinger
1 1/2 liter rød bourgogne
Lidt god hønsebouillon
2 grofthakkede løg
4-5 fed hvidløg
2 gulerødder i grove skiver
2 stængler blegselleri i grove skiver
6-8 nelliker
1 spsk hele peberkorn
1 spsk tørret timian
1 suppevisk - f.eks af laurbær, rosmarin og salvie
300 gr tørsaltet bacon
300 gr hvide champignon
ca. 20-24 perleløg
2-3 spsk. olivenolie
ca. 75 g. smør
ca.1 ½ -2 spsk mel
salt, peber og sukker

Kyllingerne deles i ti stykker hver så man ender med fire lår, fire overlår og otte halve bryster samt de fire vinger. Krydr kødstykkerne godt med salt og peber og brun dem smukt i en stor gryde i olivenolien.

Fisk dem op og sæt dem til side. Derpå sauteres løg, hvidløg, gulerødder og blegselleri - alt skåret i grove stykker - i samme gryde til de er bløde men ikke brune. Tilsæt evt. lidt mere olie, hvis det skulle blive for tørt.

Drys melet over grøntsagerne og lad det stege med et øjeblik under omrøring. Tilsæt 75 cl. rødvin samt krydderbuket, timian, peber og nelliker. Kom kødstykkerne tilbage i gryden.

Kom hønsebouillon ved til kødet er dækket. Læg låg på gryden og lad den snurre for svagt blus i ca.en time. Imens skæres bacon ud i tykke strimler, som steges næsten sprøde på en pande og sættes til side. Champignonerne renses, halveres eller kvartes, sauteres på panden i baconfedtet og sættes til side.

På panden kommes de rensede perleløg, 2 spsk smør lidt sukker, lidt salt og vand til det lige akkurat dækker løgene. Sæt det over ilden og kog til vandet er væk og løgene begynder at karamelisere.

Tag løgene op når de er gyldenbrune og sæt dem til side. Kog panden af med resten af rødvinen og lad den koge ind til det halve. Fisk de møre hanestykker op af gryden og si sovsen. Kassér indholdet af sien.

Kog evt. sovsen ind til yderligere velsmag og tilsæt endelig den reducerede rødvin. Er sovsen for tynd, kan den jævnes med lidt maizena rørt op i vand, men den må ikke blive for tyk.

Kom kødstykkerne tilbage i gryden sammen med baconstykker, champignon, perleløg og sovs. Varm retten igennem og smag til med salt og peber. Serveres med hakket persille samt lun, sprød flute, eller kartoffelmos."

_________________
Jo mere uenig du er med en med debattør, jo mere pænt skal du skrive til ham/hende! Smile
Admin
Admin
Admin

Antal indlæg : 9560
Join date : 21/09/17
Age : 71
Geografisk sted : Danmark

https://dinedebatter.danskforum.net

ak31 synes godt om

Radikal synes ikke godt om

Tilbage til toppen Go down

Coq au vin - en fransk klassiker! Empty Sv: Coq au vin - en fransk klassiker!

Indlæg af Radikal Tirs 17 Okt 2023, 11:29

Admin skrev:

"Coq au vin er ikke en ret man lige strikker sammen på 20 min. Til gengæld venter der et fantastisk måltid, hvis man kæler lidt for den. (Opskrift herunder)

Coq au vin / Poulet au vin

8 pers.

2 store kyllinger
1 1/2 liter rød bourgogne
Lidt god hønsebouillon
2 grofthakkede løg
4-5 fed hvidløg
2 gulerødder i grove skiver
2 stængler blegselleri i grove skiver
6-8 nelliker
1 spsk hele peberkorn
1 spsk tørret timian
1 suppevisk - f.eks af laurbær, rosmarin og salvie
300 gr tørsaltet bacon
300 gr hvide champignon
ca. 20-24 perleløg
2-3 spsk. olivenolie
ca. 75 g. smør
ca.1 ½ -2 spsk mel
salt, peber og sukker

Kyllingerne deles i ti stykker hver så man ender med fire lår, fire overlår og otte halve bryster samt de fire vinger. Krydr kødstykkerne godt med salt og peber og brun dem smukt i en stor gryde i olivenolien.

Fisk dem op og sæt dem til side. Derpå sauteres løg, hvidløg, gulerødder og blegselleri - alt skåret i grove stykker - i samme gryde til de er bløde men ikke brune. Tilsæt evt. lidt mere olie, hvis det skulle blive for tørt.

Drys melet over grøntsagerne og lad det stege med et øjeblik under omrøring. Tilsæt 75 cl. rødvin samt krydderbuket, timian, peber og nelliker. Kom kødstykkerne tilbage i gryden.

Kom hønsebouillon ved til kødet er dækket. Læg låg på gryden og lad den snurre for svagt blus i ca.en time. Imens skæres bacon ud i tykke strimler, som steges næsten sprøde på en pande og sættes til side. Champignonerne renses, halveres eller kvartes, sauteres på panden i baconfedtet og sættes til side.

På panden kommes de rensede perleløg, 2 spsk smør lidt sukker, lidt salt og vand til det lige akkurat dækker løgene. Sæt det over ilden og kog til vandet er væk og løgene begynder at karamelisere.

Tag løgene op når de er gyldenbrune og sæt dem til side. Kog panden af med resten af rødvinen og lad den koge ind til det halve. Fisk de møre hanestykker op af gryden og si sovsen. Kassér indholdet af sien.

Kog evt. sovsen ind til yderligere velsmag og tilsæt endelig den reducerede rødvin. Er sovsen for tynd, kan den jævnes med lidt maizena rørt op i vand, men den må ikke blive for tyk.

Kom kødstykkerne tilbage i gryden sammen med baconstykker, champignon, perleløg og sovs. Varm retten igennem og smag til med salt og peber.  Serveres med hakket persille samt lun, sprød flute, eller kartoffelmos."

Vi i De Radikale mener føj for den da med bacon. I islam er der noget mad, der er halal – tilladt – og noget, der er haram – forbudt. Der er bestemte madvarer, der ikke er tilladt: Al mad med svinekød er haram. Herunder bacon, skinke, flæskesteg og masser af traditionelt pålæg såsom spegepølse, rullepølse, hamburgerryg, leverpostej, kødpølse og saltkød. Shocked Very Happy
Radikal
Radikal

Antal indlæg : 1724
Join date : 04/02/19

Tilbage til toppen Go down

Coq au vin - en fransk klassiker! Empty Sv: Coq au vin - en fransk klassiker!

Indlæg af ak31 Tirs 17 Okt 2023, 19:23

Radikal skrev:
Admin skrev:

"Coq au vin er ikke en ret man lige strikker sammen på 20 min. Til gengæld venter der et fantastisk måltid, hvis man kæler lidt for den. (Opskrift herunder)

Coq au vin / Poulet au vin

8 pers.

2 store kyllinger
1 1/2 liter rød bourgogne
Lidt god hønsebouillon
2 grofthakkede løg
4-5 fed hvidløg
2 gulerødder i grove skiver
2 stængler blegselleri i grove skiver
6-8 nelliker
1 spsk hele peberkorn
1 spsk tørret timian
1 suppevisk - f.eks af laurbær, rosmarin og salvie
300 gr tørsaltet bacon
300 gr hvide champignon
ca. 20-24 perleløg
2-3 spsk. olivenolie
ca. 75 g. smør
ca.1 ½ -2 spsk mel
salt, peber og sukker

Kyllingerne deles i ti stykker hver så man ender med fire lår, fire overlår og otte halve bryster samt de fire vinger. Krydr kødstykkerne godt med salt og peber og brun dem smukt i en stor gryde i olivenolien.

Fisk dem op og sæt dem til side. Derpå sauteres løg, hvidløg, gulerødder og blegselleri - alt skåret i grove stykker - i samme gryde til de er bløde men ikke brune. Tilsæt evt. lidt mere olie, hvis det skulle blive for tørt.

Drys melet over grøntsagerne og lad det stege med et øjeblik under omrøring. Tilsæt 75 cl. rødvin samt krydderbuket, timian, peber og nelliker. Kom kødstykkerne tilbage i gryden.

Kom hønsebouillon ved til kødet er dækket. Læg låg på gryden og lad den snurre for svagt blus i ca.en time. Imens skæres bacon ud i tykke strimler, som steges næsten sprøde på en pande og sættes til side. Champignonerne renses, halveres eller kvartes, sauteres på panden i baconfedtet og sættes til side.

På panden kommes de rensede perleløg, 2 spsk smør lidt sukker, lidt salt og vand til det lige akkurat dækker løgene. Sæt det over ilden og kog til vandet er væk og løgene begynder at karamelisere.

Tag løgene op når de er gyldenbrune og sæt dem til side. Kog panden af med resten af rødvinen og lad den koge ind til det halve. Fisk de møre hanestykker op af gryden og si sovsen. Kassér indholdet af sien.

Kog evt. sovsen ind til yderligere velsmag og tilsæt endelig den reducerede rødvin. Er sovsen for tynd, kan den jævnes med lidt maizena rørt op i vand, men den må ikke blive for tyk.

Kom kødstykkerne tilbage i gryden sammen med baconstykker, champignon, perleløg og sovs. Varm retten igennem og smag til med salt og peber.  Serveres med hakket persille samt lun, sprød flute, eller kartoffelmos."

Vi i De Radikale mener føj for den da med bacon. I islam er der noget mad, der er halal – tilladt – og noget, der er haram – forbudt. Der er bestemte madvarer, der ikke er tilladt: Al mad med svinekød er haram. Herunder bacon, skinke, flæskesteg og masser af traditionelt pålæg såsom spegepølse, rullepølse, hamburgerryg, leverpostej, kødpølse og saltkød. Shocked Very Happy

Du behøver ikke at gentage gang på gang, hvad sandfolket må spise. Twisted Evil Twisted Evil

_________________
Der findes andre menesker end dem der er danske
De bor i huler og slås hele dagen
Det har vi li'godt aldrig nogensinde gjort
De varme lande er noget lort.

LØGNEN ER AT KVÆLE
SANDHED OG SIG SELV
ak31
ak31

Antal indlæg : 1565
Join date : 05/12/20

Admin synes godt om

Tilbage til toppen Go down

Coq au vin - en fransk klassiker! Empty Sv: Coq au vin - en fransk klassiker!

Indlæg af Sponsoreret inhold


Sponsoreret inhold


Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen


 
Forumtilladelser:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum