FRIT DEBATFORUM
Vil du reagere på denne meddelelse? Tilmeld dig forummet med et par klik eller log ind for at fortsætte.
Søg
 
 

Vis resultater som:
 


Rechercher Avanceret søgning

Seneste emner
» Taylor Swift?
Julemedister - ikke for Radikal? EmptyIdag kl. 15:46 af Gæst

» Bliver Ukraine delt op i fremtiden?
Julemedister - ikke for Radikal? EmptyIdag kl. 15:35 af Gæst

» Første muslimske borgmester.
Julemedister - ikke for Radikal? EmptyIdag kl. 12:14 af ak31

» Sloppy Joe!
Julemedister - ikke for Radikal? EmptyIdag kl. 11:41 af Nationalpigen

» Maj kulde gør laderne fulde?
Julemedister - ikke for Radikal? EmptyIdag kl. 11:18 af ak31

» Så du pinsesolen danse?
Julemedister - ikke for Radikal? EmptyIdag kl. 11:17 af Nationalpigen

» Svære opgaver!
Julemedister - ikke for Radikal? EmptyIdag kl. 11:08 af ak31

» It svindel på Nettet?
Julemedister - ikke for Radikal? EmptyIdag kl. 10:01 af Radikal

» Kevin Magnussen altid nummer sidst?
Julemedister - ikke for Radikal? EmptyIdag kl. 08:43 af Admin


Julemedister - ikke for Radikal?

2 deltagere

Go down

Julemedister - ikke for Radikal? Empty Julemedister - ikke for Radikal?

Indlæg af Admin Lør 16 Dec 2023, 10:22



"Medisterpølse kan være en del af julemiddagen, julefrokosten eller bare en hyggelig middagsret i løbet af december. Hvorfor ikke prøve at lave sin egen?
(Opskrift herunder - også på grønlangkål)

Hjemmelavet medister

1 kg svinesmåkød
200 g spæk
2 små løg
1 tsk. stødt nellike
1 tsk. revet muskatnød
2 tsk. allehånde
Salt og peber
3 æggehvider
3 spsk kartoffelmel
3-4 dl kold bouillon, gerne på svin
Ca. 2 meter svinetarm

Skær kød og spæk i mindre stykker, og kør det hele gennem kødhakkeren 2 gange. Det er en stor fordel at have en elektrisk kødhakker, som kan påmonteres et pølsehorn, når man laver hjemmelavet medister.

Rør farsen grundigt med krydderier, æggehvide, fintrevet løg og kartoffelmel, og tilsæt bouillon, indtil farsen har en relativt blød konsistens.

Den må ikke være flydende, men bestemt heller ikke for fast.

Skyl svinetarmen godt igennem og kræng den på pølsehornet, mens den er våd. Hvis du sørger for, at farsen er stoppet helt ud i spidsen af pølsehornet, undgår du luftbobler – men skulle de opstå undervejs, må du punktere dem med en lille nål, ellers vil pølsen sprænge, når den koges eller steges.

Stop farsen i svinetarmen – ikke alt for fast, da den udvider sig noget under tilberedningen. Jeg synes, pølsen bliver bedst, hvis man steger den langsomt i rå tilstand.

Klassisk tilbehør er stuvet grønlangkål og en god kras sennep.

Grønlangkål

600-700 g frisk grønkål
1 stk. skalotteløg
50 g smør
2-3 spsk. hvedemel
3 dl mælk
2 dl piskefløde
Salt og peber
Lidt revet muskat
Lidt sukker

Fjern ribbene på grønkålen, og kog den i 10 minutter i letsaltet vand. Kom kålen i en si og lad den dryppe af.

Tryk det sidste væde ud af kålen med en grydeske. Kør den derpå igennem kødhakkeren med stor hulskive. Kør skalotteløget igennem til sidst.

Smelt smørret i en gryde og tilsæt melet. Lad det bage igennem under omrøring i et minuts tid og tilsæt så mælken lidt efter lidt, mens der piskes.

Lad bechamelsaucen koge igennem i nogle minutter for svagt blus. Tilsæt den hakkede kål og kom fløde på, til konsistensen er lind og behagelig. Smag til med salt, peber og revet muskat samt et nip sukker."

Velbekom Radikal!

"Julemedister' er eksempelvis blevet til en 'vintermedister'. Men ifølge Føtex' pressechef Kasper Reggelsen er der ikke sket et knæfald for islam. Helt omvendt er der mange muslimske familier i Danmark, som fejrer jul, og hospitalsimam Naveed Baig oplever, at tendensen er stigende. Google"


_________________
Jo mere uenig du er med en med debattør, jo mere pænt skal du skrive til ham/hende! Smile
Admin
Admin
Admin

Antal indlæg : 9560
Join date : 21/09/17
Age : 71
Geografisk sted : Danmark

https://dinedebatter.danskforum.net

ak31 synes godt om

Radikal synes ikke godt om

Tilbage til toppen Go down

Julemedister - ikke for Radikal? Empty Sv: Julemedister - ikke for Radikal?

Indlæg af Radikal Lør 16 Dec 2023, 18:39

Admin skrev:

"Medisterpølse kan være en del af julemiddagen, julefrokosten eller bare en hyggelig middagsret i løbet af december. Hvorfor ikke prøve at lave sin egen?
(Opskrift herunder - også på grønlangkål)

Hjemmelavet medister

1 kg svinesmåkød
200 g spæk
2 små løg
1 tsk. stødt nellike
1 tsk. revet muskatnød
2 tsk. allehånde
Salt og peber
3 æggehvider
3 spsk kartoffelmel
3-4 dl kold bouillon, gerne på svin
Ca. 2 meter svinetarm

Skær kød og spæk i mindre stykker, og kør det hele gennem kødhakkeren 2 gange. Det er en stor fordel at have en elektrisk kødhakker, som kan påmonteres et pølsehorn, når man laver hjemmelavet medister.

Rør farsen grundigt med krydderier, æggehvide, fintrevet løg og kartoffelmel, og tilsæt bouillon, indtil farsen har en relativt blød konsistens.

Den må ikke være flydende, men bestemt heller ikke for fast.

Skyl svinetarmen godt igennem og kræng den på pølsehornet, mens den er våd. Hvis du sørger for, at farsen er stoppet helt ud i spidsen af pølsehornet, undgår du luftbobler – men skulle de opstå undervejs, må du punktere dem med en lille nål, ellers vil pølsen sprænge, når den koges eller steges.

Stop farsen i svinetarmen – ikke alt for fast, da den udvider sig noget under tilberedningen. Jeg synes, pølsen bliver bedst, hvis man steger den langsomt i rå tilstand.

Klassisk tilbehør er stuvet grønlangkål og en god kras sennep.

Grønlangkål

600-700 g frisk grønkål
1 stk. skalotteløg
50 g smør
2-3 spsk. hvedemel
3 dl mælk
2 dl piskefløde
Salt og peber
Lidt revet muskat
Lidt sukker

Fjern ribbene på grønkålen, og kog den i 10 minutter i letsaltet vand. Kom kålen i en si og lad den dryppe af.

Tryk det sidste væde ud af kålen med en grydeske. Kør den derpå igennem kødhakkeren med stor hulskive. Kør skalotteløget igennem til sidst.

Smelt smørret i en gryde og tilsæt melet. Lad det bage igennem under omrøring i et minuts tid og tilsæt så mælken lidt efter lidt, mens der piskes.

Lad bechamelsaucen koge igennem i nogle minutter for svagt blus. Tilsæt den hakkede kål og kom fløde på, til konsistensen er lind og behagelig. Smag til med salt, peber og revet muskat samt et nip sukker."

Velbekom Radikal!

"Julemedister' er eksempelvis blevet til en 'vintermedister'. Men ifølge Føtex' pressechef Kasper Reggelsen er der ikke sket et knæfald for islam. Helt omvendt er der mange muslimske familier i Danmark, som fejrer jul, og hospitalsimam Naveed Baig oplever, at tendensen er stigende. Google"


Vi i De Radikale mener, føj for den da. Shocked Very Happy
Radikal
Radikal

Antal indlæg : 1724
Join date : 04/02/19

ak31 synes ikke godt om

Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen


 
Forumtilladelser:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum