Søg
Seneste emner
Julemedister - ikke for Radikal?
2 deltagere
Side 1 af 1
Julemedister - ikke for Radikal?
"Medisterpølse kan være en del af julemiddagen, julefrokosten eller bare en hyggelig middagsret i løbet af december. Hvorfor ikke prøve at lave sin egen?
(Opskrift herunder - også på grønlangkål)
Hjemmelavet medister
1 kg svinesmåkød
200 g spæk
2 små løg
1 tsk. stødt nellike
1 tsk. revet muskatnød
2 tsk. allehånde
Salt og peber
3 æggehvider
3 spsk kartoffelmel
3-4 dl kold bouillon, gerne på svin
Ca. 2 meter svinetarm
Skær kød og spæk i mindre stykker, og kør det hele gennem kødhakkeren 2 gange. Det er en stor fordel at have en elektrisk kødhakker, som kan påmonteres et pølsehorn, når man laver hjemmelavet medister.
Rør farsen grundigt med krydderier, æggehvide, fintrevet løg og kartoffelmel, og tilsæt bouillon, indtil farsen har en relativt blød konsistens.
Den må ikke være flydende, men bestemt heller ikke for fast.
Skyl svinetarmen godt igennem og kræng den på pølsehornet, mens den er våd. Hvis du sørger for, at farsen er stoppet helt ud i spidsen af pølsehornet, undgår du luftbobler – men skulle de opstå undervejs, må du punktere dem med en lille nål, ellers vil pølsen sprænge, når den koges eller steges.
Stop farsen i svinetarmen – ikke alt for fast, da den udvider sig noget under tilberedningen. Jeg synes, pølsen bliver bedst, hvis man steger den langsomt i rå tilstand.
Klassisk tilbehør er stuvet grønlangkål og en god kras sennep.
Grønlangkål
600-700 g frisk grønkål
1 stk. skalotteløg
50 g smør
2-3 spsk. hvedemel
3 dl mælk
2 dl piskefløde
Salt og peber
Lidt revet muskat
Lidt sukker
Fjern ribbene på grønkålen, og kog den i 10 minutter i letsaltet vand. Kom kålen i en si og lad den dryppe af.
Tryk det sidste væde ud af kålen med en grydeske. Kør den derpå igennem kødhakkeren med stor hulskive. Kør skalotteløget igennem til sidst.
Smelt smørret i en gryde og tilsæt melet. Lad det bage igennem under omrøring i et minuts tid og tilsæt så mælken lidt efter lidt, mens der piskes.
Lad bechamelsaucen koge igennem i nogle minutter for svagt blus. Tilsæt den hakkede kål og kom fløde på, til konsistensen er lind og behagelig. Smag til med salt, peber og revet muskat samt et nip sukker."
Velbekom Radikal!
"Julemedister' er eksempelvis blevet til en 'vintermedister'. Men ifølge Føtex' pressechef Kasper Reggelsen er der ikke sket et knæfald for islam. Helt omvendt er der mange muslimske familier i Danmark, som fejrer jul, og hospitalsimam Naveed Baig oplever, at tendensen er stigende. Google"
_________________
Jo mere uenig du er med en med debattør, jo mere pænt skal du skrive til ham/hende!
ak31 synes godt om
Radikal synes ikke godt om
Sv: Julemedister - ikke for Radikal?
Admin skrev:
"Medisterpølse kan være en del af julemiddagen, julefrokosten eller bare en hyggelig middagsret i løbet af december. Hvorfor ikke prøve at lave sin egen?
(Opskrift herunder - også på grønlangkål)
Hjemmelavet medister
1 kg svinesmåkød
200 g spæk
2 små løg
1 tsk. stødt nellike
1 tsk. revet muskatnød
2 tsk. allehånde
Salt og peber
3 æggehvider
3 spsk kartoffelmel
3-4 dl kold bouillon, gerne på svin
Ca. 2 meter svinetarm
Skær kød og spæk i mindre stykker, og kør det hele gennem kødhakkeren 2 gange. Det er en stor fordel at have en elektrisk kødhakker, som kan påmonteres et pølsehorn, når man laver hjemmelavet medister.
Rør farsen grundigt med krydderier, æggehvide, fintrevet løg og kartoffelmel, og tilsæt bouillon, indtil farsen har en relativt blød konsistens.
Den må ikke være flydende, men bestemt heller ikke for fast.
Skyl svinetarmen godt igennem og kræng den på pølsehornet, mens den er våd. Hvis du sørger for, at farsen er stoppet helt ud i spidsen af pølsehornet, undgår du luftbobler – men skulle de opstå undervejs, må du punktere dem med en lille nål, ellers vil pølsen sprænge, når den koges eller steges.
Stop farsen i svinetarmen – ikke alt for fast, da den udvider sig noget under tilberedningen. Jeg synes, pølsen bliver bedst, hvis man steger den langsomt i rå tilstand.
Klassisk tilbehør er stuvet grønlangkål og en god kras sennep.
Grønlangkål
600-700 g frisk grønkål
1 stk. skalotteløg
50 g smør
2-3 spsk. hvedemel
3 dl mælk
2 dl piskefløde
Salt og peber
Lidt revet muskat
Lidt sukker
Fjern ribbene på grønkålen, og kog den i 10 minutter i letsaltet vand. Kom kålen i en si og lad den dryppe af.
Tryk det sidste væde ud af kålen med en grydeske. Kør den derpå igennem kødhakkeren med stor hulskive. Kør skalotteløget igennem til sidst.
Smelt smørret i en gryde og tilsæt melet. Lad det bage igennem under omrøring i et minuts tid og tilsæt så mælken lidt efter lidt, mens der piskes.
Lad bechamelsaucen koge igennem i nogle minutter for svagt blus. Tilsæt den hakkede kål og kom fløde på, til konsistensen er lind og behagelig. Smag til med salt, peber og revet muskat samt et nip sukker."
Velbekom Radikal!
"Julemedister' er eksempelvis blevet til en 'vintermedister'. Men ifølge Føtex' pressechef Kasper Reggelsen er der ikke sket et knæfald for islam. Helt omvendt er der mange muslimske familier i Danmark, som fejrer jul, og hospitalsimam Naveed Baig oplever, at tendensen er stigende. Google"
Vi i De Radikale mener, føj for den da.
Radikal- Antal indlæg : 1724
Join date : 04/02/19
ak31 synes ikke godt om
Side 1 af 1
Forumtilladelser:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum
|
|
Idag kl. 15:46 af Gæst
» Bliver Ukraine delt op i fremtiden?
Idag kl. 15:35 af Gæst
» Første muslimske borgmester.
Idag kl. 12:14 af ak31
» Sloppy Joe!
Idag kl. 11:41 af Nationalpigen
» Maj kulde gør laderne fulde?
Idag kl. 11:18 af ak31
» Så du pinsesolen danse?
Idag kl. 11:17 af Nationalpigen
» Svære opgaver!
Idag kl. 11:08 af ak31
» It svindel på Nettet?
Idag kl. 10:01 af Radikal
» Kevin Magnussen altid nummer sidst?
Idag kl. 08:43 af Admin