FRIT DEBATFORUM
Vil du reagere på denne meddelelse? Tilmeld dig forummet med et par klik eller log ind for at fortsætte.
Søg
 
 

Vis resultater som:
 


Rechercher Avanceret søgning

Seneste emner
» Bliver Ukraine delt op i fremtiden?
James køkken - Hjerter i flødesovs! EmptyIdag kl. 17:36 af Jojo

» Første muslimske borgmester.
James køkken - Hjerter i flødesovs! EmptyIdag kl. 17:30 af Jojo

» It svindel på Nettet?
James køkken - Hjerter i flødesovs! EmptyIdag kl. 17:16 af Jojo

» Spis rugbrød
James køkken - Hjerter i flødesovs! EmptyIdag kl. 17:08 af Jojo

» Taylor Swift?
James køkken - Hjerter i flødesovs! EmptyIdag kl. 15:46 af Gæst

» Sloppy Joe!
James køkken - Hjerter i flødesovs! EmptyIdag kl. 11:41 af Nationalpigen

» Maj kulde gør laderne fulde?
James køkken - Hjerter i flødesovs! EmptyIdag kl. 11:18 af ak31

» Så du pinsesolen danse?
James køkken - Hjerter i flødesovs! EmptyIdag kl. 11:17 af Nationalpigen

» Svære opgaver!
James køkken - Hjerter i flødesovs! EmptyIdag kl. 11:08 af ak31


James køkken - Hjerter i flødesovs!

Go down

James køkken - Hjerter i flødesovs! Empty James køkken - Hjerter i flødesovs!

Indlæg af Admin Søn 07 Jan 2024, 09:07



"Hjerter i flødesovs er en god, gammel dansk klassiker - og både velsmagende og billig mad. Så hvis du ikke har prøvet at lave det - eller måske aldrig smagt det - så er chancen der nu!

(Opskrift herunder)

Hjerter i flødesovs

4 pers.

1 kg svinehjerter
60 g smør
Lidt olivenolie
2 gulerødder, hakkede
2 løg, hakkede
2 stilke bladselleri, hakkede
1 lille bundt persille, bundet sammen med kødsnor
2-3 laurbærblade
10-12 hele peberkorn
Ca. 6 dl oksebouillon
2 dl fløde
Lidt kulør
Evt. lidt maizena rørt op i vand
Ribsgelé efter smag
Salt og peber

Flæk hjerterne, skyl dem godt for blodrester, og fjern sener og blodårer. Del hjerterne i kvarte og dup dem tørre med køkkenrulle.

Varm smør og olie op i en stegegryde og brun hjertestykkerne. Tag kødet op og sæt det til side. Kom de hakkede grøntsager ved og steg dem til de falder lidt sammen. Kom kødet tilbage i gryden og kom persille, laurbærblade og peberkorn ved. Hæld så oksebouillon på til det lige dækker kødet.

Læg låg på og lad retten simre for svag varme i 1 1/2- 2 timer til kødet er helt mørt. Check undervejs at retten ikke koger tør - tilsæt evt. lidt mere fond.

Fisk så kødet op og hold det varmt. Sigt grøntsager og krydderier fra og lad fonden koge ind til den smager godt og kraftigt. Tilsæt fløde og lidt kulør og lad sovsen koge igennem.

Jævn evt. med lidt maizena rørt op i vand. Smag til med salt, peber og lidt ribsgele. Kom hjertestykkerne tilbage i sovsen og varm dem igennem. Server med hvide kartofler og tranebærkompot.

Tranebærkompot

Kog tranebær op med en passende mængde sukker (de er meget sure) og en lille smule vand.

Lad dem koge til skallen på bærrene brister og de afgiver deres saft. Kog kompotten lidt ind og smag den evt. til med yderligere sukker. Lad den køle af og opbevar den på køl."

_________________
Jo mere uenig du er med en med debattør, jo mere pænt skal du skrive til ham/hende! Smile
Admin
Admin
Admin

Antal indlæg : 9560
Join date : 21/09/17
Age : 71
Geografisk sted : Danmark

https://dinedebatter.danskforum.net

ak31 synes godt om

Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen


 
Forumtilladelser:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum