FRIT DEBATFORUM
Vil du reagere på denne meddelelse? Tilmeld dig forummet med et par klik eller log ind for at fortsætte.
Søg
 
 

Vis resultater som:
 


Rechercher Avanceret søgning

Seneste emner
» Taylor Swift?
Grøntsagsgratin - som mormor lavede den EmptyIdag kl. 15:46 af Gæst

» Bliver Ukraine delt op i fremtiden?
Grøntsagsgratin - som mormor lavede den EmptyIdag kl. 15:35 af Gæst

» Første muslimske borgmester.
Grøntsagsgratin - som mormor lavede den EmptyIdag kl. 12:14 af ak31

» Sloppy Joe!
Grøntsagsgratin - som mormor lavede den EmptyIdag kl. 11:41 af Nationalpigen

» Maj kulde gør laderne fulde?
Grøntsagsgratin - som mormor lavede den EmptyIdag kl. 11:18 af ak31

» Så du pinsesolen danse?
Grøntsagsgratin - som mormor lavede den EmptyIdag kl. 11:17 af Nationalpigen

» Svære opgaver!
Grøntsagsgratin - som mormor lavede den EmptyIdag kl. 11:08 af ak31

» It svindel på Nettet?
Grøntsagsgratin - som mormor lavede den EmptyIdag kl. 10:01 af Radikal

» Kevin Magnussen altid nummer sidst?
Grøntsagsgratin - som mormor lavede den EmptyIdag kl. 08:43 af Admin


Grøntsagsgratin - som mormor lavede den

2 deltagere

Go down

Grøntsagsgratin - som mormor lavede den Empty Grøntsagsgratin - som mormor lavede den

Indlæg af Admin Søn 28 Jan 2024, 09:20



Mon ikke at Radikal kan være med her? Very Happy

"Gratin er en rigtig god resteret - men kan selvfølgelig også laves af friske råvarer. Og man kan også komme kød, fisk eller skaldyr i, hvis man er bange for at grøntsagerne kommer til at fylde for meget....😉 (Opskrift herunder)

Grøntsagsgratin

1 blomkålshoved
3-4 gulerødder
200 g grønne bønner
150 g ærter (frost)
100 g smør
150 g mel
3 dl kogevand fra grøntsagerne
3 dl sødmælk
8 stk. æg
Salt og peber
Rasp + lidt ekstra smør

Skær grøntsagerne i mindre stykker og kog dem møre i letsaltet vand. Lad dem køle af. Gem 3 dl af kogevandet.

Smelt smørret i en gryde og pisk det sammen med melet. Spæd med grøntsagsvand og mælk mens der piskes.

Kog igennem nogle minutter. Tag gryden fra varmen, lad opbagningen køle lidt af og rør så æggeblommerne i.

Pisk æggehviderne stive og vend halvdelen i sammen med fyldet. Smag til med salt og peber. Vend resten af de piskede æggehvider i.

Kom blandingen i et smurt og raspdrysset ovnfast fad. Drys rasp over, kom lidt smørklatter på toppen hist og her og bag gratinen nederst i ovnen ved 175 grader i ca. 1 time. Serveres med rørt eller smeltet smør."

_________________
Jo mere uenig du er med en med debattør, jo mere pænt skal du skrive til ham/hende! Smile
Admin
Admin
Admin

Antal indlæg : 9560
Join date : 21/09/17
Age : 71
Geografisk sted : Danmark

https://dinedebatter.danskforum.net

Tilbage til toppen Go down

Grøntsagsgratin - som mormor lavede den Empty Sv: Grøntsagsgratin - som mormor lavede den

Indlæg af Radikal Søn 28 Jan 2024, 10:21

Admin skrev:

Mon ikke at Radikal kan være med her? Very Happy

"Gratin er en rigtig god resteret - men kan selvfølgelig også laves af friske råvarer. Og man kan også komme kød, fisk eller skaldyr i, hvis man er bange for at grøntsagerne kommer til at fylde for meget....😉 (Opskrift herunder)

Grøntsagsgratin

1 blomkålshoved
3-4 gulerødder
200 g grønne bønner
150 g ærter (frost)
100 g smør
150 g mel
3 dl kogevand fra grøntsagerne
3 dl sødmælk
8 stk. æg
Salt og peber
Rasp + lidt ekstra smør

Skær grøntsagerne i mindre stykker og kog dem møre i letsaltet vand. Lad dem køle af. Gem 3 dl af kogevandet.

Smelt smørret i en gryde og pisk det sammen med melet. Spæd med grøntsagsvand og mælk mens der piskes.

Kog igennem nogle minutter. Tag gryden fra varmen, lad opbagningen køle lidt af og rør så æggeblommerne i.

Pisk æggehviderne stive og vend halvdelen i sammen med fyldet. Smag til med salt og peber. Vend resten af de piskede æggehvider i.

Kom blandingen i et smurt og raspdrysset ovnfast fad. Drys rasp over, kom lidt smørklatter på toppen hist og her og bag gratinen nederst i ovnen ved 175 grader i ca. 1 time. Serveres med rørt eller smeltet smør."

Vi i De Radikale mener, at den ret kunne jeg sikkert godt spise. Shocked Very Happy
Radikal
Radikal

Antal indlæg : 1724
Join date : 04/02/19

Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen


 
Forumtilladelser:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum