Søg
Seneste emner
Grøntsagsgratin - som mormor lavede den
2 deltagere
Side 1 af 1
Grøntsagsgratin - som mormor lavede den
Mon ikke at Radikal kan være med her?
"Gratin er en rigtig god resteret - men kan selvfølgelig også laves af friske råvarer. Og man kan også komme kød, fisk eller skaldyr i, hvis man er bange for at grøntsagerne kommer til at fylde for meget.... (Opskrift herunder)
Grøntsagsgratin
1 blomkålshoved
3-4 gulerødder
200 g grønne bønner
150 g ærter (frost)
100 g smør
150 g mel
3 dl kogevand fra grøntsagerne
3 dl sødmælk
8 stk. æg
Salt og peber
Rasp + lidt ekstra smør
Skær grøntsagerne i mindre stykker og kog dem møre i letsaltet vand. Lad dem køle af. Gem 3 dl af kogevandet.
Smelt smørret i en gryde og pisk det sammen med melet. Spæd med grøntsagsvand og mælk mens der piskes.
Kog igennem nogle minutter. Tag gryden fra varmen, lad opbagningen køle lidt af og rør så æggeblommerne i.
Pisk æggehviderne stive og vend halvdelen i sammen med fyldet. Smag til med salt og peber. Vend resten af de piskede æggehvider i.
Kom blandingen i et smurt og raspdrysset ovnfast fad. Drys rasp over, kom lidt smørklatter på toppen hist og her og bag gratinen nederst i ovnen ved 175 grader i ca. 1 time. Serveres med rørt eller smeltet smør."
_________________
Jo mere uenig du er med en med debattør, jo mere pænt skal du skrive til ham/hende!
Sv: Grøntsagsgratin - som mormor lavede den
Admin skrev:
Mon ikke at Radikal kan være med her?
"Gratin er en rigtig god resteret - men kan selvfølgelig også laves af friske råvarer. Og man kan også komme kød, fisk eller skaldyr i, hvis man er bange for at grøntsagerne kommer til at fylde for meget.... (Opskrift herunder)
Grøntsagsgratin
1 blomkålshoved
3-4 gulerødder
200 g grønne bønner
150 g ærter (frost)
100 g smør
150 g mel
3 dl kogevand fra grøntsagerne
3 dl sødmælk
8 stk. æg
Salt og peber
Rasp + lidt ekstra smør
Skær grøntsagerne i mindre stykker og kog dem møre i letsaltet vand. Lad dem køle af. Gem 3 dl af kogevandet.
Smelt smørret i en gryde og pisk det sammen med melet. Spæd med grøntsagsvand og mælk mens der piskes.
Kog igennem nogle minutter. Tag gryden fra varmen, lad opbagningen køle lidt af og rør så æggeblommerne i.
Pisk æggehviderne stive og vend halvdelen i sammen med fyldet. Smag til med salt og peber. Vend resten af de piskede æggehvider i.
Kom blandingen i et smurt og raspdrysset ovnfast fad. Drys rasp over, kom lidt smørklatter på toppen hist og her og bag gratinen nederst i ovnen ved 175 grader i ca. 1 time. Serveres med rørt eller smeltet smør."
Vi i De Radikale mener, at den ret kunne jeg sikkert godt spise.
Radikal- Antal indlæg : 1724
Join date : 04/02/19
Side 1 af 1
Forumtilladelser:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum
|
|
Idag kl. 15:46 af Gæst
» Bliver Ukraine delt op i fremtiden?
Idag kl. 15:35 af Gæst
» Første muslimske borgmester.
Idag kl. 12:14 af ak31
» Sloppy Joe!
Idag kl. 11:41 af Nationalpigen
» Maj kulde gør laderne fulde?
Idag kl. 11:18 af ak31
» Så du pinsesolen danse?
Idag kl. 11:17 af Nationalpigen
» Svære opgaver!
Idag kl. 11:08 af ak31
» It svindel på Nettet?
Idag kl. 10:01 af Radikal
» Kevin Magnussen altid nummer sidst?
Idag kl. 08:43 af Admin