Søg
Seneste emner
Lasagne med pesto - en skøn "grøn" ret!
2 deltagere
Side 1 af 1
Lasagne med pesto - en skøn "grøn" ret!
Lasagne med pesto - en skøn "grøn" ret!
En god ret til Radikal?
"Der findes flere typer pesto, men den grønne pesto genovese, som stammer fra Ligurien i det nordlige Italien er nok den mest populære.
Her optræder den i en lækker grøntsagslasagne, som både kan laves som portionsanretninger og også i et større fad. (Opskrift herunder)
Lasagne al pesto
Pastadej:
250 g tipo 00
2 æg
2 æggeblommer
5 g salt
Ælt alle ingredienserne sammen (8-10 min) til en smidig dej. Lad dejen hvile i 30-40 minutter. Rul dejen ud i baner på 20-25 cm. på en pastamaskine.
Kog pastabanerne i saltet vand i 2 minutter. Køl dem derpå af i koldt vand og lad dem dryppe af på et viskestykke.
Bechamel:
1/2 l sødmælk
50 g smør
50 g mel
Salt og peber
Revet muskat
Smelt smørret i en gryde og rør melet i. Lad det bage af i et minuts tid uden at det tager farve. Tilsæt mælk under piskning. Lad saucen koge roligt igennem i et par minutter og smag så til med salt, peber og muskat.
Pesto:
Et stort bundt basilikum
2-3 fed hvidløg
20 g parmesan
5 g pinjekerner
250 g olivenolie
Kom alle ingredienser bortset fra olie i en blender. Kør mens olien tilsættes til en passende konsistens er opnået.
Fyld:
4 kartofler
En håndfuld grønne bønner
1-2 gulerødder
1 porre
1 spsk smør
Pinjekerner
Revet parmesan
Skræl kartoflerne og skær dem i små tern. Ligesådan med gulerødderne.
Skær de grønne bønner i mindre stykker.
Kog kartoffel- og gulerodstern og bønnestykker i letsaltet vand til de lige er møre. Skær porren i tynde ringe og steg dem roligt i smør til de falder sammen men ikke tager farve.
Hvis du laver individuelle lasagner smøres små portionstærteforme (el. lign.) med smør, hvorpå en bane pasta lægges på. (Se video) Kom en skefuld bechamel i bunden og derpå en skefuld porre, kartofler, bønner og gulerødder samt lidt pinjekerner.
Kom derpå en rundhåndet skefuld pesto ovenpå og drys med revet parmesan. Fold siderne af pastabanen ind over fyldet. Kom endnu en skefuld bechamel og parmesan på og fold det sidste stykke af pastabanerne ind over.
Kom en skefuld bechamel på toppen og drys med parmesan. Bag i en 180 grader varm ovn i ca. 15 minutter. Server med lidt ekstra pesto dryppet omkring de individuelle lasagner."
En god ret til Radikal?
"Der findes flere typer pesto, men den grønne pesto genovese, som stammer fra Ligurien i det nordlige Italien er nok den mest populære.
Her optræder den i en lækker grøntsagslasagne, som både kan laves som portionsanretninger og også i et større fad. (Opskrift herunder)
Lasagne al pesto
Pastadej:
250 g tipo 00
2 æg
2 æggeblommer
5 g salt
Ælt alle ingredienserne sammen (8-10 min) til en smidig dej. Lad dejen hvile i 30-40 minutter. Rul dejen ud i baner på 20-25 cm. på en pastamaskine.
Kog pastabanerne i saltet vand i 2 minutter. Køl dem derpå af i koldt vand og lad dem dryppe af på et viskestykke.
Bechamel:
1/2 l sødmælk
50 g smør
50 g mel
Salt og peber
Revet muskat
Smelt smørret i en gryde og rør melet i. Lad det bage af i et minuts tid uden at det tager farve. Tilsæt mælk under piskning. Lad saucen koge roligt igennem i et par minutter og smag så til med salt, peber og muskat.
Pesto:
Et stort bundt basilikum
2-3 fed hvidløg
20 g parmesan
5 g pinjekerner
250 g olivenolie
Kom alle ingredienser bortset fra olie i en blender. Kør mens olien tilsættes til en passende konsistens er opnået.
Fyld:
4 kartofler
En håndfuld grønne bønner
1-2 gulerødder
1 porre
1 spsk smør
Pinjekerner
Revet parmesan
Skræl kartoflerne og skær dem i små tern. Ligesådan med gulerødderne.
Skær de grønne bønner i mindre stykker.
Kog kartoffel- og gulerodstern og bønnestykker i letsaltet vand til de lige er møre. Skær porren i tynde ringe og steg dem roligt i smør til de falder sammen men ikke tager farve.
Hvis du laver individuelle lasagner smøres små portionstærteforme (el. lign.) med smør, hvorpå en bane pasta lægges på. (Se video) Kom en skefuld bechamel i bunden og derpå en skefuld porre, kartofler, bønner og gulerødder samt lidt pinjekerner.
Kom derpå en rundhåndet skefuld pesto ovenpå og drys med revet parmesan. Fold siderne af pastabanen ind over fyldet. Kom endnu en skefuld bechamel og parmesan på og fold det sidste stykke af pastabanerne ind over.
Kom en skefuld bechamel på toppen og drys med parmesan. Bag i en 180 grader varm ovn i ca. 15 minutter. Server med lidt ekstra pesto dryppet omkring de individuelle lasagner."
_________________
Jo mere uenig du er med en med debattør, jo mere pænt skal du skrive til ham/hende!
Radikal og ak31 synes godt om
Sv: Lasagne med pesto - en skøn "grøn" ret!
Admin skrev:Lasagne med pesto - en skøn "grøn" ret!
En god ret til Radikal?
"Der findes flere typer pesto, men den grønne pesto genovese, som stammer fra Ligurien i det nordlige Italien er nok den mest populære.
Her optræder den i en lækker grøntsagslasagne, som både kan laves som portionsanretninger og også i et større fad. (Opskrift herunder)
Lasagne al pesto
Pastadej:
250 g tipo 00
2 æg
2 æggeblommer
5 g salt
Ælt alle ingredienserne sammen (8-10 min) til en smidig dej. Lad dejen hvile i 30-40 minutter. Rul dejen ud i baner på 20-25 cm. på en pastamaskine.
Kog pastabanerne i saltet vand i 2 minutter. Køl dem derpå af i koldt vand og lad dem dryppe af på et viskestykke.
Bechamel:
1/2 l sødmælk
50 g smør
50 g mel
Salt og peber
Revet muskat
Smelt smørret i en gryde og rør melet i. Lad det bage af i et minuts tid uden at det tager farve. Tilsæt mælk under piskning. Lad saucen koge roligt igennem i et par minutter og smag så til med salt, peber og muskat.
Pesto:
Et stort bundt basilikum
2-3 fed hvidløg
20 g parmesan
5 g pinjekerner
250 g olivenolie
Kom alle ingredienser bortset fra olie i en blender. Kør mens olien tilsættes til en passende konsistens er opnået.
Fyld:
4 kartofler
En håndfuld grønne bønner
1-2 gulerødder
1 porre
1 spsk smør
Pinjekerner
Revet parmesan
Skræl kartoflerne og skær dem i små tern. Ligesådan med gulerødderne.
Skær de grønne bønner i mindre stykker.
Kog kartoffel- og gulerodstern og bønnestykker i letsaltet vand til de lige er møre. Skær porren i tynde ringe og steg dem roligt i smør til de falder sammen men ikke tager farve.
Hvis du laver individuelle lasagner smøres små portionstærteforme (el. lign.) med smør, hvorpå en bane pasta lægges på. (Se video) Kom en skefuld bechamel i bunden og derpå en skefuld porre, kartofler, bønner og gulerødder samt lidt pinjekerner.
Kom derpå en rundhåndet skefuld pesto ovenpå og drys med revet parmesan. Fold siderne af pastabanen ind over fyldet. Kom endnu en skefuld bechamel og parmesan på og fold det sidste stykke af pastabanerne ind over.
Kom en skefuld bechamel på toppen og drys med parmesan. Bag i en 180 grader varm ovn i ca. 15 minutter. Server med lidt ekstra pesto dryppet omkring de individuelle lasagner."
Vi i De Radikale mener, at den ret kan gå an til muslimerne og mig selv.
Radikal- Antal indlæg : 1724
Join date : 04/02/19
ak31 synes ikke godt om
Side 1 af 1
Forumtilladelser:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum
|
|
Idag kl. 16:32 af Gæst
» Taylor Swift?
Idag kl. 15:46 af Gæst
» Bliver Ukraine delt op i fremtiden?
Idag kl. 15:35 af Gæst
» Første muslimske borgmester.
Idag kl. 12:14 af ak31
» Sloppy Joe!
Idag kl. 11:41 af Nationalpigen
» Maj kulde gør laderne fulde?
Idag kl. 11:18 af ak31
» Så du pinsesolen danse?
Idag kl. 11:17 af Nationalpigen
» Svære opgaver!
Idag kl. 11:08 af ak31
» It svindel på Nettet?
Idag kl. 10:01 af Radikal