FRIT DEBATFORUM
Vil du reagere på denne meddelelse? Tilmeld dig forummet med et par klik eller log ind for at fortsætte.
Søg
 
 

Vis resultater som:
 


Rechercher Avanceret søgning

Seneste emner
» Bliver Ukraine delt op i fremtiden?
Jeg elsker Boller i karry! EmptyIdag kl. 17:36 af Jojo

» Første muslimske borgmester.
Jeg elsker Boller i karry! EmptyIdag kl. 17:30 af Jojo

» It svindel på Nettet?
Jeg elsker Boller i karry! EmptyIdag kl. 17:16 af Jojo

» Spis rugbrød
Jeg elsker Boller i karry! EmptyIdag kl. 17:08 af Jojo

» Taylor Swift?
Jeg elsker Boller i karry! EmptyIdag kl. 15:46 af Gæst

» Sloppy Joe!
Jeg elsker Boller i karry! EmptyIdag kl. 11:41 af Nationalpigen

» Maj kulde gør laderne fulde?
Jeg elsker Boller i karry! EmptyIdag kl. 11:18 af ak31

» Så du pinsesolen danse?
Jeg elsker Boller i karry! EmptyIdag kl. 11:17 af Nationalpigen

» Svære opgaver!
Jeg elsker Boller i karry! EmptyIdag kl. 11:08 af ak31


Jeg elsker Boller i karry!

4 deltagere

Go down

Jeg elsker Boller i karry! Empty Jeg elsker Boller i karry!

Indlæg af Admin Søn 31 Mar 2024, 10:39



"Retten behøver vist ikke nærmere introduktion - det er en klassiker, som de fleste godt kan lide.

Min version indeholder måske lidt flere krydderier, men det justerer du selvfølgelig selv. (Opskrift herunder - også på en hjemmelavet mango chutney)

Boller i karry

6-8 pers.

1 kg hakket flæsk (eller kalv og flæsk)
2 løg
2 æg
1 dl rasp
1 tsk. stødt spidskommen
2 tsk. stødt koriander
1-2 tsk. chilipulver
Ca. 12 g salt

Karrysovs:

2-3 løg
2 fed hvidløg
2-3 syrlige æbler i små tern
3 spsk. neutral olie
1 spsk. smør
2-3 spsk. god madras karry
2 spsk. mel
ca. 1 l hønsefond - måske lidt mere
1 spsk. frisk, hakket timian
4-5 laurbærblade
1/4 l fløde
evt. lidt sherryvinaigre
salt peber og lidt sukker
Evt. lidt sød chilisauce

Til farsen blandes det hakkede kød med revet løg og hvidløg, æg, rasp og krydderier. Steg eller kog evt. en lille prøvedelle for at checke om krydringen er tilpas.

Lad farsen sætte sig en halv times tid i køleskabet.

Form så farsen til boller på størrelse med en golfbold, eller måske lidt mindre. Kødbollerne simres i hønsebouillonen til de er faste og spændstige - ca 5-6 minutter, hvorpå de tages op og sættes til side.

Så laves karrysovsen.

Hak løgene relativt fint. Hak hvidløgene ganske fint. Svits dem i smør og olie, til de er bløde og gennemsigtige. Kom karryen ved og steg den med i et par minutter, mens der hele tiden røres.

Tilsæt melet og lad det bage igennem under omrøring. Hæld fonden fra kødbollerne ved lidt ad gangen mens der piskes. Lad saucen koge op.

Tilsæt timian, laurbærblade og æbletern og skru ned for varmen.

Lad sovsen koge roligt igennem i 15 minutter. Tilsæt fløde og lad sovsen koge op. Smag til med en lille smule sherryvinaigrette, salt, peber og lidt sukker. Prøv evt. også at smage til med lidt sød chilisauce, hvis du har en flaske i skabet....😉

Kom kødbollerne ned i sovsen og lad dem varme igennem.
Server med basmatiris og mango chutney.

Hjemmelavet mango chutney

5 mangofrugter (ca. 8-900 g frugtkød i ikke alt for små tern)
2 spsk. neutral olie
1 spsk. finthakket frisk ingefær
3 fed hvidløg, finthakket
1-2 røde chilier
1 tsk. stødt koriander
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. gurkemeje
1/2 tsk. stødt nellike
1/2 tsk. stødt kardemomme
1 tsk. kanel
salt efter smag
400 g sukker
2 1/2 dl lagereddike

Varm olien op i en gryde og svits ingefær, chili og hvidløg i et par minutter. Tilsæt krydderierne og lad dem stege med i et minuts tid.

Kom mangokødet ved sammen med sukker og eddike og bland godt. Bring det i kog og lad chutneyen simre i en times tid. Rør i den af og til, så den ikke brænder på i bunden.

Hvis den virker for tynd, koges den lidt længere. Man kan evt. tage lidt op på en underkop og sætte i køleskabet i et par minutter, så er det lettere at fornemme konsistensen."

_________________
Jo mere uenig du er med en med debattør, jo mere pænt skal du skrive til ham/hende! Smile
Admin
Admin
Admin

Antal indlæg : 9560
Join date : 21/09/17
Age : 71
Geografisk sted : Danmark

https://dinedebatter.danskforum.net

ak31 synes godt om

Tilbage til toppen Go down

Jeg elsker Boller i karry! Empty Sv: Jeg elsker Boller i karry!

Indlæg af Radikal Søn 31 Mar 2024, 15:53

Admin skrev:

"Retten behøver vist ikke nærmere introduktion - det er en klassiker, som de fleste godt kan lide.

Min version indeholder måske lidt flere krydderier, men det justerer du selvfølgelig selv. (Opskrift herunder - også på en hjemmelavet mango chutney)

Boller i karry

6-8 pers.

1 kg hakket flæsk (eller kalv og flæsk)
2 løg
2 æg
1 dl rasp
1 tsk. stødt spidskommen
2 tsk. stødt koriander
1-2 tsk. chilipulver
Ca. 12 g salt

Karrysovs:

2-3 løg
2 fed hvidløg
2-3 syrlige æbler i små tern
3 spsk. neutral olie
1 spsk. smør
2-3 spsk. god madras karry
2 spsk. mel
ca. 1 l hønsefond - måske lidt mere
1 spsk. frisk, hakket timian
4-5 laurbærblade
1/4 l fløde
evt. lidt sherryvinaigre
salt peber og lidt sukker
Evt. lidt sød chilisauce

Til farsen blandes det hakkede kød med revet løg og hvidløg, æg, rasp og krydderier. Steg eller kog evt. en lille prøvedelle for at checke om krydringen er tilpas.

Lad farsen sætte sig en halv times tid i køleskabet.

Form så farsen til boller på størrelse med en golfbold, eller måske lidt mindre. Kødbollerne simres i hønsebouillonen til de er faste og spændstige - ca 5-6 minutter, hvorpå de tages op og sættes til side.

Så laves karrysovsen.  

Hak løgene relativt fint. Hak hvidløgene ganske fint. Svits dem i smør og olie, til de er bløde og gennemsigtige. Kom karryen ved og steg den med i et par minutter, mens der hele tiden røres.

Tilsæt melet og lad det bage igennem under omrøring. Hæld fonden fra kødbollerne ved lidt ad gangen mens der piskes. Lad saucen koge op.

Tilsæt timian, laurbærblade og æbletern og skru ned for varmen.

Lad sovsen koge roligt igennem i 15 minutter. Tilsæt fløde og lad sovsen koge op. Smag til med en lille smule sherryvinaigrette, salt, peber og lidt sukker. Prøv evt. også at smage til med lidt sød chilisauce, hvis du har en flaske i skabet....😉

Kom kødbollerne ned i sovsen og lad dem varme igennem.
Server med basmatiris og mango chutney.

Hjemmelavet mango chutney

5 mangofrugter (ca. 8-900 g frugtkød i ikke alt for små tern)
2 spsk. neutral olie
1 spsk. finthakket frisk ingefær
3 fed hvidløg, finthakket
1-2 røde chilier
1 tsk. stødt koriander
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. gurkemeje
1/2 tsk. stødt nellike
1/2 tsk. stødt kardemomme
1 tsk. kanel
salt efter smag
400 g sukker
2 1/2 dl lagereddike

Varm olien op i en gryde og svits ingefær, chili og hvidløg i et par minutter. Tilsæt krydderierne og lad dem stege med i et minuts tid.

Kom mangokødet ved sammen med sukker og eddike og bland godt. Bring det i kog og lad chutneyen simre i en times tid. Rør i den af og til, så den ikke brænder på i bunden.

Hvis den virker for tynd, koges den lidt længere. Man kan evt. tage lidt op på en underkop og sætte i køleskabet i et par minutter, så er det lettere at fornemme konsistensen."

Vi i De Radikale mener føj for den da. Skift kødet ud med oksekød, så vores gode muslimer også kan være med til den ret. Shocked Very Happy
Radikal
Radikal

Antal indlæg : 1724
Join date : 04/02/19

Admin, ak31 og Me synes ikke godt om

Tilbage til toppen Go down

Jeg elsker Boller i karry! Empty Sv: Jeg elsker Boller i karry!

Indlæg af ak31 Søn 31 Mar 2024, 16:14

Radikal skrev:
Admin skrev:

"Retten behøver vist ikke nærmere introduktion - det er en klassiker, som de fleste godt kan lide.

Min version indeholder måske lidt flere krydderier, men det justerer du selvfølgelig selv. (Opskrift herunder - også på en hjemmelavet mango chutney)

Boller i karry

6-8 pers.

1 kg hakket flæsk (eller kalv og flæsk)
2 løg
2 æg
1 dl rasp
1 tsk. stødt spidskommen
2 tsk. stødt koriander
1-2 tsk. chilipulver
Ca. 12 g salt

Karrysovs:

2-3 løg
2 fed hvidløg
2-3 syrlige æbler i små tern
3 spsk. neutral olie
1 spsk. smør
2-3 spsk. god madras karry
2 spsk. mel
ca. 1 l hønsefond - måske lidt mere
1 spsk. frisk, hakket timian
4-5 laurbærblade
1/4 l fløde
evt. lidt sherryvinaigre
salt peber og lidt sukker
Evt. lidt sød chilisauce

Til farsen blandes det hakkede kød med revet løg og hvidløg, æg, rasp og krydderier. Steg eller kog evt. en lille prøvedelle for at checke om krydringen er tilpas.

Lad farsen sætte sig en halv times tid i køleskabet.

Form så farsen til boller på størrelse med en golfbold, eller måske lidt mindre. Kødbollerne simres i hønsebouillonen til de er faste og spændstige - ca 5-6 minutter, hvorpå de tages op og sættes til side.

Så laves karrysovsen.  

Hak løgene relativt fint. Hak hvidløgene ganske fint. Svits dem i smør og olie, til de er bløde og gennemsigtige. Kom karryen ved og steg den med i et par minutter, mens der hele tiden røres.

Tilsæt melet og lad det bage igennem under omrøring. Hæld fonden fra kødbollerne ved lidt ad gangen mens der piskes. Lad saucen koge op.

Tilsæt timian, laurbærblade og æbletern og skru ned for varmen.

Lad sovsen koge roligt igennem i 15 minutter. Tilsæt fløde og lad sovsen koge op. Smag til med en lille smule sherryvinaigrette, salt, peber og lidt sukker. Prøv evt. også at smage til med lidt sød chilisauce, hvis du har en flaske i skabet....😉

Kom kødbollerne ned i sovsen og lad dem varme igennem.
Server med basmatiris og mango chutney.

Hjemmelavet mango chutney

5 mangofrugter (ca. 8-900 g frugtkød i ikke alt for små tern)
2 spsk. neutral olie
1 spsk. finthakket frisk ingefær
3 fed hvidløg, finthakket
1-2 røde chilier
1 tsk. stødt koriander
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. gurkemeje
1/2 tsk. stødt nellike
1/2 tsk. stødt kardemomme
1 tsk. kanel
salt efter smag
400 g sukker
2 1/2 dl lagereddike

Varm olien op i en gryde og svits ingefær, chili og hvidløg i et par minutter. Tilsæt krydderierne og lad dem stege med i et minuts tid.

Kom mangokødet ved sammen med sukker og eddike og bland godt. Bring det i kog og lad chutneyen simre i en times tid. Rør i den af og til, så den ikke brænder på i bunden.

Hvis den virker for tynd, koges den lidt længere. Man kan evt. tage lidt op på en underkop og sætte i køleskabet i et par minutter, så er det lettere at fornemme konsistensen."

Vi i De Radikale mener føj for den da. Skift kødet ud med oksekød, så vores gode muslimer også kan være med til den ret. Shocked Very Happy

Hvis du gad at læse opskriften, står der flæsk og kalv.
Du kan da bare bruge kalvekød, så har du fine kødbiller til bolle i karry.
Oksekød duer ikke til denne ret.
Du burde skifte dit navn om til Negativ altid, så har jeg det bedst.  Jeg elsker Boller i karry! 1f42a  clown Jeg elsker Boller i karry! 1f42a clown  Jeg elsker Boller i karry! 1f42aclown   Jeg elsker Boller i karry! 1f42a clown


Sidst rettet af ak31 Man 01 Apr 2024, 10:22, rettet 1 gang

_________________
Der findes andre menesker end dem der er danske
De bor i huler og slås hele dagen
Det har vi li'godt aldrig nogensinde gjort
De varme lande er noget lort.

LØGNEN ER AT KVÆLE
SANDHED OG SIG SELV
ak31
ak31

Antal indlæg : 1565
Join date : 05/12/20

Tilbage til toppen Go down

Jeg elsker Boller i karry! Empty Sv: Jeg elsker Boller i karry!

Indlæg af Me Søn 31 Mar 2024, 16:59

Ja, grisen er et meget renligt dyr. Smile

_________________
Mig
Me
Me

Antal indlæg : 44
Join date : 13/01/24

Admin og ak31 synes godt om

Tilbage til toppen Go down

Jeg elsker Boller i karry! Empty Sv: Jeg elsker Boller i karry!

Indlæg af Sponsoreret inhold


Sponsoreret inhold


Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen


 
Forumtilladelser:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum