FRIT DEBATFORUM
Vil du reagere på denne meddelelse? Tilmeld dig forummet med et par klik eller log ind for at fortsætte.
Søg
 
 

Vis resultater som:
 


Rechercher Avanceret søgning

Seneste emner
» EM i fodbold!
Bøf på en søndag? EmptyIdag kl. 13:08 af 5D

» Er Danmark et velfærdssamfund?
Bøf på en søndag? EmptyIdag kl. 13:03 af 5D

» Farvel til jer
Bøf på en søndag? EmptyIdag kl. 12:56 af 5D

» Endnu et modbydeligt overfald på national politiker (Frankrig)
Bøf på en søndag? EmptyIdag kl. 11:51 af Den sorte Skjorte

» Jojo
Bøf på en søndag? EmptyIdag kl. 10:58 af Admin

» Staten mangler kompetente IT-folk
Bøf på en søndag? EmptyIdag kl. 09:39 af Radikal

» Nogle tanker to uger efter "overfaldet" på statsministeren
Bøf på en søndag? EmptyIgår kl. 20:22 af Kaffebarknægten

» GODT SOLHVERV
Bøf på en søndag? EmptyIgår kl. 18:30 af Unge Ulvdal

» Den super inteligente
Bøf på en søndag? EmptyIgår kl. 16:45 af Gæst


Bøf på en søndag?

3 deltagere

Go down

Bøf på en søndag? Empty Bøf på en søndag?

Indlæg af Admin Søn 26 Maj 2024, 09:48

Hakkebøf m. bløde løg, sovs, kartofler og frisk agurkesalat.



"Hakkebøffen er vel på de fleste danskeres top 10 liste over livretter. Den er i hvert fald på min.

Det er ikke rocket science at lave en hakkebøf, men der er måske alligevel nogle detaljer man godt kan ofre lidt ekstra tid på. (Opskrift herunder)

Hakkebøf m. bløde løg og agurkesalat

4 pers.

Til fond:

1 stort skalotteløg
1-2 gulerødder
En dusk persille
En dusk timian
2 laurbærblade
2 spsk olivenolie
1 lille spsk koncentreret tomatpuré
1 spsk sherryvinaigre (evt. lidt mere til tilsmagning)
8 dl oksebouillon (flydende koncentreret blandet med vand)

Hak løg og gulerødder fint. Rist dem af i lidt olie i en gryde. Kom persille, timian og laurbærblade ved og steg videre et par minutter.

Kom tomatpuré ved og rist det af et minuts tid. Kom sherryvinaigre ved og kog det næsten væk.

Kom oksebouillon ved og lad fonden simre til der er ca. 4-5 dl tilbage. Si fonden over i en skål og kasser indholdet af sigten.

Til bøffer og sovs:

Ca. 700 g hakket oksekød med en fedtprocent på ca. 20. (F.eks hakket tykkam og spidsbryst)
4 løg
Smør og olie
Salt og peber
1 - 1 1/2 spsk mel
2 dl fløde
Et stænk engelsk sauce
Et stænk soya
Kulør
Lidt sukker
Salt og peber


Del løgene i halve og skær dem derpå i tynde skiver. Steg dem gyldne og bløde i smør og olie.

Giv dem lidt salt i begyndelsen, det hjælper dem med at smide væden. Når løgene er klar tages de af panden og over en lille sigte.

Hold sigten over panden og pres med en grydeske så det meste af fedtstoffet ryger tilbage i panden. Sæt løgene til side og hold dem lune.

Form det hakkede kød til fire hakkebøffer. Krydr dem med salt og peber og steg dem i fedtstoffet i løgpanden. Giv dem 3-4 minutter på hver side ved jævn varme. Tag dem derpå af panden og og hold dem varme.

Herefter laves sovsen i panden: Drys melet i fedtstoffet og lad det bage af under omrøring. Spæd med fonden mens der piskes.

Tilsæt fløde og lad det koge op. Giv saucen en passende mængde kulør, og smag den så til med salt og peber, lidt engelsk sauce, et stænk soya, en anelse sukker og evt. et par dråber sherryvinaigre, hvis den mangler lidt syre.

Kom bøfferne tilbage i panden og lad dem hygge sig i sovsen i nogle minutter. Kom de bløde løg overpå bøfferne.

Server med kogte kartofler vendt i lidt smør og finthakket persille, samt frisk agurkesalat.

Agurkesalat:

1 stor agurk
3 dl lagereddike
2 dl vand
1-2 dl sukker (efter smag)
1 tsk salt
Rigeligt friskkværnet peber

Snit agurken i tynde skiver - evt. på råkostjernet. Kom agurkeskiverne i en skål og lad dem trække en times tid med lidt salt.

Bland eddike og vand og opløs sukker og salt i blandingen. Kværn rigeligt med peber i lagen.

Når agurkeskiverne har trukket med salt, vrides de af for saft og kommes i lagen. Sæt agurkesalaten på køl, gerne i nogle timer inden den skal spises."

_________________
Jo mere uenig du er med en med debattør, jo mere pænt skal du skrive til ham/hende! Smile
Admin
Admin
Admin

Antal indlæg : 9757
Join date : 21/09/17
Age : 71
Geografisk sted : Danmark

https://dinedebatter.danskforum.net

Tilbage til toppen Go down

Bøf på en søndag? Empty Sv: Bøf på en søndag?

Indlæg af Radikal Søn 26 Maj 2024, 14:36

Admin skrev:Hakkebøf m. bløde løg, sovs, kartofler og frisk agurkesalat.



"Hakkebøffen er vel på de fleste danskeres top 10 liste over livretter. Den er i hvert fald på min.

Det er ikke rocket science at lave en hakkebøf, men der er måske alligevel nogle detaljer man godt kan ofre lidt ekstra tid på. (Opskrift herunder)

Hakkebøf m. bløde løg og agurkesalat

4 pers.

Til fond:

1 stort skalotteløg
1-2 gulerødder
En dusk persille
En dusk timian
2 laurbærblade
2 spsk olivenolie
1 lille spsk koncentreret tomatpuré
1 spsk sherryvinaigre (evt. lidt mere til tilsmagning)
8 dl oksebouillon (flydende koncentreret blandet med vand)

Hak løg og gulerødder fint. Rist dem af i lidt olie i en gryde. Kom persille, timian og laurbærblade ved og steg videre et par minutter.

Kom tomatpuré ved og rist det af et minuts tid. Kom sherryvinaigre ved og kog det næsten væk.

Kom oksebouillon ved og lad fonden simre til der er ca. 4-5 dl tilbage. Si fonden over i en skål og kasser indholdet af sigten.

Til bøffer og sovs:

Ca. 700 g hakket oksekød med en fedtprocent på ca. 20. (F.eks hakket tykkam og spidsbryst)
4 løg
Smør og olie
Salt og peber
1 - 1 1/2 spsk mel
2 dl fløde
Et stænk engelsk sauce
Et stænk soya
Kulør
Lidt sukker
Salt og peber


Del løgene i halve og skær dem derpå i tynde skiver. Steg dem gyldne og bløde i smør og olie.

Giv dem lidt salt i begyndelsen, det hjælper dem med at smide væden. Når løgene er klar tages de af panden og over en lille sigte.

Hold sigten over panden og pres med en grydeske så det meste af fedtstoffet ryger tilbage i panden. Sæt løgene til side og hold dem lune.

Form det hakkede kød til fire hakkebøffer. Krydr dem med salt og peber og steg dem i fedtstoffet i løgpanden. Giv dem 3-4 minutter på hver side ved jævn varme. Tag dem derpå af panden og og hold dem varme.

Herefter laves sovsen i panden: Drys melet i fedtstoffet og lad det bage af under omrøring. Spæd med fonden mens der piskes.

Tilsæt fløde og lad det koge op. Giv saucen en passende mængde kulør, og smag den så til med salt og peber, lidt engelsk sauce, et stænk soya, en anelse sukker og evt. et par dråber sherryvinaigre, hvis den mangler lidt syre.

Kom bøfferne tilbage i panden og lad dem hygge sig i sovsen i nogle minutter. Kom de bløde løg overpå bøfferne.

Server med kogte kartofler vendt i lidt smør og finthakket persille, samt frisk agurkesalat.

Agurkesalat:

1 stor agurk
3 dl lagereddike
2 dl vand
1-2 dl sukker (efter smag)
1 tsk salt
Rigeligt friskkværnet peber

Snit agurken i tynde skiver - evt. på råkostjernet. Kom agurkeskiverne i en skål og lad dem trække en times tid med lidt salt.

Bland eddike og vand og opløs sukker og salt i blandingen. Kværn rigeligt med peber i lagen.

Når agurkeskiverne har trukket med salt, vrides de af for saft og kommes i lagen. Sæt agurkesalaten på køl, gerne i nogle timer inden den skal spises."

Vi i De Radikale mener, at I Danmark er stort set alt kyllingekød halalslagtet, mens det varierer for både svin, kalv og okse. Så vis oksen er halalslagtet, kan du servere den for muslimer. Shocked Very Happy
Radikal
Radikal

Antal indlæg : 1831
Join date : 04/02/19

Tilbage til toppen Go down

Bøf på en søndag? Empty Sv: Bøf på en søndag?

Indlæg af ak31 Søn 26 Maj 2024, 15:58

Radikal.

Hvorfor gentager du i hver eneste madopskrift, hvad der er tilladt for muslimer? Jeg er 100 % sikker på, at enhver muslim ved hvad de må spise.
For resten tror jeg ikke gris er halal slagtet, da muslimer ikke spiser gris.   Bøf på en søndag? 1f42a  Bøf på en søndag? 1f42a  Bøf på en søndag? 1f437

_________________
Der findes andre menesker end dem der er danske
De bor i huler og slås hele dagen
Det har vi li'godt aldrig nogensinde gjort
De varme lande er noget lort.

LØGNEN ER AT KVÆLE
SANDHED OG SIG SELV
ak31
ak31

Antal indlæg : 1603
Join date : 05/12/20

Tilbage til toppen Go down

Bøf på en søndag? Empty Sv: Bøf på en søndag?

Indlæg af Gæst Søn 26 Maj 2024, 18:42

Jeg ved ikke om vores skaft koteletter var halal slagtede, men de smagte godt.
Købt in Meny idag og deres kvalitet er altid godt Very Happy

Gæst
Gæst


Tilbage til toppen Go down

Bøf på en søndag? Empty Sv: Bøf på en søndag?

Indlæg af Sponsoreret inhold


Sponsoreret inhold


Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen


 
Forumtilladelser:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum