FRIT DEBATFORUM
Vil du reagere på denne meddelelse? Tilmeld dig forummet med et par klik eller log ind for at fortsætte.
Søg
 
 

Vis resultater som:
 


Rechercher Avanceret søgning

Seneste emner
» Muslimer får magt i britisk politik
Bøfsandwich på en søndag! EmptyIdag kl. 19:13 af Gæst

» Abortgrænsen hæves!
Bøfsandwich på en søndag! EmptyIdag kl. 10:29 af Radikal

» 5. maj 1945!
Bøfsandwich på en søndag! EmptyIdag kl. 10:28 af ak31

» Svære opgaver!
Bøfsandwich på en søndag! EmptyIdag kl. 10:20 af ak31

» Forloren and - med sovs, brunede kartofler og rødkål!
Bøfsandwich på en søndag! EmptyIdag kl. 10:17 af Radikal

» ClamAV antivirus til Linux?
Bøfsandwich på en søndag! EmptyIdag kl. 10:11 af Radikal

» Biden: Islamkritik en psykisk sygdom!
Bøfsandwich på en søndag! EmptyIdag kl. 08:40 af Gæst

» Det første store togrøveri!
Bøfsandwich på en søndag! EmptyIdag kl. 08:08 af Admin

» Flightplan - Datter forsvundet på fly!
Bøfsandwich på en søndag! EmptyIgår kl. 15:12 af Admin


Bøfsandwich på en søndag!

Go down

Bøfsandwich på en søndag! Empty Bøfsandwich på en søndag!

Indlæg af Admin Søn 22 Jan 2023, 08:37

Bøfsandwich med brun sovs!



Opskrift herunder:

"Bøfsandwich m. brun sovs

4 pers.

Begynd med sovsen:

Brun sovs

1 l oksefond (lavet af koncentrat)
1 løg
1 gulerod
Olivenolie
1 lille krydderbuket af timian, laurbær, persille
2-3 spsk. sherryvinaigre
1 spsk. tomatpure
2 spsk. hvedemel
2 spsk. smør
2 dl piskefløde
salt, peber og sukker
lidt kulør

Hak løg og gulerod fint og sautér dem i lidt olivenolie til de tager falder sammen og tager lidt farve. Kom eddike på, og lad det koge væk. Kom tomatpuréen på og rist den med i et minuts tid. Hæld fond på, og lad det simre roligt sammen med krydderbuketten i en halv times tid.

I en anden gryde laves en opbagning af smør og mel. Den skal ende med at have en farve som lys karamel. Hæld den siede fond over mens der piskes. Lad saucen koge roligt igennem i ca. 10 minutter.

Tilsæt fløde, kog igennem og smag til med salt, peber og lidt sukker. Giv evt. saucen lidt kulør. Saucen kan også smages til med lidt engelsk sauce.

Bøffer og bløde løg:

6-800 g hakket oksekød (Gerne en blanding af filet, tværreb og spidsbryst)
2-3 løg
Olivenolie
Smør
Salt og peber

Få slagteren til at hakke - eller gør det selv. Form fire hakkebøffer som krydres med salt og peber. Skær løgene i halve og derpå i tynde skiver. Kom olie og smør på panden og steg løgene gyldne. Tag dem op og sæt dem til side. Steg derpå hakkebøfferne i ca. 2-3 minutter pr. side.

Remoulade

4 spsk mayonnaise
1 1/2 - 2 spsk findelt piccalilly
2 tsk finthakkede kapers
1 spsk fintsnittet purløg

Rør det hele sammen og smag til med salt og peber.

Sprøde løgringe

2-3 salatløg
75 g mel
75 g kartoffelmel
75 g maizena
1 tsk bagepulver
Salt og peber
Ca. 2 1/2 dl øl
Panko
Olie til friture

Pil løgene og skær dem i ringe på ca. 1 cm. Skil ringene ad og check at der ikke er nogen hinder tilbage.

Bland mel, kartoffelmel, majsmel, bagepulver og salt og peber. Tilsæt øl mens der røres til dejen har en konsistens som en ikke alt for tynd pandekagedej.

Dyp løgringene i dejen og derpå i panko. Læg dem på en rist efterhånden som de bliver panerede. Varm olien op til ca. 185 grader og friter løgringene i hold indtil de er gyldne og sprøde. Lad dem dryppe af på køkkenrulle, drys dem med lidt salt og server dem hurtigt.

Desuden:

Ketchup
Fransk sennep
Syltede rødbeder
Syltede agurker
Rå løg
Bløde løg
Burgerboller

Burgerbollerne ristes på skærefladen, og der kommes remoulade og ketchup på begge. Underbollen belægges med skiver af syltede rødbeder, syltede agurker og rå løg. Derpå kommes bøffen med bløde løg ovenpå.

Slut af med overbollen og hæld en gavmild mængde brun sovs over bøfsandwich’en. Afslut med sprøde løgringe på toppen. Server med det samme."

_________________
Jo mere uenig du er med en med debattør, jo mere pænt skal du skrive til ham/hende! Smile
Admin
Admin
Admin

Antal indlæg : 9492
Join date : 21/09/17
Age : 71
Geografisk sted : Danmark

https://dinedebatter.danskforum.net

Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen


 
Forumtilladelser:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum