Søg
Seneste emner
Pad thai - en thailandsk klassiker!
Side 1 af 1
Pad thai - en thailandsk klassiker!
Har du været i Thailand på ferie, så har du måske fået serveret denne ret!
"Lynstegte nudler med rejer, tofu, bønnespirer og en masse andet godt!
(Opskrift herunder)
Pad Thai
400 g risnudler
2-3 tsk. frisk galanga
2-4 spsk. frisk ingefær
1-2 rød chili (efter smag)
2 tsk rejepasta
2 skalotteløg
4-5 fed hvidløg
20-25 stk. Tigerrejer
150 g fast tofu
6 spsk. rå jordnødder
3-4 spsk. soyasauce
3-4 spsk. fiskesauce
2-3 tsk. tamarind-pasta med top
3-4 spsk. palmesukker (el. kokossukker)
Endvidere:
4 stk. æg
1 bakke bønnespirer
1 bundt kinesisk purløg - evt. ramsløg eller forårsløg
Inden retten tilberedes forbereder man sig ved at finhakke galanga, ingefær, hvidløg, skalotteløg, chili og forårsløg, riste og hakke jordnødderne og til sidst overhælde risnudlerne med kogende vand. De bliver klar, mens man laver retten.
Bland soyasauce, fishsauce, tamarind-pasta og palmesukker. Smag til - den skal balancere mellem surt, sødt og salt.
I en varm wok med 3-4 spsk hed olie steges hvidløg, galanga, ingefær, chili og rejepasta. Rejer og tofustykker kommes ved og steger med et minut eller to. Så kommes nudlerne ved og derpå saucen. Lynsteg et minuts tid, mens alt blandes.
Pisk æggene sammen. Flyt nudlerne over til en side og kom æggene i wok’en. Steg dem til de sætter sig, og bland så med det øvrige.
Til sidst vendes hakkede peanuts, snittet kinesisk purløg og bønnespirer i retten og der serveres med ekstra bønnespirer, drys af peanuts og en halv lime til at dryppe med."
"Lynstegte nudler med rejer, tofu, bønnespirer og en masse andet godt!
(Opskrift herunder)
Pad Thai
400 g risnudler
2-3 tsk. frisk galanga
2-4 spsk. frisk ingefær
1-2 rød chili (efter smag)
2 tsk rejepasta
2 skalotteløg
4-5 fed hvidløg
20-25 stk. Tigerrejer
150 g fast tofu
6 spsk. rå jordnødder
3-4 spsk. soyasauce
3-4 spsk. fiskesauce
2-3 tsk. tamarind-pasta med top
3-4 spsk. palmesukker (el. kokossukker)
Endvidere:
4 stk. æg
1 bakke bønnespirer
1 bundt kinesisk purløg - evt. ramsløg eller forårsløg
Inden retten tilberedes forbereder man sig ved at finhakke galanga, ingefær, hvidløg, skalotteløg, chili og forårsløg, riste og hakke jordnødderne og til sidst overhælde risnudlerne med kogende vand. De bliver klar, mens man laver retten.
Bland soyasauce, fishsauce, tamarind-pasta og palmesukker. Smag til - den skal balancere mellem surt, sødt og salt.
I en varm wok med 3-4 spsk hed olie steges hvidløg, galanga, ingefær, chili og rejepasta. Rejer og tofustykker kommes ved og steger med et minut eller to. Så kommes nudlerne ved og derpå saucen. Lynsteg et minuts tid, mens alt blandes.
Pisk æggene sammen. Flyt nudlerne over til en side og kom æggene i wok’en. Steg dem til de sætter sig, og bland så med det øvrige.
Til sidst vendes hakkede peanuts, snittet kinesisk purløg og bønnespirer i retten og der serveres med ekstra bønnespirer, drys af peanuts og en halv lime til at dryppe med."
_________________
Jo mere uenig du er med en med debattør, jo mere pænt skal du skrive til ham/hende!
![Smile](https://2img.net/i/fa/i/smiles/icon_smile.gif)
Side 1 af 1
Forumtilladelser:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum
|
|
» SPACE 1999 - Brian the Brain!
» Pad thai - en thailandsk klassiker!
» Jeg savner ABBAś total musik!
» The Saint - The Organisation Man!
» Coop lukker flere butikker!
» The Persuaders - Overture!
» SPACE 1999 - One Moment of Humanity
» Dræber-asteroide suser forbi Jorden i aften!