FRIT DEBATFORUM
Vil du reagere på denne meddelelse? Tilmeld dig forummet med et par klik eller log ind for at fortsætte.
Søg
 
 

Vis resultater som:
 


Rechercher Avanceret søgning

Seneste emner
» The Day Time Ended - Eventyr, Sci-Fi
Pad thai - en thailandsk klassiker! EmptyIdag kl. 09:24 af Oliver

» SPACE 1999 - Brian the Brain!
Pad thai - en thailandsk klassiker! EmptyIgår kl. 15:36 af Admin

» Pad thai - en thailandsk klassiker!
Pad thai - en thailandsk klassiker! EmptySøn 30 Jun 2024, 09:19 af Admin

» Jeg savner ABBAś total musik!
Pad thai - en thailandsk klassiker! EmptySøn 30 Jun 2024, 09:02 af Admin

» The Saint - The Organisation Man!
Pad thai - en thailandsk klassiker! EmptySøn 30 Jun 2024, 08:51 af Admin

» Coop lukker flere butikker!
Pad thai - en thailandsk klassiker! EmptyLør 29 Jun 2024, 11:27 af Alis

» The Persuaders - Overture!
Pad thai - en thailandsk klassiker! EmptyLør 29 Jun 2024, 08:31 af Admin

» SPACE 1999 - One Moment of Humanity
Pad thai - en thailandsk klassiker! EmptyFre 28 Jun 2024, 08:40 af Admin

» Dræber-asteroide suser forbi Jorden i aften!
Pad thai - en thailandsk klassiker! EmptyTors 27 Jun 2024, 16:38 af Admin


Pad thai - en thailandsk klassiker!

Go down

Pad thai - en thailandsk klassiker! Empty Pad thai - en thailandsk klassiker!

Indlæg af Admin Søn 30 Jun 2024, 09:19

Har du været i Thailand på ferie, så har du måske fået serveret denne ret!



"Lynstegte nudler med rejer, tofu, bønnespirer og en masse andet godt!
(Opskrift herunder)

Pad Thai

400 g risnudler
2-3 tsk. frisk galanga
2-4 spsk. frisk ingefær
1-2 rød chili (efter smag)
2 tsk rejepasta
2 skalotteløg
4-5 fed hvidløg
20-25 stk. Tigerrejer
150 g fast tofu
6 spsk. rå jordnødder

3-4 spsk. soyasauce
3-4 spsk. fiskesauce
2-3 tsk. tamarind-pasta med top
3-4 spsk. palmesukker (el. kokossukker)

Endvidere:
4 stk. æg
1 bakke bønnespirer
1 bundt kinesisk purløg - evt. ramsløg eller forårsløg

Inden retten tilberedes forbereder man sig ved at finhakke galanga, ingefær, hvidløg, skalotteløg, chili og forårsløg, riste og hakke jordnødderne og til sidst overhælde risnudlerne med kogende vand. De bliver klar, mens man laver retten.

Bland soyasauce, fishsauce, tamarind-pasta og palmesukker. Smag til - den skal balancere mellem surt, sødt og salt.

I en varm wok med 3-4 spsk hed olie steges hvidløg, galanga, ingefær, chili og rejepasta. Rejer og tofustykker kommes ved og steger med et minut eller to. Så kommes nudlerne ved og derpå saucen. Lynsteg et minuts tid, mens alt blandes.

Pisk æggene sammen. Flyt nudlerne over til en side og kom æggene i wok’en. Steg dem til de sætter sig, og bland så med det øvrige.

Til sidst vendes hakkede peanuts, snittet kinesisk purløg og bønnespirer i retten og der serveres med ekstra bønnespirer, drys af peanuts og en halv lime til at dryppe med."

_________________
Jo mere uenig du er med en med debattør, jo mere pænt skal du skrive til ham/hende! Smile
Admin
Admin
Admin

Antal indlæg : 9822
Join date : 21/09/17
Age : 71
Geografisk sted : Danmark

https://dinedebatter.danskforum.net

Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen


 
Forumtilladelser:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum