FRIT DEBATFORUM
Vil du reagere på denne meddelelse? Tilmeld dig forummet med et par klik eller log ind for at fortsætte.
Søg
 
 

Vis resultater som:
 


Rechercher Avanceret søgning

Seneste emner
» Chili con carne i dag!
Forårsruller nu? EmptyIgår kl. 19:09 af ak31

» Svære opgaver!
Forårsruller nu? EmptyIgår kl. 18:56 af ak31

» Musik skandale.
Forårsruller nu? EmptyIgår kl. 18:54 af ak31

» Bidens vej til plejehjemmet?
Forårsruller nu? EmptyIgår kl. 18:05 af Jojo

» Biden: Islamkritik en psykisk sygdom!
Forårsruller nu? EmptyIgår kl. 17:58 af Jojo

» De 48 selvfede sozi'ers erklæring
Forårsruller nu? EmptyIgår kl. 12:43 af Kwai1448

» It svindel på Nettet?
Forårsruller nu? EmptyIgår kl. 11:27 af Radikal

» Top 4 Julio Iglesias!
Forårsruller nu? EmptyIgår kl. 09:39 af Admin

» A Bullet For The General - Western cowboyfilm!
Forårsruller nu? EmptyIgår kl. 09:09 af Admin


Forårsruller nu?

2 deltagere

Go down

Forårsruller nu? Empty Forårsruller nu?

Indlæg af Admin Søn 28 Apr 2024, 09:42

I dag siger meteorologerne at det er blevet forår!?

Forårsruller (Spring rolls) - altid en favorit!



Denne udgave er med hjemmelavede svøb, men du kan sagtens nøjes med at lave fyldet og så bruge færdige forårsrullesvøb. (Opskrift herunder)

Hjemmelavede forårsruller

Dej til ca. 8 ruller:

200 gram hvedemel
100 gram maizena
2 tsk salt
2 spsk neutral olie
2 æg
3 dl vand - måske lidt mere.

Mel, maizena, salt, olie og æg piskes sammen i en skål. Vandet tilsættes lidt ad gangen mens der piskes. Dejen skal være helt glat.

En stor tefalpande varmes op og pensles med lidt olie. Den skal ikke være rygende varm, bare varm nok til at dejen vil sætte sig, når den har været på et øjeblik.

Kom ikke for meget dej på panden, og prøv at fordele et tyndt lag med en bagepensel.

Pandekagerne skal kun bages på den ene side og tages af så snart den har sat sig.
Læg pandekagerne i en stabel og skær dem til så de bliver firkantede.


Fyld:

300 g hakket svinekød
250 g tigerrejer
2 gulerødder
4-5 forårsløg
Ca. 400 g kinakål
6-8 shiitakesvampe eller østershatte
1-2 røde chili
2 spskf. finthakket frisk ingefær
2-3 fed hvidløg
Risvin - kan erstattes af sherry eller Noilly Prat
Soyasovs
Sød soyasovs (Ketjap Manis)
Chilisovs
Salt og peber
3-4 spskf. neutral olie
Lidt maizena og vand til “klister”
Olie til friture

Det er nødvendigt at forberede alle grøntsagerne, før man går i gang. Hak hvidløg, ingefær og chili og sæt til side.

Rens forårsløg og skær dem fint ud. Riv guleroden på den grove side af råkostjernet. Rens og finhak svampene og snit kinakålen fint. Hak rejerne. Det bedste er at bruge rå rejer (afskallede), men kogte kan godt gå an.

Når alt er forberedt, varmes olien op i en wok eller en stor stegepande. Når olien er rygende varm, kommes hvidløg, chili og ingefær ved og steges et øjeblik.

Så tilsættes det hakkede svinekød, som steges, mens det bearbejdes med en paletkniv, så der ikke danner sig klumper. Kom rejerne ved og steg dem med et øjeblik.

Tilsæt svampe, gulerødder og forårsløg og steg dem med, til de begynder at falde sammen og tilsæt så kinakål og steg det med til det falder sammen.

Bland det hele grundigt og smag så til med soya, sød soya, risvin eller Noilly Prat, chilisovs og salt og peber. Lad blandingen simre til det meste af væsken er fordampet.

Lad blandingen køle helt af.

Så lægger man en plade forårsrulledej på bordet, således at en af spidserne peger mod én selv.

Læg et par skefulde af fyldet på dejen og rul den temmelig stramt sammen. Undervejs foldes de snipper, der peger ud til siderne, ind.

Den sidste snip pensles med blandingen af maizena og vand. Læg rullerne til side, efterhånden som de bliver færdige, med sammenføjningen nedad.

Varm olien op til 180 grader og fritér rullerne i omgange, til de er sprøde og lysebrune. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir, og servér dem med den dip du foretrækker.

PS: - hvis der skulle blive fyld tilovers kan du f.eks bruge det til fyld i en omelet, eller du kan blande det i stegte ris. 👌😊


_________________
Jo mere uenig du er med en med debattør, jo mere pænt skal du skrive til ham/hende! Smile
Admin
Admin
Admin

Antal indlæg : 9511
Join date : 21/09/17
Age : 71
Geografisk sted : Danmark

https://dinedebatter.danskforum.net

ak31 synes godt om

Tilbage til toppen Go down

Forårsruller nu? Empty Sv: Forårsruller nu?

Indlæg af Radikal Man 29 Apr 2024, 17:20

Admin skrev:I dag siger meteorologerne at det er blevet forår!?

Forårsruller (Spring rolls) - altid en favorit!



Denne udgave er med hjemmelavede svøb, men du kan sagtens nøjes med at lave fyldet og så bruge færdige forårsrullesvøb. (Opskrift herunder)

Hjemmelavede forårsruller

Dej til ca. 8 ruller:

200 gram hvedemel
100 gram maizena
2 tsk salt
2 spsk neutral olie
2 æg
3 dl vand - måske lidt mere.

Mel, maizena, salt, olie og æg piskes sammen i en skål. Vandet tilsættes lidt ad gangen mens der piskes. Dejen skal være helt glat.

En stor tefalpande varmes op og pensles med lidt olie. Den skal ikke være rygende varm, bare varm nok til at dejen vil sætte sig, når den har været på et øjeblik.

Kom ikke for meget dej på panden, og prøv at fordele et tyndt lag med en bagepensel.

Pandekagerne skal kun bages på den ene side og tages af så snart den har sat sig.
Læg pandekagerne i en stabel og skær dem til så de bliver firkantede.


Fyld:

300 g hakket svinekød
250 g tigerrejer
2 gulerødder
4-5 forårsløg
Ca. 400 g kinakål
6-8 shiitakesvampe eller østershatte
1-2 røde chili
2 spskf. finthakket frisk ingefær
2-3 fed hvidløg
Risvin - kan erstattes af sherry eller Noilly Prat
Soyasovs
Sød soyasovs (Ketjap Manis)
Chilisovs
Salt og peber
3-4 spskf. neutral olie
Lidt maizena og vand til “klister”
Olie til friture

Det er nødvendigt at forberede alle grøntsagerne, før man går i gang. Hak hvidløg, ingefær og chili og sæt til side.

Rens forårsløg og skær dem fint ud. Riv guleroden på den grove side af råkostjernet. Rens og finhak svampene og snit kinakålen fint. Hak rejerne. Det bedste er at bruge rå rejer (afskallede), men kogte kan godt gå an.

Når alt er forberedt, varmes olien op i en wok eller en stor stegepande. Når olien er rygende varm, kommes hvidløg, chili og ingefær ved og steges et øjeblik.

Så tilsættes det hakkede svinekød, som steges, mens det bearbejdes med en paletkniv, så der ikke danner sig klumper. Kom rejerne ved og steg dem med et øjeblik.

Tilsæt svampe, gulerødder og forårsløg og steg dem med, til de begynder at falde sammen og tilsæt så kinakål og steg det med til det falder sammen.

Bland det hele grundigt og smag så til med soya, sød soya, risvin eller Noilly Prat, chilisovs og salt og peber. Lad blandingen simre til det meste af væsken er fordampet.

Lad blandingen køle helt af.

Så lægger man en plade forårsrulledej på bordet, således at en af spidserne peger mod én selv.

Læg et par skefulde af  fyldet på dejen og rul den temmelig stramt sammen. Undervejs foldes de snipper, der peger ud til siderne, ind.

Den sidste snip pensles med blandingen af maizena og vand. Læg rullerne til side, efterhånden som de bliver færdige, med sammenføjningen nedad.

Varm olien op til 180 grader og fritér rullerne i omgange, til de er sprøde og lysebrune. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir, og servér dem med den dip du foretrækker.

PS: - hvis der skulle blive fyld tilovers kan du f.eks bruge det til fyld i en omelet, eller du kan blande det i stegte ris. 👌😊


Sprøde forårsruller med oksekød og grøntsager må muslimer godt spise. Dog ikke hvis der er svinekød i. Hvis oksekødet kommer fra halalslagtet dyr, er det Halal - tilladt. Shocked Very Happy
https://gourministeriet.dk/sproede-foraarsruller-med-oksekoed-og-groentsager/
Radikal
Radikal

Antal indlæg : 1705
Join date : 04/02/19

ak31 synes ikke godt om

Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen


 
Forumtilladelser:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum