Søg
Seneste emner
Chicken curry - kylling i karry på indisk!
Side 1 af 1
Chicken curry - kylling i karry på indisk!
"Noget helt andet end vores hjemlige kylling i karry, men virkelig lækkert ikke mindst med friskbagte paratha. (Opskrift herunder)
Chicken curry
800 g kyllingefilet
3 spsk neutral olie
5 hele nelliker
2-3 alm. kardemomme
2 laurbærblade
15-20 sorte peberkorn
3 mellemstore finthakkede rødløg
2 dåser hakkede, flåede tomater
1 stor spsk. hakket hvidløg
1 stor spsk. hakket frisk ingefær
Salt
1/2 spsk stødt kanel
1/2 spsk chilipulver
1/2 spsk. gurkemeje
2 tsk. stødt spidskommen
2 tsk. stødt koriander
1 tsk. garam marsala
2-3 grønne chili (eller efter smag)
4-5 dl. hønsefond
Frisk koriander
Nelliker, laurbærblade, peberkorn og kardemomme sauteres i 3 spsk. olie i et lille minuts tid i en pande med høj kant. Tilsæt de hakkede løg og lad dem stege med til de falder sammen.
Tilsæt hakket hvidløg, ingefær og finthakket grøn chili. Mængden af chili kan justeres, hvis man gerne vil have en stærkere karry. Lad de hele stege roligt under omrøring til løgene begynder at få lidt farve. Tilsæt de flåede, hakkede tomater og lad blandingen koge roligt til al væden er forsvundet og olien begynder at udskille sig.
Kom indholdet af panden i en blender og blend massen til en jævn pasta. Kom pastaen tilbage i panden og tilsæt kanel, chilipulver, stødt koriander, stødt spidskommen og garam marsala. Lad det hele stege igennem i nogle minutter.
Tilsæt lidt hønsefond så pastaen bliver lidt mere flydende og kom så kyllingen skåret i mundrette stykker i panden. Vend på det hele til kyllingestykkerne får lidt overflade og tilsæt så vand til sovsen har den rette konsistens.
Smag til med salt og evt. en smule rørsukker. Læg låg på panden og lad kyllingen simre til den er mør. Drys med hakket frisk koriander og server med ris og chapati.
Paratha
6 stks.
100 gram fuldkorns hvedemel75 gram hvedemel3-4 spiseskefulde olivenolie1/2 tsk saltCa. 1,5 dl lunt vand
Kom begge slags mel, salt og olivenolie i røreskålen.
Tilsæt det lune vand gradvist mens der røres. Ælt dejen godt igennem.
Kom lidt mel på køkkenbordet, og vend dejen ud. Lad den hvile under et viskestykke i en halv times tid.
Ælt derpå dejen igennem igen og del den i 8 lige store kugler, som rulles ud til tynde pandekager på et let melet bord.
Kom lidt olie på en pande og bag hver chapati i et minuts tid på hver side til de bobler lidt op og får farve. Tag dem af og opbevar dem under et viskestykke, så de holdes varme."
_________________
Jo mere uenig du er med en med debattør, jo mere pænt skal du skrive til ham/hende!
klokkeblomst synes godt om
Sv: Chicken curry - kylling i karry på indisk!
Jeg er nok lidt bange for, at denne Indiske ret er lidt for stærk til mig. Den ser ellers ret lækker ud.
Helle- Gæst
Sv: Chicken curry - kylling i karry på indisk!
Helle skrev:Jeg er nok lidt bange for, at denne Indiske ret er lidt for stærk til mig. Den ser ellers ret lækker ud.
Jeg tør ikke sige hvor stærk retten er, da jeg ikke selv har prøvet den!
_________________
Jo mere uenig du er med en med debattør, jo mere pænt skal du skrive til ham/hende!
Sv: Chicken curry - kylling i karry på indisk!
Man bestemmer selv hvor stærk retten skal være.
Marianne- Gæst
Side 1 af 1
Forumtilladelser:
Du kan besvare indlæg i dette forum
Idag kl. 08:01 af Admin
» Hel hylde tømt for varer i åbningstiden!
Idag kl. 05:14 af Kwai1448
» Hvem er på nu !!
Idag kl. 01:04 af Gæst
» Hvad kunne der gøres?
Igår kl. 20:09 af EmoJanice
» Har droppet afgørende klimatopmøde?
Igår kl. 20:01 af EmoJanice
» Tiananmen square protest in 1989
Igår kl. 20:01 af Yoyo
» Svære opgaver!
Igår kl. 19:08 af Yoyo
» Fødselsdag!
Igår kl. 18:06 af klokkeblomst
» I strid med EU-retten
Igår kl. 17:18 af Gæst